Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Awaria auta w Chorwacji-prosba o pomoc, pilne !!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2012 16:14

Z napisał(a):I reguła się potwierdza francuzy mają gównianą elektrykę.

ta a cała reszta szkopowozów jest cacy...
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 29.06.2012 16:26

jasne, że nie jest cacy...mają inne bolączki...mniej elektroniczne...
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.06.2012 17:08

arturac napisał(a):

No prawda mam Tourana i są kłopoty z tylną klamką,szybami i dlatego ........stoi pod płotem drugi rok a ja jeżdżę japończykiem z niemieckim silnikiem i powiem tak żadnych takich bolączek :D
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 29.06.2012 17:54

Prawda jest taka, że nie ma samochodów idealnych :-)

Bo gdyby były, to po co utrzymywać serwis i po co produkować coraz to nowe modele, skoro poprzednie były idealne? ;-)

Tu jednak jest innego rodzaju problem: nie to, że się coś spierniczyło, ale brak jasności CO się spierniczyło. I w takich przypadkach z reguły trzeba albo:
1. autoryzowany serwis pojazdu spierniczonej marki, wrażliwy na własną reputację i odpowiadający głową za jakość usług, albo
2. "złota rączka", czyli fachowiec polecony przez dobrych znajomych, który może nie naprawi, ale zrobi tak, żeby jeździło :-)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 29.06.2012 18:47

arturac napisał(a):

tyle że ta owa elektronika jest produkowana przez niemieckie koncerny - Bosh i Siemens ;)

Zawswze mówię mechanikom który śmieją sie z "samochodów na F" że gdyby nie te ople i VW - to byście z głodu umarli ;) hhehhehe

Sam byłem świadkiem jak w korku na autostradzie na boku stały merole, audi i inne zacne niemieckie wozidła z otwartymi maskami - mój SC I - mknął bez zająknięcie ;)

wszytsko zalezy od "jak dbasz tak masz"
Jak dbasz o auto to będziesz jeździł - nie dbasz będziesz jeździł do mechanika
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.06.2012 18:58

a moim zdaniem to kwestia szczęścia :)
olciap6
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olciap6 » 29.06.2012 19:22

z wiec tak-niby auto do odbioru jutro...niby-bo juz dwa razy je odbieralismy a wiec nawet sie nie cieszymy...
stwierdzili,ze czujnik wałka rozrządku jest do wymiany ale to nie jest przyczyna, filtr sprawdzili (obie te rzeczy im zasugerowalismy, po informacjach tu z forum, a wiec wielkie dzieki). Twierdzą ze pwoodem nie dzialania byly zasniedziale kable-ale my im juz nie wierzymy. Zwlaszcza ze powiedzieli,ze juz nic nie zaplacimy,ze robią to we wlasnym zakresie. Cos nam sie zdaje ze mogl to byc i ten filtr paliwa, kto to wie-cos nam sie zdaje ze oni nie chca nam sie do wszystkiego przyznac.
Jutro zobaczymy co nam jeszcze powiedzą, czy auto w ogole zadziala, bo wiara z nas uleciala. Dzis wykupilismy dodatkowe ubezpieczenie lux obejmujace juz totalnie wszystko-naprawy, noclegi do 7 dni dla calej ekipy i cala mase roznych rzeczy. Zalujemy,ze nie wiedzielismy wczesniej, zaoszczedzilibysmy sobie kosztow, a cena takiego ubezpieczenia to 160 zł za ubezpieczenie takie wypasione na 30 dni. Polecam przemyslec opcje na przyszlosc,gdybyscie sie wybierali,bo my juz bankowo bedziemy o tym pmiętac !!! Nigdy w zyciu nie wyjedziemy zagranice bez takiego ubezpieczenia i tego jestesmy pewni, dam jutro znac,czy jednak auto śmiga czy problemów ciąg dalszy... Oby jednak to pierwsze :) Dzieki wszystkim za pomoc, sugerowalismy im rozne rozwiazania, ktore proponowaliscie, mozliwe ze wlasnie to dzieki Wam uruchomili je-bo przeciez nikt tam im na rece dzis nie patrzyl a do konca sami coś kręcą czego to wina, a wiec kto wie. Dzieki ogromne dla wszystkich !!!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.06.2012 19:30

olciap6 napisał(a):Twierdzą ze pwoodem nie dzialania byly zasniedziale kable-

Nie jestem mechanikiem,ale chyba w mózgu im te kable zaśniedziały :!: :evil: :roll:

Mam nadzieję,że jutro już wszystko będzie ok.
Na pewno będzie :!: :D
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 29.06.2012 19:41

Tak więc czekamy z Wami do jutrzejszego dnia.
:D
hanka 34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hanka 34 » 29.06.2012 19:42

olciap6 U jakiego ubezpieczyciela kupiliście to ubezpieczenie i co ono obejmuje?Wyjazd już za 14 dni i nie chcielibyśmy być w waszej sytuacji.
ojtus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojtus » 29.06.2012 20:01

olciap6 U jakiego ubezpieczyciela kupiliście to ubezpieczenie i co ono obejmuje?Wyjazd już za 14 dni i nie chcielibyśmy być w waszej sytuacji.

Ubezpieczyciel: PTU, wariant: Lux Europa - 160 PLN/30 dni, lub 250 PLN/rok.
Wczoraj ubezpieczałem :D

A jeśli chodzi o główny wątek tematu - trzymam kciuki żeby dobrze się skończyło. Wiem jak boli. Dwa lata temu wracałem do Cro po samochód lawetą.
Pozdrawiam !
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.06.2012 20:44

7 stron bicia piany a na końcu reklama :lol:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.06.2012 20:53

Jednym słowem partacze nie mechanicy,ciekaw jestem jak to możliwe aby auto na cyt.zaśniedziałych kablach gasło po kilkunastu minutach?, może ma jakiś wewnętrzny stoper? :lol:
ojanna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ojanna » 29.06.2012 21:01

olciap6 trzymam kciuki za pomyślny koniec tej samochodowej farsy a przy regulowaniu rachunku chciałam napisać żebyście myśleli pozytywnie, ale może w ogóle nie myślcie. zapłaćcie i zapomnijcie :)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 29.06.2012 21:16

arturac napisał(a):
Cropolak napisał(a):No własnie bardziej mechaniczna część, bo w francuzach to zawsze sie choinka swieci jak jakies byle gowno sie zepsuje.

albo prundu nie ma gdzieś

Kpt. Wrona miał bezpiecznik wyłączony i samolot skasował ...

Innym razem będąc w Italii w gazecie zdjęcie, kobita z bezpiecznikiem na autostradzie i kwota 150 ojro ! - awaria - zaholowali i okazało się że bezpiecznik poszedł .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Awaria auta w Chorwacji-prosba o pomoc, pilne !! - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone