paulr napisał(a):Mam pytanie do was bo chce się wybrać podczas wakacji do Mostaru i być może do Medzugorie i patrzę sobie na mapę i google twierdzi że A1 jest aż do BiH Zwirovici, Automapa i tomtom (a bynajmniej ich przegladarkowe mapy) już takie pesymistyczne nie są i autostrada A1 kończy się kawałek za granicą, zdjęcia z google street są z 2011 roku więc nic na nich nie widać a jak jest faktycznie i jeśli faktycznie autostrada przekracza granice to jak rozwiązane jest przejście graniczne, ewentualnie jaką drogą jechać by było najszybciej do Mostaru z A1 w Chorwacji?:)
paulr napisał(a):Mam pytanie do was bo chce się wybrać podczas wakacji do Mostaru i być może do Medzugorie i patrzę sobie na mapę i google twierdzi że A1 jest aż do BiH Zwirovici, Automapa i tomtom (a bynajmniej ich przegladarkowe mapy) już takie pesymistyczne nie są i autostrada A1 kończy się kawałek za granicą, zdjęcia z google street są z 2011 roku więc nic na nich nie widać a jak jest faktycznie i jeśli faktycznie autostrada przekracza granice to jak rozwiązane jest przejście graniczne, ewentualnie jaką drogą jechać by było najszybciej do Mostaru z A1 w Chorwacji?:)
pianchi napisał(a):Witam.
Szanowni koledzy i koleżanki, bardzo proszę o i aktualne info ile kosztuje na ta chwilę przejazd do Makarskiej.
Chodzi mi o wszystkie opłaty od momentu przekroczenia granicy słoweńsko-chorwackiej.
Nie byłem kilka lat, a za moich czasów jeszcze nie było opłat za tunele, teraz czytam i widzę, że takowe się pokazały.
Kiedyś płaciło się dwa razy przed Zagrzebiem i potem przy zjeździe na Marakarską.
Jeśli można to proszę o info kwotowo.
Z góry dziękuję!!!
kaka45 napisał(a):Witam!
Własnie wczoraj rozpocząłem wakacje w CRO!
Chcę Wam przekazac może mało znaczącą informację, ale jadąc autostradą A4 na odcinku Gorican - Zagrzeb prowadzone są w paru miejscach remonty nad przepustami (chyba rzecznymi)
kaka45 napisał(a):PS: Pozdrawienia z trasy dla CRO-maniaczki z jasnej Octavii SPI... z forumową naklejką na zderzaku
Adam55 napisał(a):Liczyłem ile wyniesie opłata za autostrdy od Goričan przy granicy z Węgrami aż do końca A1 na granicy z BiH plus most Krk i wyszło mi 300 kun. Obliczenia przeprowadziłem wg tabeli ze strony: http://hac.hr/hr/cestarina/cjenik
Proszę o zweryfikowanie tych danych , czy przypadkiem źle nie obliczyłem. Jak to u was w praktyce wychodzi ta trasa?
Wg tego wątku: oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html po drodze jst więcej wiaduktów i tuneli. Czy wszystkie są płatne? W tabeli podany jest tylko Krcki most.