Jareeq napisał(a):Najpierw musze isc do tego prywatnego warsztatu, poprosic zeby podjechal laweta na druga strone ulicy potem zaplacic za forda ile tam mnie skasuja w autoryzowanym i pojechac mam niezle do ogarnieci jeszcze oprocz tego. Teraz zabieram sie za forum forda i ewentualna pomoc w diagnozie zdalnej.
ołowiany napisał(a):Jareeq napisał(a):Najpierw musze isc do tego prywatnego warsztatu, poprosic zeby podjechal laweta na druga strone ulicy potem zaplacic za forda ile tam mnie skasuja w autoryzowanym i pojechac mam niezle do ogarnieci jeszcze oprocz tego. Teraz zabieram sie za forum forda i ewentualna pomoc w diagnozie zdalnej.
Pytałem czy masz jakiś assistance. Może by ci pomogło to w bliskim holowaniu, noclegach, wyżywieniu itd.
Rozumiem, że masz 1.6 tdci z 2008 ?
ołowiany napisał(a): Jak widzę na forum forda historię twojego samochodu to się dziwię, że pojechałeś nie do końca sprawnym samochodem w taką podróż.
Coś tam kombinowałeś w ustawieniach komputera urządzeniami z allegro.
Nie zabezpieczyłeś się przyzwoitym ubezpieczeniem.
ołowiany napisał(a):Bierz tą lawetę z PL. Na paliwo pójdzie ok. 750 zł, opłaty 200 zł. Może coś utargujesz u kolegi. Jak widzę na forum forda historię twojego samochodu to się dziwię, że pojechałeś nie do końca sprawnym samochodem w taką podróż.
Wiem, że po tym poście mnie znienawidzisz, ale może komuś to kiedyś pomoże.
Życzę ci, uwierz, że szczerze, pozytywnego załatwienia sprawy. Może ktoś z forum będzie ci jednak mógł pomóc.
Jareeq napisał(a):ołowiany napisał(a):Bierz tą lawetę z PL. Na paliwo pójdzie ok. 750 zł, opłaty 200 zł. Może coś utargujesz u kolegi. Jak widzę na forum forda historię twojego samochodu to się dziwię, że pojechałeś nie do końca sprawnym samochodem w taką podróż.
Wiem, że po tym poście mnie znienawidzisz, ale może komuś to kiedyś pomoże.
Życzę ci, uwierz, że szczerze, pozytywnego załatwienia sprawy. Może ktoś z forum będzie ci jednak mógł pomóc.
Nie jestem na ciebie zly, ale dyskredytujesz mnie wiec odpowiem.
Zawsze mozna powiedziec ze samochod byl nie do konca sprawdzony. Co moglem sprawdzic przed wyjazdem to sprawdzilem i nie robilem tego sam czy jak piszesz 'grzebalem urzadzenami z allegro'. Chcialbym zebys poczytal dokladnie to co znalazles na forum forda - problem zostal rozwiazany nie bylo przeslanek by go drazyc dalej.
Teraz mozesz powiedziec ze z uporem hipohondryka powinienem byl szukac czy wszysto napewno jest w porzadku ale rownie dobrze moglbym powiedziec czemu ty wtedy mnie nie znalazles i nie pomogles
A w sprawie:
- rozmawialem z kolega z forum w sprawie paliwa BS ktore zatanowalem w chorwacji w polowie drogi to moze byc tez jakis trop, z tym ze w zeszlym roku jak sie okazalo tez tankowalem BS
- poprosilem o pomoc w znalezieniu serwisu na forum ford hr - moze cos pomoga
Pozdrawiam i dzieki za pomoc
anakin napisał(a):ps.
A tak na marginesie, skąd Ty znasz historię tego samochodu?
Bo jakoś VIN-u się w tym wątku nie dopatrzyłem..
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi