Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrady w HR-info o parkingach, wiaduktach, tunelach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jokerman
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jokerman » 19.06.2013 14:34

toomas napisał(a):
huling napisał(a):
jokerman napisał(a):Coś dzisiaj pokombinowałem: http://goo.gl/maps/VJXVW. Jakieś sugestie, porady?

Czy te kombinacje spowodowane są wyłącznie omijaniem tuneli?
Twoja trasa to 1609 km i 20 godzin jazdy. Wybierając domyślną (dobrą) trasę zaproponowaną przez google masz 1564 km i tylko 15g 45 min jazdy, a to jest prawie 1/4 szybciej. Jedyne, co warto pokombinować w tej trasie, to ominięcie płatnego odcinka w Słowenii.

Fakt strasznie nakombinowane...polecam nie kombinować http://goo.gl/maps/ILT5t

Kombinacja podyktowana jest problemem z klaustrofobią mojej żony. Temat nie do ominięcia.
jokerman
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jokerman » 19.06.2013 15:17

dids76 napisał(a):Taki długi czas podróży bo kolega jokerman jako punkty pośrednie dał miasta, a nie "przeciągał mapę". No i Google ciąga go po centrach miast od Włocławka przez Bratysławę, Zagrzeb po Makarską :wink: :mrgreen:

Proszę, niby to samo a nie tak samo :mrgreen:
http://goo.gl/maps/7X2Ht

didis76 i właśnie oto chodzi. ja człek wyuczony na mapach papierowych dopiero uczę się googla i nie zawsze mi wychodzi.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 22.06.2013 05:15

Mam takie pytanko odcinek autostrady A2 od tunelu Brezovica do tunelu Sv.Tri Kralja jest jedno pasmowy czy tu też tworzą się korki od strony Macelji ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.06.2013 07:15

kodens79 napisał(a):Mam takie pytanko odcinek autostrady A2 od tunelu Brezovica do tunelu Sv.Tri Kralja jest jedno pasmowy czy tu też tworzą się korki od strony Macelji ?

jak jeszcze tamtędy 'waliłem' to z reguły wyhamowanie min do 40km/h, ale płynnie szło...
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 08.07.2013 19:35

witam,czy w Cro na autostradach płaci sie tak jak u nas ,czyli przy wjeździe połowa i przy wyjeździe połowa.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.07.2013 19:38

mariusz6919 napisał(a):witam,czy w Cro na autostradach płaci sie tak jak u nas ,czyli przy wjeździe połowa i przy wyjeździe połowa.

Tak jak u nas na A4 pomiędzy Wrocławiem a Gliwicami, za przejechany odcinek.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.07.2013 19:41

mariusz6919 napisał(a):witam,czy w Cro na autostradach płaci sie tak jak u nas ,czyli przy wjeździe połowa i przy wyjeździe połowa.

czyli najpierw na początku bierzesz bilet (naciskasz przycisk lub podaje go kolo), zjeżdżając dajesz lub wsuwasz bilet i płacisz;
naszą A4 (Kat-Kra) się nie sugeruj
Nieborro
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nieborro » 11.07.2013 22:39

Witam. Mam pytanie dotyczące wykupienia przez Internet przejazdu za tunele w Austrii. Dokładnie chodzi mi o tunel Karawanken łączący Austrię ze Słowenią. Koszt przejazdu 6,50euro i można wykupić kartę opłaty drogowej do odczytu video. Zastanawiam się tylko czy jadąc ze Słowenii do Austrii mogę skorzystać także z video czy tylko Austria ma ten typ poboru opłat?
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 12.07.2013 20:09

Witam,ostatecznie wybrałem wyspe KRK ,nie wiem czy dobrze myślę ale najlepszy dojazd to chyba przejazd przez całą Słowenie do Rijeki ,jężeli ktoś tak jechał to proszę o kilka dobrych rad,pozdrawiam.
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 12.07.2013 20:14

tylko Austria ma ten typ poboru
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.07.2013 20:17

mariusz6919 napisał(a):Witam,ostatecznie wybrałem wyspe KRK ,nie wiem czy dobrze myślę ale najlepszy dojazd to chyba przejazd przez całą Słowenie do Rijeki ,jężeli ktoś tak jechał to proszę o kilka dobrych rad,pozdrawiam.

Jeszcze tej trasy nie przejechałem, ale wybieram się niebawem. Z doświadczenia tych co jechali przede mną oraz z własnej analizy trasy, uważam, że to optymalna droga. Przez Słowenię autostradą A1, potem od Postojnej drogą nr 6 na Rijekę. :wink:
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 12.07.2013 21:11

Jechałem tą trasą do Selc z przyczepą kempingową, trasa bardzo ładna.
mariusz6919
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz6919 » 12.07.2013 21:31

Dziękuje za odpowiedzi
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 16.07.2013 22:16

A ja mam pytanie
Czy na trasie granica Węgierska - Split są zadrzewione parkingi z np placem zabaw dla dzieci?
Gdzieś czytałem że takie przy autostradzie są ale nie wiem gdzie ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.07.2013 07:13

Alen napisał(a):A ja mam pytanie
Czy na trasie granica Węgierska - Split są zadrzewione parkingi z np placem zabaw dla dzieci?
Gdzieś czytałem że takie przy autostradzie są ale nie wiem gdzie ?

konkretnie nie wiem gdzie, ale jak wpiszesz w googlach: Odmoriśte i wejdziesz w mapy to masz kilkanaście wskazanych po lewej z odnośnikiem do Google Street View i możesz samemu podejrzeć, który Ci się spodoba (ale uwaga część dotyczy A3 i to tam z reguły są zadrzewione);
oraz tu możesz zobaczyć wg znaczka Plac zabaw (djećje igraliśte):
http://www.hac.hr/hr/autoceste/odmorist ... ni-tipovi/
+ (zaznaczając Odmoriśte, po prawej w ramce Objekti)
http://www.hac.hr/hr/autoceste/odmorist ... tocestama/

chyba że ktoś konkretnie ma upatrzony taki zadrzewiony parking z placem dla dzieci, to może napisze coś więcej...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrady w HR-info o parkingach, wiaduktach, tunelach - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone