Rysio napisał(a):Liczysz na to że ten kto ma awarię gdzieś w trasie dopisze się do istniejącego wątku? Ja nie bardzo
skywalker_01 napisał(a):Rysio napisał(a):Liczysz na to że ten kto ma awarię gdzieś w trasie dopisze się do istniejącego wątku? Ja nie bardzo
A co to wstyd, że auto może mieć awarię ? Nowe też ulegają awarii.
Cenna podpowiedź, może być bezcenna.
To tak jak z apteczką samochodową. Można wozić ...naście lat i nie będzie potrzebna, ale jest na wierzchu i zawsze można z niej skorzystać.
Wozimy te smartfony, tablety, ze sobą to mogą się na coś przydać.
arturac napisał(a):o czym chcesz tu pisać? o ubezpieczeniach? czy o konkretach? bo jak bardziej konkretnie to zapraszam tu
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=37314&highlight=
skywalker_01 napisał(a):To poproś o przyklejenie go na pierwszą stronę, bo jak spadnie na drugą, trzecią ... to pies z kulawą nogą tego nie znajdzie.
Janusz Bajcer napisał(a):skywalker_01 napisał(a):To poproś o przyklejenie go na pierwszą stronę, bo jak spadnie na drugą, trzecią ... to pies z kulawą nogą tego nie znajdzie.
Autor tematu nie musi prosić o przyklejenie, może to zrobić sam
Ale nawet jak przyklei, i tak będą pytania w nowym temacie.
sanchopan napisał(a):Ale raczej żadne ubezpieczenie NIE obejmuje kosztów napraw - z wyjątkiem takich dokonywanych na miejscu, na ulicy.
Do napraw to służy Auto-Casco, ale opłaca się głównie do nowszych aut (poniżej 10 lat), ale ono nie jest przewidziane jako "podróżne", bo kto by czekał na naprawę np. miesiąc za granicą.
Assistance to pomoc doraźna - mniej czy bardziej skuteczna, a czasem po prostu bardziej ukierunkowana na OSOBĘ aniżeli na samochód (w sensie, że dowieźć osobę gdzieś tam, auto do warsztatu, a dalej... to już zmartwienie kierowcy).
Swoją drogą, dobrze to świadczy o ubezpieczycielu (to w końcu PZU czy PTU było teraz?), a także o tym że... dali Wam moim zdaniem coś co Wam się NIE należało. Czemu? Bo Wy JUŻ byliście PO awarii, a ubezpieczenia mają to do siebie, że nie można go wykupić i skorzystać PO ZDARZENIU. Wam się udało, bo pewnie paniusie w BOK nie dopytywały. No chyba, że czegoś nie zrozumiałem, to proszę mnie poprawić
Tak czy siak - dla Was szczęśliwie
a_ska napisał(a):Podsumowując były to BARDZO UDANE WAKACJE !!!! I to z przygodami !!! Jednak jeżeli chodzi o samochód, to mimo że po powrocie do Polski kupiliśmy w kredycie nowy samochód, to i tak wybierając się obecnie na wakacje OCZYWIŚCIE również do Chorwacji, mamy pełne ubezpieczenie OC i AC w PZU z wariantem auto-pomocy również na terenie Chorwacji, chociaż myślimy tez o jakimś bankowym ubezpieczeniu.
Tak naprawdę nigdy nie wiadomo, co się przydarzy - takie jest życie. I trzeba też się dobrze nastroić, bo jak ktoś chce mieć spokój i nie lubi przygód, to najbezpieczniej po prostu zostać w domu. Pozdrawiam!
Też jadę siedmioletnim francuzem i kupiłem ubezpieczeniea_ska napisał(a):były to BARDZO UDANE WAKACJE !!!! I to z przygodami !!!
a_ska napisał(a):mamy pełne ubezpieczenie OC i AC w PZU z wariantem auto-pomocy również na terenie Chorwacji,
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi