Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada w Serbii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
insane_75
Plażowicz
autostrada w Serbii

Nieprzeczytany postnapisał(a) insane_75 » 16.07.2006 12:14

Proszę o info. Jadę do Czarnogóry przez Serbię. Trasę zaplanowałem tak, że będę jechał przez tylko kawałek odcinak autostrady Belgrad-Nis. Pech, że jest to najdroższy odcinek. Czy ktoś wie jaki jest system pobierania opłat na tym odcinku serbskiej autostrady. Czy zgarniają 1130 dinarów na samym początku w Belgradzie, na końcu w Nisu czy może jest jakiś inny system? Ile zapłacę, jak zjadę z autostrady w połowie tego odcinka?
Za wszelkie informację będę bardzo wdzięczny.
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 16.07.2006 19:47

A po co Ci trasa Belgrad - Nisz? Moja propozycja - w Belgradzie kierujesz się na Cacak pózniej Użice i dalej do CG.Trasa dobra więc jeszcze raz ,po co B-N ?.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.07.2006 20:39

Zgadza się, w drodze z Belgradu do Czarnogóry autostrada to spore nadłożenie drogi, chyba się nie zaoszczędzi na czasie. Zwykła droga z Belgradu do Cacka jest bardzo dobra (znam) dalej do Podgoricy przez Uzice i Bijelo Polje z tego co wiem też.
pzdr :)
insane_75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) insane_75 » 17.07.2006 22:00

Ok. Wielkie dzięki za radę. Do Czarnogóry jadę po raz pierwszy. Drogę tę wybrałem, gdyż tylko w okolicy Kragujevac znalazłem namiary na motele. Skoro znacie drogę przez Cacak, to czy mogę tam sie spodziewać jakiś moteli? Serbia jeśli chodzi o tego typu info to po prostu tragedia. Jade z trójką dzieci (w tym jedno niepełnosprawne) i kimanie w samochodzie nie wchodzi w grę, a za jednym razem też nie dam rady. Jeśli nie ma tam moteli to zdecyduję się na Kragujevać. Tylko strasznie szkoda mi płacic za ten kawałek autostrady ponad 1 tys dinarów.
Za info o motelach będę szczególnie wdzięczny (gdzie ich jest najwięcej i ewentualnie jakie ceny?
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.07.2006 22:58

insane_75 napisał(a): Tylko strasznie szkoda mi płacic za ten kawałek autostrady ponad 1 tys dinarów.

ale hillada dinar (1000) to jakies 10E
do ogolnych kosztow przejazdu to chyba nie jest duzo
insane_75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) insane_75 » 18.07.2006 00:10

No ale po co płacic jak się nie korzysta. Chę zjechać z autostrady w Batocina do miejscowości Kragujevac. To nawet nie jest połowa drogi. Tylko tam znalazłem namiary na motele.
Czy ktoś zna jakieś motele na drodze między Belgradem i Cacak, chętnie skrócę sobie zaplanowaną podróż i zrezygnuję z autostrady. Prosze o linki.
insane_75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) insane_75 » 18.07.2006 00:33

Na innym forum znalazłem info, że: "w Serbii motele sa wszędzie"
Czy ktoś to potwierdza?
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 18.07.2006 11:08

Hilada dinara czyli 1000 to 12 euro.
A z motelami to faktycznie niema problemów, jest ich sporo.
pklimas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pklimas » 18.07.2006 12:10

insane_75 napisał(a):Ok. Wielkie dzięki za radę. Do Czarnogóry jadę po raz pierwszy. Drogę tę wybrałem, gdyż tylko w okolicy Kragujevac znalazłem namiary na motele. Skoro znacie drogę przez Cacak, to czy mogę tam sie spodziewać jakiś moteli? Serbia jeśli chodzi o tego typu info to po prostu tragedia. Jade z trójką dzieci (w tym jedno niepełnosprawne) i kimanie w samochodzie nie wchodzi w grę, a za jednym razem też nie dam rady. Jeśli nie ma tam moteli to zdecyduję się na Kragujevać. Tylko strasznie szkoda mi płacic za ten kawałek autostrady ponad 1 tys dinarów.
Za info o motelach będę szczególnie wdzięczny (gdzie ich jest najwięcej i ewentualnie jakie ceny?

Ja spalem w miejscowosci Uzice. Przy glownej trasie byl motel z pokojami na pietrze po 9 euro za pokoj 2 osobowy o kiepskim standardzie - brak cieplej wody. Ale na parterze ..... Cudowna kuchnia regionalna. Zapachy unosily sie po calym budynku. Byc tam i nie sporobowac Carlamy to niewybaczalny blad.
insane_75
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) insane_75 » 18.07.2006 13:48

:lol: Wielkie dzięki, o takie info mi chodziło, może jeszcze podasz jego nazwę?. Czy widziałeś po drodze jakieś inne motele troszkę wcześniej, po minięciu Belgradu, np koło Cacak. Jak wyglądały i gdzie się znajdowały, a może jechałeś z pominięciem Belgradu.
Jak długo jechałeś potem na wybrzeże?
pklimas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pklimas » 18.07.2006 16:20

insane_75 napisał(a)::lol: Wielkie dzięki, o takie info mi chodziło, może jeszcze podasz jego nazwę?. Czy widziałeś po drodze jakieś inne motele troszkę wcześniej, po minięciu Belgradu, np koło Cacak. Jak wyglądały i gdzie się znajdowały, a może jechałeś z pominięciem Belgradu.
Jak długo jechałeś potem na wybrzeże?

Duzy budynek typu model - trudnie nie zauwazyc. Na pietrze balkoniki od pokoi. Przed nim parking. Ja jechalem dalej na Bilejo Polje i Podgorice. Wyjezdzajac z motelu kolo 8 rano bylem kolo 14-15 w Ulcinj - pod drodze jest sporo gorskich serpentyn no i nie korzystalem wtedy z tunelu Sozina ktory obecnie skraca droge o 40 minut. NIe jechalem przed Belgrad w ogole. Jechalem krajoznawczo - widokowa trasa przez Mohach (HU) Vukowar (Cro) Sabac Valjevo (Serbia) i dalej na Podgorice. Przed Uzicami przez ok 2 godziny nie bylo zadnego motelu.
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 18.07.2006 20:06

Witaj ponownie,motele w Serbii są tak jak w innych krajach.Choć na tej trasie nie ma ich najwięcej(Belgrad -Użice).Poszperaj w internecie ,choćby tu

The Kole Motel
by Makisha
Send Photo to a FriendThe “Kole” motel is situated on the highway Belgrade-Podgorica, at the entrance to Cacak. This makes it very convenient for passengers and businessmen. Within the object there is the luxuriously equipped. There are also banquet-hall, coffee-bar and the “City Shop” – the shop for consumer goods which takes duty-free shops as a model.
Leave a Comment

Theme: Motel
Comparison: about average
Address: 32000 Konjevici,Cacak, Yugoslavia (Serbia and Montenegro)
Phone: + 381 32 356 501; +381 32 381 76
Directions: Between Preljina and Cacak
pozdrawiam
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 18.07.2006 21:58

Gabi76
Turysta
wiza i zielona karta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabi76 » 19.07.2006 10:07

Może bedziesz się orientował, czy w Serbii i Czarnogórze obowiązują zielona karta i wiza?
Pozdrawiam
Gabi
pklimas
Globtroter
Re: wiza i zielona karta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pklimas » 19.07.2006 15:35

Gabi76 napisał(a):Może bedziesz się orientował, czy w Serbii i Czarnogórze obowiązują zielona karta i wiza?
Pozdrawiam
Gabi

Zielona karta potrebna.
Wiza nie.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone