Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Awaria auta w splicie - prośbą o pomoc

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 11:46

Jestem w pod bramkowej sytuacji, mój Ford focus stoi w serwisie w splicie ma problem z czujnikiem ciśnienia albo z zaworem ciśnienia commonral - tyle technicznych rzeczy. Czy możecie mi pomoc i pilecic kogoś polskojezycznego kto mógłby znać w splicie jakiś porządny warsztat.

Na razie samochód stoi w fordowskim serwisie ale oni nie są w stanie pomoc przez najbliższy tydzień ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.09.2014 11:52

member20918/

Próbuj łapać przez maila, albo PW.
Nie wiem czy Joško akurat w tym momencie jest w Splicie, ale może akurat będziesz miał farta..

Ewentualnie zapytaj Leona:
member33/

Może coś tutaj znajdziesz....
Ostatnio edytowano 19.09.2014 12:30 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 12:08

Dzieki - probuje
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 12:21

Jestem nowy niestety nie widze emaili ani nie moge wysylac pw brak uprawnien - ponownie prosze o pomoc
j_nadolska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_nadolska » 19.09.2014 12:24

W innym temacie były namiary od Josko. Cytuję: "Na obżeżach Splita w dżelnici Sirobuja(kierunek do Omiśa) jest dobri automechanik mojego pszijaciela.Pośada i lawete. Auto servis Marko ulica Kralja Stjepana Drżislava b.b.Telefon=0038521375-015 i komurka=0038598775-196.Kolega muwi da jest barzo dobri i ucztywi a specijalizuje sie w niemeckich samochodach.Pozdrawliam :D" Nr tel. są już z kierunkowymi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.09.2014 12:28

Jareeq napisał(a):Jestem nowy niestety nie widze emaili ani nie moge wysylac pw brak uprawnien - ponownie prosze o pomoc

Wysłałem im PW w Twoim imieniu.
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 12:45

Dziekuje wam wszystkim za kontakty - sprobuje zadzwonic - mam nadzieje ze sie dogadam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.09.2014 13:43

Jareeq napisał(a):Jestem w pod bramkowej sytuacji, mój Ford focus stoi w serwisie w splicie ma problem z czujnikiem ciśnienia albo z zaworem ciśnienia commonral - tyle technicznych rzeczy. Czy możecie mi pomoc i pilecic kogoś polskojezycznego kto mógłby znać w splicie jakiś porządny warsztat.

Na razie samochód stoi w fordowskim serwisie ale oni nie są w stanie pomoc przez najbliższy tydzień ...

member33310/

Wysłałem PW z prośbą o skontaktowanie się z Tobą.

:papa:
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 15:20

Dzieki, sytuacja z mienia się z godziny na godzinę.jeszcze godzine temu byli pewni co jest zepsute a teraz znowu szukają czegoś innego, cena za naprawe wynosi juz 1500 euro i nie wiedza czy to cos zmieni. Zadzwonilem do podanego wczesniej warsztatu ale oni moga przyjac mnie dopiero w poniedzialek sprobuje zrobic to w ten sposob jesli nie da rady to juz tylko chy ba laweta do polski
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.09.2014 15:29

Jareeq napisał(a):Dzieki, sytuacja z mienia się z godziny na godzinę.jeszcze godzine temu byli pewni co jest zepsute a teraz znowu szukają czegoś innego, cena za naprawe wynosi juz 1500 euro i nie wiedza czy to cos zmieni. Zadzwonilem do podanego wczesniej warsztatu ale oni moga przyjac mnie dopiero w poniedzialek sprobuje zrobic to w ten sposob jesli nie da rady to juz tylko chy ba laweta do polski

Już wyjeżdżasz?
Bo jeśli nie to proponuję jeszcze poszukać innego mechanika, bo 1500 ojro to..... :roll:
Na lawetę zawsze masz czas....to zresztą też niemały koszt.. :?

