Sorki myślałem,że za odcinek A2 płaci się 42 kuny.
Pozdrawiam
te kiero napisał(a):np w ten sposób
policzyłem, że w piątek wyjazd, więc ominiecie przez to zakorkowane Lućko i ten kawałek autostrady do Karlovaca
_arek_ napisał(a):Wyjazd mamy w Niedzielę rano więc na granicy SLO/HR przy dobrych wiatrach będziemy pod wieczór...
Chodziło mi bardziej o zjazd na D1 tuż przy samej granicy, żeby właśnie nie wjechać już na płatną A2
Tak się teraz tylko zastanawiam, czy może nie przejechać ten pierwszy płatny odcinek Macelj - Zagreb 48 kn i dopiero zjechać na D1
_arek_ napisał(a):O tej godzinie już chyba nie powinno się nic korkować, więc może przejechać sobie ten odcinek autostradą i zjechać gdzieś przed Lućko jak pokazałeś...
_arek_ napisał(a):Przeglądając google sv widać, że kolejne bramki są mniej więcej na wysokości miejscowości Zaprešić...
Czy tam są właśnie pobierane opłaty za przejazd od Macelj ??
dealer25 napisał(a):@ te kiero
Czy moge tak samo pojechać jak zaproponowałeś wyżej? moja trasa to wałcz-zgorzelec- praga-linz-graz-vir?? czy to by była najlepsza dla mnie opcja trasy???
_arek_ napisał(a):Dzięki bardzo za info...
Dokładnie.... w naszym przypadku chcemy troszkę przyoszczędzić
Dzieciaczków na pokładzie nie mamy, a ta wyprawa to taka na spontanie bez napinki, chcieliśmy także trochę pooglądać CRO nawet z trasy dlatego wybraliśmy D1. Jednak chyba ten pierwszy odcinek pojedziemy sobie A2 i uciekniemy na D1 przed Lućko.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi