Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Baaardzo obszerna relacja z pobytu w Cro ;-)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aniacoza
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniacoza » 26.08.2005 10:24

Witaj Mamo Kapiszonka! wyjezdzam 5.09 do Makarskiej (czy tak to sie odmienia?) HURRA. i w zwiazku z tym mam pytanie - podalas ceny z Omisu, czy sa one niej-wiecej porownywalne z miejscem, do ktorego ja jade. Chodzi o to,ze noclegi podroz mamy oplacone, na miejscu stwierdze czy oplaca mi sie wykupic obiadokolacje (6 E/os.) pytanie brzmi, ile wg Twojej orientacji powinnam miec dziennie na np.sniadanko ze sklepu,jakies tam lody wieczorem knajpka piwko, tak,zeby milo spedzic czas. Nikt z naszych znajomych tam akurat nie byl. bede baaaaaaaardzo wdzieczna za odp. pozdr. :wink:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 26.08.2005 14:15

Aniu, nie pamiętam cen z makarskiej, oprócz tego, że w sklepie TOMMY, który jest w ścisłym centrum sa one znacznie wyższe niż w Omisu. Zrobiliśmy tam zakupy raz ... i po tym, jak odkryliśmy Studenaca nie kupowaliśmy nic konkretnego w Makarskiej ;-) Były więc lody na starym rynku (5 kuna za gałkę, ziemniaki 4 kn/kg, piwo 20 kn i muszelki na pamiątkę). Sorki, ale nie doradzę Ci zbyt w Twojej sprawie... Poszperaj w tematach o cenach, może tam...

Udanego wypoczynku!
A.
RMX
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) RMX » 26.08.2005 19:47

patrzac na te ceny z Omisa to w Makarskiej jest taniej :P

obiadokolacji nie oplaca Ci sie wykupowac bo dokladnie za takie pieniazki zjesz sobie spokojnie na miescie

a co do pieniazkow to sadze ze na 2 tygodnie ok 250euro na osobe to jest tyle ze nie bedzie sie o co martwic

w tym roku wydalem osobiscie 230euro w 10 dni a w tym - obiadokolacja 9x (3x w kwaterze, sniadania w kwaterze - wedliny, ser itd itp przywieziony z polski) ... codziennie czy to impreza czy odwiedzony pub lub beach bar ... trooooche karlovacko ze sklepu ... wynajecie samochodu na 1 dzien + caly bak paliwa spalony (cena rozlozyla sie na 5 osob) ... zakup kilku pamiatek ... troche wina do domu ... itd itp
w sumie raczej nie oszczedzalem ... Makarska jest tak samo "droga" jak i reszta dalmacji ...
aniacoza
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniacoza » 29.08.2005 06:48

:D Pieknie Wam dziekuje za odpowiedz! no to moge spokojnie jechac, cos mi kulawo wychodzil kosztorys, za kazdym razem inaczej! dzieki dzieki i pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 31.01.2006 09:51

Źle się dzieje w państwie duńskim... :-(

Czując szacunek dla własnej pracy i czasu oraz znając wartość wspomnień... postanowiłam się z nimi przeprowadzić (a w zasadzie sklonować). Może magiczna data mnie nie obejmie ;-)
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 01.02.2006 19:52

Cześć Aneta !!!! Trochę się z Toba nie zgodzę. W Plitvicach mogą spacerować psy. Ja tam byłem trzu razy i 3x z psem!!!. A! mojego psa znasz!!! Pies oczywiście musi być na smyczy i z tym się zgadzam !!!!
Na dole swej opowieśći napisałaś, że nie znasz ceny euro na autostradzie.
Według mnie znasz !!! Podajesz ją na początku opowieści!!!
Zazdroszczę Ci tych delfinów !!!
Pozdrawiam , do zobaczyska na zlocie !!!!!
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.02.2006 09:00

Jurku,
pisząc długą opowieść nie miałam przed oczami kwitka z autostrady (cały czas leżały w aucie), a jak robiłam dopisek z ostatniej chwili (jak wyjęłam kwitki i zabrałam do domu) to nie zmieniłam zapisów na końcu. Sorry.

Nie przeszkadzają mi psy (bo Boruta nie mieszkałaby z nami od 9 lat), ale uważam, że w takim ludzkim natłoku powinny chodzić na smyczy. Tyle zapachów, tyle smacznych kąsków... Nasza psina zapewne by pływała w niejednym jeziorku!

A delfiny...niesamowite wrażenie...szczególnie teraz jak włączasz kasetę i widać te wyskoki.

Również cieplutko pozdrawiamy!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 02.02.2006 10:11

Jurek napisał(a):Pozdrawiam , do zobaczyska na zlocie !!!!!

A to jakiś zlocik jest? Pewnie tylko dla wybranych :( Miało być coś na Śląsku, ale chyba temat upadł na tym forum...

Plumek

To forum jest jak nasza polityka - "jeśli wiesz, co chcę powiedzieć..."
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 02.02.2006 10:20

No to Aniu mocno Cię zaskoczę: my właśnie z Jurkiem o tym zlocie mówimy i podobnie jak Ty mamy wiadomość, że był planowany. Nadzieja umiera ostatnia, więc po prostu wszyscy jesteśmy przekonani, że ekipa śląska prężnie weźmie się do pracy i wszyscy chętni i zaiteresowani spotkają się na śląsku.
I to właśnie chciałam powiedzieć ;-)
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 02.02.2006 15:23

z tego co wiem to JEST planowany :lol: :lol: :lol: i jak każdy ZLOT będzie dla WSZYSTKICH chętnych z cro.pl :wink:
Więcej nie napisze bo nie jestem organizatorem więc w kompetencje się nie wtryniam :twisted:
pozdraVki :)
Rudzzikk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rudzzikk » 17.05.2006 08:33

Fajnie, że śa jeszce tacy co potrafią opisać tak wyczerpująco swój cały wyjazd i ważne informacje.. Respect dla Ciebie.. Pozdrawiam!! Udanego wypoczynku w tym roku..
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.06.2006 09:02

Rudzzikk napisał(a):Fajnie, że śa jeszce tacy co potrafią opisać tak wyczerpująco swój cały wyjazd i ważne informacje.. Respect dla Ciebie.. Pozdrawiam!! Udanego wypoczynku w tym roku..

Jak to się stało, że przeoczyłam Twój post. Sorki. Wierzę, że i w tym roku będzie OK. Kapiś coraz bardziej samodzielny, my już trenujemy niebiańską cierpliwość w potyczkach słownych z teściami (no bo zobacz synu, u nas to policja musi jeździć fordami mondeo, a tu w Chorwacji są oszczędni i kupują malutkie autka i motory...:-D ).

I choć tak wiele tu na forum wspomnień i nformacji, to ja wyłowiłam jedną dalmatyńską perełkę, o której opowiem i pochwalę się po powrocie. Tak jakoś nikt o niej nic nie mówił. Więc albo okaże się hodowlana albo nie doceniana przez turystów...
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 22.08.2006 15:16

Wpadła mi ostatnio w ręce widokówka z Piska (stosuję się do rad, co do odmiany). W dolnym lewym rogu jest zdjęcie z lotu ptaka. Nasza villa Pisak to ostatni dom w mieścince (ten z łukowatym balkonem). Jak widac lokalizacja bajkowa (sama willa nie do końca).

Widać też plażę (Krystofa nie ma, bo już się zwinął ze swoimi dziewczynami) i skałki.

Obrazek
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 22.08.2006 15:36

Tak odmieniają Chorwaci, iz Piska, u Pisku, itd... Po polsku normalnie, tak jak mówi się o przyrządzie do pisania, w Pisaku, z Pisaka, itd. Pozdrawiam.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 07.05.2007 16:12

Dostałam nagrodę za relację ...no to ją odświeżam :-)

I muszę się zmobilizować do dokończenia tej, której mieło nie być :-D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Baaardzo obszerna relacja z pobytu w Cro ;-) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone