Z uwagą czytam to forum od ponad dwóch tygodni. Powód? Oczywisty Zdecydowaliśmy z żoną spedzić pierwsze wakacje z synkiem właśnie w Chorwacji. Leciec do np. Tunezji lub Egiptu samolotem trochę się obawiamy. Wolimy jechać własnym autem, aby w razie czego móc wrócić do domu przed "końcem turnusu". W dodatku jeszcze - a może przede wszystkim - w Chorwacji z zoną nie byliśmy, a to jak się okazuje piękny kraj! Ale do rzeczy. Wybieramy się w I połowie września. Aby mieć większą szansę na dobrą pogodę i ciepłe jeszcze morze zdecydowaliśmy szukać czegoś bardziej na południu. Powiedzmy od Splitu w dół. Miejscowości przyjazne dzieciom w wieku naszego synka (podczas pobytu w Chorwacji skończy roczek) dzięki temu forum poznałem: Tucepi, Brela, Lumbarda, Lopud... Poszukuję sprawdzonego, wygodnego apartamentu w tych miejscowościach. Uwaga! Llista miejscowości jest otwarta, niekoniecznie musi to być własnie Tucepi czy Lopud! Proszę uprzejmie kogoś, kto był z dzieckiem w naszym wieku o podpowiedź. Chcemy zarezerwować apartament w miarę duży, czysty, oczywiście z pełnym węzłem sanitarnym i aneksem kuchennym. Gdyby miał balkon/taras z widokiem na morze, byłoby super. Chcielibyśmy plażować na piasku. Ewentualnie żwirek nie jest zły Ponadto fajnie byłoby, gdyby dojscie do plaży było łagodne, bez stromych schodów/kamienistych ścieżek. I na koniec apartament ulokowany gdzieś w zaułku, w bezpiecznej odległości od głównej/ruchliwej ulicy a zarazem w miarę blisko plazy.
Wiem, wiem - zrobiłem sobie taki koncert zyczeń, ale wierze, że ktoś z Was zna takie miejsce. Acha, jestem przygotowany na to, że taki apartament bedzie miał wyższą cenę. Oczywiście, nie stać mnie na płacenie stawek jak w Hotelu Ritz ale te 10 euro więcej powyżej sredniej, za dobę spedzoną w takim apartamencie jestem w stanie wyłozyć.
Bardzo dziekuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam!