Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baaardzooo spokojne miejsce

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sinless
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sinless » 15.07.2009 11:50

Witajcie,

mam wielką prośbę do forumowiczów o pomoc w wybraniu bardzo spokojnego (wręcz odludnego!!) miejsca na wakacje w Chorwacji. Należymy z żoną do "starszaków" tzn. lekko po 50-tce i nie interesują nas dyskoteki, poza tym wychodzimy z założenia, że wszędzie można w razie potrzeby dojechać. A więc do morza może być nawet do 5 kilometrów, ale interesują nas bezludne (no "prawie") plaże, zatoczki i spokój. Nie mamy pojęcia, czy oprócz miejscowości typowo nadmorskich istnieje w Chorwacji możliwość wynajęcia apartamentu np. na wsi trochę w głębi lądu. Ze względów logistycznych jesteśmy zainteresowani głównie okolicami Istrii do północnej Dalmacji.

Bardzo proszę o wszelkie informacje.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 15.07.2009 12:33

http://www.histrica.com/offer/agritourism/

Namiary dostałem od Chorwata.
Ostatnio edytowano 15.07.2009 13:39 przez Dziadek Maciek, łącznie edytowano 1 raz
sinless
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sinless » 15.07.2009 13:26

Dzięki, o takie coś mi właśnie chodziło. Proszę innych forumowiczów o więcej, szczególnie interesują mnie SPRAWDZONE miejsca, bo jak wiecie zdjęcie i opis w internecie a rzeczywistość czasem sie różnią.

Sinless

PS. Teraz dopiero zauważyłem, że mój pierwszy post umieściłem w dziale Kempingi. Jeżeli można to zmienić - to proszę Administratora o zmianę.
waszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) waszka » 16.07.2009 20:40

sinless napisał(a):Witajcie,

mam wielką prośbę do forumowiczów o pomoc w wybraniu bardzo spokojnego (wręcz odludnego!!) miejsca na wakacje w Chorwacji. Należymy z żoną do "starszaków" tzn. lekko po 50-tce i nie interesują nas dyskoteki, poza tym wychodzimy z założenia, że wszędzie można w razie potrzeby dojechać. A więc do morza może być nawet do 5 kilometrów, ale interesują nas bezludne (no "prawie") plaże, zatoczki i spokój. Nie mamy pojęcia, czy oprócz miejscowości typowo nadmorskich istnieje w Chorwacji możliwość wynajęcia apartamentu np. na wsi trochę w głębi lądu. Ze względów logistycznych jesteśmy zainteresowani głównie okolicami Istrii do północnej Dalmacji.

Jest bardzo spokojna miejscowość Slono koło Dubrownika .Kwatery prywatne , kempngi żadnych dyskotek ceny uniarkowna
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.07.2009 20:53

waszka napisał(a):
sinless napisał(a):Witajcie,

Ze względów logistycznych jesteśmy zainteresowani głównie okolicami Istrii do północnej Dalmacji.

Jest bardzo spokojna miejscowość Slono koło Dubrownika .Kwatery prywatne , kempngi żadnych dyskotek ceny uniarkowna

Trochę daleko od Istrii :!:
ewjan
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewjan » 29.07.2009 07:47

Polecam na Istrii miasteczka takie jak Motovun, Groznjan czy nawet Hum (najmniejsze miasto na świecie) - w tym rejonie jest wiele ładnie położonych gospodarstw z możliwością wynajmu całego domu czy pokoi. My korzystaliśmy z oferty http://www.montonatours.com/ w 2007, trafiwszy przypadkiem na to miejsce, wynajęliśmy ładne mieszkanie z ogrodem i widokiem na dolinę. W tym roku znów jedziemy w ten rejon i ponawiamy pytanie o spokojne zatoczki do plażowania, nie interesują nas kombinaty turystyczne. Poprzednim razem byliśmy na Kamenjak i udało się tam znaleźć spokojne miejsce, ale teraz szukamy czegoś w innych rejonach, najlepiej na zachodnim wybrzeżu Istrii.
sinless
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sinless » 29.07.2009 08:09

ewjan napisał(a):Polecam na Istrii miasteczka takie jak Motovun, Groznjan czy nawet Hum (najmniejsze miasto na świecie) - w tym rejonie jest wiele ładnie położonych gospodarstw z możliwością wynajmu całego domu czy pokoi. My korzystaliśmy z oferty http://www.montonatours.com/ w 2007, trafiwszy przypadkiem na to miejsce, wynajęliśmy ładne mieszkanie z ogrodem i widokiem na dolinę. W tym roku znów jedziemy w ten rejon i ponawiamy pytanie o spokojne zatoczki do plażowania, nie interesują nas kombinaty turystyczne. Poprzednim razem byliśmy na Kamenjak i udało się tam znaleźć spokojne miejsce, ale teraz szukamy czegoś w innych rejonach, najlepiej na zachodnim wybrzeżu Istrii.

Dzięki ewjan. Zdążyłem już poszperać w internecie na temat Motovun, wygląda ciekawie... Groznjan, Kamenjak i Hum zostawię sobie na wieczór. Bardzo interesujące propozycje i to właśnie o takie lokalizacje mi chodzi.
Może ktoś jeszcze ma inne doswiadczenia?
damb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) damb » 04.08.2009 16:44

Może to :

wojteker napisał(a):Byłem na tym campingu tylko 3 dni,ale bardzo mi się spodobał. Spokojny,niewielki i czysty.Podzielony jest na około 30 parceli rozmieszczonych wzdłuż wyasfaltowanej drogi.Do bardzo fajnej plaży nawet z nieco dalej położonych miejsc campingu jest co najwyżej 2 minuty.Nie ma prądu,wiec życie toczy się na nim od wschodu do zachodu słońca.Codziennie rano dostawa pieczywa,a najbliższy sklep w odległości ok 2km.
Właściciel bardzo miły z dobrym angielskim.Za dobę pobytu płaciliśmy około 120 kun (3osoby+namiot+auto).Plaża z drobnymi kamieniami,murek chroniący od fal i kładeczka.Toalety i prysznice bez rewelacji ale zadbane i czyste.

Kilka fotek campu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ewentualne pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.

strona campu :

http://www.metajna.com/skovrdara/foto.htm#11.jpg
waszka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) waszka » 04.08.2009 19:15

damb napisał(a):Może to :

wojteker napisał(a):Byłem na tym campingu tylko 3 dni,ale bardzo mi się spodobał. Spokojny,niewielki i czysty.Podzielony jest na około 30 parceli rozmieszczonych wzdłuż wyasfaltowanej drogi.Do bardzo fajnej plaży nawet z nieco dalej położonych miejsc campingu jest co najwyżej 2 minuty.Nie ma prądu,wiec życie toczy się na nim od wschodu do zachodu słońca.Codziennie rano dostawa pieczywa,a najbliższy sklep w odległości ok 2km.
Właściciel bardzo miły z dobrym angielskim.Za dobę pobytu płaciliśmy około 120 kun (3osoby+namiot+auto).Plaża z drobnymi kamieniami,murek chroniący od fal i kładeczka.Toalety i prysznice bez rewelacji ale zadbane i czyste.

Kilka fotek campu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ewentualne pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam.

strona campu :

http://www.metajna.com/skovrdara/foto.htm#11.jpg

Fajny kemping :lol: ale co z prądem :evil: nie ma zadnej mozliwości :?:

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone