napisał(a) Thot » 06.08.2014 22:18
waldis napisał(a):sanchopan napisał(a):Niektórzy do dzisiaj wierzą, piszą i mówią, że "do BiH trzeba ZK, ale na tranzyt do Dubrownika - nie trzeba! Przejechałem, sprawdziłem - nie trzeba było".
Jak sprawdziłeś? Miałeś szczęście, że Cię nie wywołali do kontroli, czy zatrzymałeś się i zapytałeś policjanta(bo wiesz, to jest różnica)? Mnie wywołali, a ja ZK nie miałem (dwa lata temu). Pot po plecach spłynął (zwłaszcza, że jechałem już z Dubrownika), ale dałem sobie radę. Niemniej jednak ten kawałek BiH do wjazdu do Cro to chyba najgorsza podróż mojego życia.
Co znaczy, że "dałeś sobie radę"? Że głupio zrobiłeś, że ZK nie miałeś, czy że głupio zrobiłeś, że nie pomyślałeś przed wyjazdem, że kraj przez który będziesz przejeżdżał ma taki wymóg?
Jedziesz gdzieś, do obcego kraju - i nie wiesz jakie zwyczaje tam panują i przepisy, których przestrzeganie leży w twoim własnym interesie? Chcesz spłacać "wypadkowicza" do końca życia?
Chłopie, ogarnij się, proszę!
P.S. A że nie orientujesz się KOMPLETNIE w żartach, to już mniejsza o to - wątek OT, uwaga była luźna, potem wyjaśniłem, że to żart - choć na faktach tutaj autentycznych - a ty dalej nie czytasz, albo czytasz a nie rozumiesz. Masakra!