21monika napisał(a):smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):
Kolory lata również Heliosem malowane
Agreścik najlepszy, jednak w tym wypadku zmienił bym jeszcze kąt ustawienia obiektywu do głównej gałązki z owocami.
Nooo i masz.
Bea.ta napisał(a):Powrót do Eosa i 50mm
Bea.ta napisał(a):Jak mi odbije i będę chciała przypodobać się tobie to zacznę odwracać aparat tak żeby tobie było miło.
Póki co pozwol że będę robiła zdjęcia po mojemu.
Bea.ta napisał(a):Jeżeli ci się wydaje, że masz zdjęcia bez zarzutu to pierwsze zbyt ciasny kadr i niepokojąco odcięty dol a na drugim skupilvys się fotograficzne na pierwszym planie przy pomocy przesłony bo zrobił się płaski nieczytelny obraz.
smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):
Agreścik najlepszy, jednak w tym wypadku zmienił bym jeszcze kąt ustawienia obiektywu do głównej gałązki z owocami.
Nooo i masz.
- Już wygada lepiej
- Co do biedroneczki pamiętaj o zasadnie złotego trójpodziału.
Oglądaj dużo kadrów roślin, kwiatów, a pomału sama zaczniesz wychwytywać swoje błędy. Co za tym idzie bardzo poprawisz swoje prace. Ja też jestem amatorem i jak to mówią "człowiek głupim się rodzi i głupi umiera". Pamiętam swoje pierwsze kadry wystawiane na forum. Wyglądały jak kupa aligatora
21monika napisał(a):smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):
Nooo i masz.
- Już wygada lepiej
Oglądaj dużo kadrów roślin, kwiatów, a pomału sama zaczniesz wychwytywać swoje błędy. Co za tym idzie bardzo poprawisz swoje prace. Ja też jestem amatorem i jak to mówią "człowiek głupim się rodzi i głupi umiera". Pamiętam swoje pierwsze kadry wystawiane na forum. Wyglądały jak kupa aligatora
Jak widać każdy robi to co lubi i jak lubi złoty trójpodział
i kadrowanie tak tak, ale zawsze mamy coś od siebie i dla siebie tzn bo tak mi się podoba bardziej . Tak po prostu bywa a na naukę zawsze jest czas i miejsce oraz nigdy jej za dużo
[/quote]smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):smoki3 napisał(a):21monika napisał(a):
- Już wygada lepiej
Jak widać każdy robi to co lubi i jak lubi złoty trójpodział
i kadrowanie tak tak, ale zawsze mamy coś od siebie i dla siebie tzn bo tak mi się podoba bardziej . Tak po prostu bywa a na naukę zawsze jest czas i miejsce oraz nigdy jej za dużo
Też tak kiedyś myślałem, a na moje starsze prace ciężko mi patrzeć. Zasada złotego trójkąta, podziału jak zwał tak zwał. Są podstawą fotografowania. Jak ją opanujemy możemy bawić się w eksperymenty. Sorry więcej się nie będę wypowiadał ponieważ wygląda na to, że takie wypowiedzi na forum są niestosowna. Wracam do swoich łódek i pontonów.
Powrót do FotoCroClub - dyskusja