Co do płatności kartą czy gotówką, każda bramka jest dokładnie oznakowana i jeżeli można w niej płacić karta to tak jest.
Info z 01.07.2012
Albino napisał(a):Cześć Aras ! Od granicy ze Słowenią jedziesz autostradą A2 do Zagrzebia a dalej autostradą A1 kierunek Spilt - Dubrownik aż do zjazdu Sestanovac . Tam opuszczasz autostradę i kierujesz się na Makarską . Miniesz Makarską , dalej jest Tucepi a następnie jesteś już w Podgorze. Powodzenia i miłego pobytu w CRO ! Pozdrawiam z Piły !!
Znachr napisał(a):Fux - autostradą do samego końca (Vrgorac) - tu masz 2 wyjścia (parę razy jechałem, nie ma jednoznacznej odpowiedzi, szybsza droga to ta, na której masz szczęście, tzn. nie wpadniesz za kamper albo faceta w kapeluszu):
1) zjeżdżasz do Vrgoraca i na światłach w prawo drogą D62 na Veliki Prolog, a dalej już są kierunkowskazy na Dubrovnik - dobijasz do Jadranki w Rogotinie; 2) jedziesz z autostrady drogą E65 na Ploce i tam dobijasz do Jadranki. Obie drogi trochę kręte, 1) w pewnym momencie dobija do kończonej ekspresówki, więc w pewnym momencie popyla się placem budowy między filarami wiaduktu. Generalnie lokalesi z Dubrovnika jeżdżą raczej tą drogą. A ja za nimi .
bahrij napisał(a):Mam pytanie do tych, co jechali już w tym roku do końca autostrady w Cro. W ub. roku jechałem do Mlini za Dubrownikiem. Autostrada kończyła się na wysokości Vgorac. Czyżby przez rok nic nie przesunęła się do przodu? Widać było, że prace ostro trwały...Na google map pokazują autostrade w okolicach Ravcy, co jest mylące.
M.KOM.8 napisał(a):bahrij napisał(a):Mam pytanie do tych, co jechali już w tym roku do końca autostrady w Cro. W ub. roku jechałem do Mlini za Dubrownikiem. Autostrada kończyła się na wysokości Vgorac. Czyżby przez rok nic nie przesunęła się do przodu? Widać było, że prace ostro trwały...Na google map pokazują autostrade w okolicach Ravcy, co jest mylące.
Autostrada kończyła się na węźle Ravca, obecnie otwarto ją do węzła Vgorac. Na razie nie ma tego odcinka na mapach i w nawigacjach. Zjazd w kierunku Dubrownika kierowany jest do miejscowości Bacina przed Ploce. Odwrotnie (od Dubrownika) tablice kierują poprzednim, lecz skróconym dojazdem.
M.KOM.8 napisał(a):(...)obecnie otwarto ją do węzła Vgorac. Na razie nie ma tego odcinka na mapach i w nawigacjach(...)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi