Pinia_Pinia napisał(a):A i jeszcze 1 pytanko ( bo w innym wątku nie uzyskałam na nie odpowiedzi) : Czy jak właścicielem samochodu jest ojciec który nie jedzie z nami ( to samo nazwisko) to potrzebne jest jakieś pełnomocnictwo żeby wyjachać za granicę , wjechać do innego kraju itp. Jeśli tak to w jakim języku ten dokument powinien być ( szczególnie e CRO) i czy sporządzony przez tłumacza przysięgłego?
1. Ja nie biore żadnego pełnomocnictwa, szczerze mówiąc nigdy się nie spotkałem z kłopatmi na granicy. Przeciesz dokumenty, ubezpieczenie jest, to nie mają się w zasadzie do czego przyczepić.
2. Wątpię, aby do Golfa 5 zmieściły się chociaż dwie osoby:/ Niestety (stety) mam golfa 5 i on ma malutki bagażnik.
3. W golfie 5 nie ma relingów, więc kupuje się bagażnik pod konkretny model (sprzedawca pyta sie nawet o miesiąc produkcji), montuje się go pod drzwi. W przednich drzwiach jest taki wgłębienie......jak się pojedzie do dobrego sklepu to wszystko powiedzą. Ja za swój bagażnik Thule (bez trumny), skrojony na miarę mojego autka zapłaciłem po zniżkach 512zł.
4. Z trumną załadowaną na 70kg (max to 80kg) jechałem 170km/h i nie było to jakoś odczuwalen w tym aucie. Dobra trumna + dobry bagażnik dają dużo. Jednak spalanie wzrosło z 7 na 8l. Jednak można o wiele bardziej sie spakowac.
Mam nadziej, ze pomogłem i uspokoiłem.