Może spróbuj tu opisać jaki masz problem, co się dzieje, co świeci i jakie są tego objawy.
Są ludzie na forum, którzy się w tych tematach orientują.
Nie mówię, że usuniesz usterkę sam, ale może ktoś Ci doradzi na co naprowadzić "fachowców" chorwackich. :roll:

Wywalisz 6 tysi na naprawę w serwisie, bez gwarancji, że usuną usterkę całkowice ( to takie same paproki jak u nas, więc ja bym nie ryzykował).

Próbuj jeszcze, a laweta to ostateczność.

ps.
Wysałem Ci PW.
Masz tam namiary na jeszcze jednego gościa ze Splitu.

Powinieneś już mieć możliwość odczytania.

Jeżeli nie napisz kilka postów w HP, czy gdziekolwiek i wtedy Cię z automatu odblokuje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2014 15:56

Jareeq napisał(a):Dzieki, sytuacja z mienia się z godziny na godzinę.jeszcze godzine temu byli pewni co jest zepsute a teraz znowu szukają czegoś innego, cena za naprawe wynosi juz 1500 euro i nie wiedza czy to cos zmieni. Zadzwonilem do podanego wczesniej warsztatu ale oni moga przyjac mnie dopiero w poniedzialek sprobuje zrobic to w ten sposob jesli nie da rady to juz tylko chy ba laweta do polski

Na wszelki wypadek szukaj kogoś w PL kto mógłby po ciebie przyjechać lawetą. Jeśli nie masz znajomego laweciarza to poszuka wśród rodziny, przyjaciół kogoś kto ma czas i siły by jechać. Z moich spostrzeżenie wynika, że najtańszą opcją /choć też nie tanią/ jest wynajęcie lawety samodzielnie /allegro, itp/.

Nie decydował bym się na naprawę rzędu 6-7 tys zł w Chorwacji.
Masz jakiś assistance?
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 19.09.2014 16:03

Wynajęcie przyczepki lawety w PL to kosz 80-150 zł, samochód laweta 250 - 300 zł.
Czyli cały koszt to 80-300 zł + paliwo + opłaty drogowe ( jeśli masz kogoś kto pojedzie )
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.09.2014 16:05

j_nadolska napisał(a):W innym temacie były namiary od Josko. Cytuję: "Na obżeżach Splita w dżelnici Sirobuja(kierunek do Omiśa) jest dobri automechanik mojego pszijaciela.Pośada i lawete. Auto servis Marko ulica Kralja Stjepana Drżislava b.b.Telefon=0038521375-015 i komurka=0038598775-196.Kolega muwi da jest barzo dobri i ucztywi a specijalizuje sie w niemeckich samochodach.Pozdrawliam :D" Nr tel. są już z kierunkowymi.

Dzwoniłem do Joško. Ten namiar jest aktualny. Joško jeszcze za chwile tam zadzwoni i potwierdzi czy warsztat działa. Da mi znać co i jak.
Jareeq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareeq » 19.09.2014 17:15

czesc sytuac ja jest taka
Rozmawiałem z kolega anakina ale jedny mechanik jakiego znal jego ojciec jest niedostępny przez weekend.

Awaryjnie mam załatwiona lawetę za 2500, kolega może przyjechać po weekendzie jeśli wszystko zawiedzie.

w poniedziałek chce zabrać samochód z autoryzowanego serwisu do serwice marko.co prawda nie powiedziałem muo konieczności przewiezienia samochody ale będę tam na 8:00 więc może nie będzie problemu.

Już nawet mam numery części zamiennych choc nie wiem czy to dokladnie one sie popsuly. W kazdym razieokazalo sie ze mój silnik montują także w citroenach i renault wiec to nie bialy kruk.
Bede jeszcze pisal,narazie musze odpoczac bo od 3 dni jestem na wysokich obrotach. Wydaje mi sie ze to duzo nie da ale na wszelki wypadek zostawiam swoj numer +48 791 701 711
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za wasze wsparcie
Ostatnio edytowano 19.09.2014 17:25 przez Jareeq, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.09.2014 17:16

Mam potwierdzenie od Joško, że warsztat działa. Orwaty do 16tej. Po telefonie na numer komórkowy, można się umówić i po godzinach. Warto spróbować.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone