Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Awaria Samochodu w Splicie - potrzebna pomoc

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
celth
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) celth » 23.08.2010 13:21

Witam. Przepraszam, ze pisze bez polskich znakow - ale mam zainstalowany taki system. Jestesmy aktualnie samochodem w Chorwacji. W Splicie mielismy awarie sprzegla. Podjezdzajac pod
parking w Splitvickich Jezerach spalilem tarcze sprzegla - padlo zupelnie
pod Splitem. W serwisie forda zaproponowali mi cene zupelnie z czapy.
Mysle ze zawiera wymiane polowy samochodu i chyba z 5 dni roboczych.\
Dlatego potrzebuje adres jakiegos w miare sensownego serwisu w okolicach Splitu lub jakiegos transportu samochodu do Polski.
Z gory dziekuje za wszelka pomoc - nie mam sie specjalnie do kogo
zwrocic poza tym forum.

Michal

tel 00 48 669 930 960
mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

p.s. Jechalismy w 2 samochody wiec w razie czego mozemy doholowac
samochod.
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 23.08.2010 20:18

Wiem,że to daleko bo jak bylem teraz w Stanici to za Omisiem byl warsztat samochodowy przy samej drodze i wygladał normalnie i wydaje mi sie ,że spokojnie sobie poradza ale niestety nie znam żadnych namiarów- w każdym razie na pewno cena bedzie o wiele niższa niz w serwisie Forda.Kwestia tylko taka,że musisz przeholowac auto.
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 23.08.2010 20:23

forum/viewtopic.php?t=25933&postdays=0&postorder=asc&start=15
tu jest link -moze ta osoba Ci podesle....
t.kurzy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) t.kurzy » 23.08.2010 20:23

Czasem twoje ubezpieczenie tego nie obejmuje - sprawdź - ja miałem , tak że gwarantowali naprawę do iluś tam euro , a na czas naprawy samochód zastępczy .
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 20:30

Bez jaj Omiś?
Co ty mu proponujesz przecież Split to nie jakaś wiocha Bulewo tylko duże miasto.
Nie znam żadnego warsztatu i obym nigdy nie musiał poznać, więcej optymizmu w Splicie muszą być jakieś warsztaty prócz serwisów.
Gdzieś na forum jakaś Pani Polka mieszka na stałe w Chorwacji i jest działający klub Polonii czy coś takiego właśnie na Dalmację, może władni tego forum podrzucą te namiary z nr telefonów itd i pomogą Tobie jakoś z namiarami.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 20:38

Ta Pani powinna Tobie jakoś pomóc tak mi się wydaje Bozena Kljaković To PANI DZIELNIE DZIAŁAJĄCA NA FORUM i o ile się nie mylę mieszka gdzieś w okolicach Trogiru
Bienio78
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bienio78 » 23.08.2010 20:43

No co Ty ,przeciez ja koledze nie każe ciagnąc auta do Omisia ,ja tylko informuije,że cos takiego widziałem jak teraz byłem w związku z tym podpowiadam.Domyslam się,że Split to ogromne miejsce i wiem,że pełno tam warsztatów ale ja nie znam żadnego-poza tym pamiętaj,że różnica cen usług tego typu miedzy Splitem a Omisiem bedzie spora...Powodzenia.P.S nie chciałbym sie osobiscie znalezc w Kolegi miejscu...
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 23.08.2010 21:10

Hej CELTH :-)
Skontaktowałam sie własnie z Bozenką K. o której pisze Consett, Niestety nie ma jej w tej chwili w Splicie. Jest u córy w Zagrzebiu. Bardzo nam przykro. :(
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 23.08.2010 21:22

Może wyślij maila do Leona: forum/profile.php?mode=viewprofile&u=33 - on jest ze Splitu i może będzie coś wiedział w temacie ....
Współczuję ...
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 23.08.2010 21:23

Uuuuuu :( zaś pech. To jedyne co przyszło mi rozsądnego do głowy. Myślę kolego że niema takiej opcji aby nie naprawić tego defektu w Splicie i musi ktoś z miejscowych jakoś pomóc. Choćby w miejscu w którym się zatrzymaliście. Trzymam kciuki i daj znać koniecznie co udało sie Tobie załatwić.
celth
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) celth » 23.08.2010 23:02

Hej.

Dzieki wszystkim za pomoc. Nie spodziewalem sie tak silnego odzewu :) Generalnie sprawa stanela na tym, ze naprawiam samochod
czesciowo w tym serwisie w Splicie. Chcieli mi wymieniac kolo dwumasowe, ktore stanowilo glowny koszt naprawy. Po kontakcie
z moim mechanikiem w Polsce dowiedzialem sie, ze to prawdopodobnie
nie jest przyczyna awarii - tylko zwyczajne spalenie sie tarczy sprzegla.
Stwierdzil, ze awarie kola dwumasowego byloby dokladnie slychac,
a ja ze spokojem jeszcze dwa dni jezdzilem po tym feralnym podjezdzie
na parkingu.

Za wymiane samej tarczy policzyli sobie 770 euro co juz jest bardziej
realnym kosztem, chociaz i tak o wiele drozszym niz w Polsce.
Mam nadzieje, ze w takim stanie uda mi sie dotrzec do kraju.

Po zleceniu serwisu koles z Forda w Splicie dzwonil do mnie jeszcze
jeszcze raz zebym mu podal namiar na moj serwis Forda w kraju
bo jestem juz kolejna osoba, ktora twierdzi ze maja ceny od czapy.

Ja tam swoje wiem - i po prostu wiedzieli, ze jestem w kropcie i chcieli
wymienic co sie da i na tym zarobic. Bede sie staral wracac w miare
lagodnie i nie zylowac samochodu po drodze, a w kraju zrobic dokladny przelgad.

Jeszcze raz dzieki za pomoc!

Michal
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 24.08.2010 08:35

Ufffffff kosztownie no ale co poradzić? Takie g.... a jak potrafi krew struć i wakacje zepsuć. No nic Powodzenia
SDI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SDI » 24.08.2010 08:49

..770 eu poprostu takie mają ceny u nas wymienisz tarczę za max 300 pl,rok temu bo dojechaniu na Brać też miałem oznaki awari .Chyba masz dziwne ubezpieczenie bo ja wezwałem pomoc i za holownik-prom i ocene awari w serwisie w Splicie nie zapłaciłem nic a panowie motali się przy aucie około 3 h
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 24.08.2010 08:59

Witam Celth.Jak chcesz to ja moge zagadeć z servisem Forda w Splitu i zapitat o wiceni szkode twojego samochoda.Szkoda dopiero teraz zauważilem ten wontek a mogli smo zagadać z zwiklim warsztatami samochodowim i na pewno bi cena bila mniesza.Newijem czy jusz masz zalatwione ale zawsz my możesz podać namjar do tego serwisa i ja pogadam z nima.Pozdrawliam i żalujem da Ty sie zdażila takwa nie mila niespodzianka.
Lelon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lelon » 24.08.2010 12:16

celth, jak możesz to napisz dokładnie jaki model auta?

Wiadomo, że Ford, że diesel i że w miarę nowoczesny(dwumasa).

Ale napisz czy Focus czy Mondeo i jaki silnik i przebieg.

Pytam z ciekawości, bo sam za 2tyg lece Fordem C-Maxem 2.0TDCI :)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone