Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Awaria samochodu w drodze do CRO - co dalej ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 26.02.2006 15:10

Regularne serwisowanie auta to podstawa ale nie gwarancja sukcesu. Zawsze przed wakacjami dodatkowo sprawdzam auto-a raczej daję do sprawdzenia-ja to mogę plynu od spryskiwaczy dolać :lol:
Jeszcze przez 2 lata mam assistance fabryczne czyli ewentualne awarie mnie przynajmniej nie kosztują (w sensie forsy bo bez nerwów pewnie się nie obejdzie), dodatkowo w pakiecie ubezpieczniowym mam assistance wypadkowe. Wcześniej jak miałem auto po gwarancji to korzystałem podobnie jak Jacunio z assisatnce za punkty BP(obejmuje też awarie).
Na szczęście nigdy nie musiałem sprawdzać skuteczności tych wszystkich "zabezpieczeń" i mam nadzieję ze tak zostanie :wink:
Jedyna przygoda to złapanie gumy 2 lata temu na wyspie Brac. Oczywiście auto załadowane bo szukaliśmy jeszcze noclegu, oczywiście temperatura 35 st w cieniu i oczywiscie kawał blachy wbił się w koło na jednokierunkowej uliczce :lol:
Emocji trochę było ale dałem radę - pierwsza zmiana koła w życiu i od razu w warunkach ekstremalnych :wink:
Nie chciałbym mając nawet 10 rodzajów assistance - doświadczyć poważniejszej awarii na takim zadupiu :twisted:
pozdravki
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 26.02.2006 16:37

Podstawą jest posiadanie Cro-assistance tak jak to stwierdził Jacunio.
W ostatnie wakacje jadąc do Chorwacji moje autko dostało 4000 obr na
biegu jałowym. A stało się to we Wrocławiu w niedzielę o godz 22.00.
Pierwsze co ..czy mam cro-assistance, biorę komórke i sprawdzam....
uczucie ulgi jest-pod pozycją Slapol.Teraz już na spokojnie szukam
awarii, mija 20 minut jadę dalej a Slapol nic nie wie i śpi spokojnie.
Trzy dni póżniej dokulałem się rozpędem na stację benzynową...kompletny
brak prądu.
I znowu cro-assistans, biorę komórkę a w niej wybieram Wiesiu, Bożenka i
Leo trochę póżniej sms do Volumena. Oj jak to pomaga jak w takich
sytuacjach nie jesteś sam i możesz liczyć na przyjaciół. Dzięki nim nie
straciłem uropu i wielkiej kasy.
Cro-assistans na komórce plus kalendarz A to ja----to jest podstawa.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 26.02.2006 17:20

Masz szczescie :) że masz tak dużo przyjaciół,a to dzieki komu?,czemu? :) dzięki Forum cro.pl i dzięki zawiązanym przyjazniom na Zlotach. :) Tylko pozazdroscić.Pozdrowienia :D :D
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 26.02.2006 17:35

:lol:
O tak Petris masz stuprocentową rację
:lol: a ja jeszcze wspomnę smak i zapach pomarańczówki :lol: :lol: :lol:
i dodam, że warto pojawić się na zlocie
chociaż by założyć na swojej komórce bazę CRO-Assistanc :lol: :lol: :lol:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 26.02.2006 18:05

Nie byłam tylko na jednym ze Zlotow a tyle sie działo, :( szczególnie zazdroszcze tego cro.assistanc. :) i przyjaciół.odpukac w nie malowane. Mielismy przygode,jak jezdzilismy z przyczepą.Przebito nam opone w przyczepie, był taki problem ,ze nie moglismy zreperowac, mimo usilych prób w związku z pewna substancja zabezpieczajaca. Dzieki uprzejmosci Polaków, dostalismy dentkę za 10 dolarów. :) Było to jeszcze kiedy penetrowalismy dogłebnie :lol: Chorwacje jeżdząc nie tylko lokalnymi drogami ale i szutrowymi. :D :D
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 26.02.2006 19:18

A więc najważniejsze - Assistance z dobrej firmy plus pomocna dłoń przyjaciół.
Napewno więż narodowa by pomogła, i wielu rodaków z pomocą na trasie by pośpieszyła - jestem tego pewien.
Ale ciepły kocyk dla dzieci, ładowarka samochodowa do tel. komórowego, napoje w termosikach, latarka, kamizelki + wiele innych rzeczy w takich momentach może się przydać
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Awaria samochodu w drodze do CRO - co dalej ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone