Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada w Czechach Ostrawa-Brno

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 22.06.2011 10:38

Dudek2222 napisał(a):Są głośne, a zawieszenie ?
Pewnie na płytach zużywa się prędzej.
Odcinek, o ile dobrze pamiętam, ok. 30 km.

Nie przesadzajmy z tymi płytami jeżdżę często tą drogą i nie widzę tragedii na pewno o 100 razy lepsza niż ta w PL-DE
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 22.06.2011 10:55

Nie znam, nie jechałem.
Odnośnie odcinka, nt. którego traktuje post, to jest to moje SUBIEKTYWNE odczucie.
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 22.06.2011 13:11

Jechałem tą drogą 3 lata temu. Nie wiem jaką lepiej jechac prędkością czy szybko czy wolno. Jadąc 140 czy 70 hałas jest taki sam. Dyskomfort to za mało powiedziane. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ na samochód, zwłaszcza na zawieszenie. Przejechałem tą trasą Astrą II, nic się nie stało. Chociaż przejeżdzający TIR zrobił mi pajączka na przedniej szybie ale uznaję że to mogło stać się wszędzie. W tym roku podejmuje decyzję o kierunku na Bratysławę, bo dlaczego mam się martwić o te płyty.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 22.06.2011 13:42

Jechałem kilka razy po tych płytach i faktycznie za pierwszym razem jest dziwnie.
Potem chwili juz sie nie zwraca na to uwagi.
Hałas jest dosc spory - to największa wada.

Pytałem kiedys nawet Czechów którzy jezdza ta drogą do pracy czy zawias siada i twierdzili że to nie wpływa mocno na trwałość.

Ja polecę w tym roku przez Czechy, bo to chyba naszybciej/najkrócej ze Śląska...
kuba74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba74 » 22.06.2011 14:43

Czy jadąc od przejscia w Boboszowie na Brno da się jakoś ominąć ten fatalny odcinek?
hoborg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hoborg » 22.06.2011 15:03

Głupio zapytam, ale w którym miejscu jest ten odcinek? W zeszłym roku jechałem z Cieszyna do Mikulova i albo jechałem inną trasą, albo nie zauważyłem tych płyt (choć po tym co piszecie jest to raczej niemożliwe do przeoczenia).
Może jakaś wskazówka na mapie google?

Wielkie dzięki.
bondzo001
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bondzo001 » 23.06.2011 02:00

hallo.
nie przesadzajcie z tymi plytami, ja tam ta droga jezdze kazdy week z DE. nie ma obawy o zawieszenie,spokojnie mozna te 140 jechac.
odcinki takie to sa na kazdej autostradzie.a dla wrazliwych glosniejsza muzyka.
NIE STRASZCIE innych ta droga,bo jest OK.
ja bym sie bardziej martwił o polskie drogi z dziurami gdzie koło wpada! np:
45 raciborz krapkowice,albo na rybnik,lub cieszyn.
lukasz1977
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1977 » 23.06.2011 06:04

bondzo001 napisał(a):odcinki takie to sa na kazdej autostradzie.a dla wrazliwych glosniejsza muzyka.
NIE STRASZCIE innych ta droga,bo jest OK.

Hehe - nie żartuj - znajdź taki fragment na autostradzie chorwackiej lub słowackiej - życzę powodzenia ;)
Jak dla mnie wszyscy mogą jeździć przez Czechy - będzie mniej tłoczno na Słowacji ;)
I nikogo nie straszymy tylko piszemy swoje subiektywne odczucia - mnie było szkoda samochodu na tej trasie wiedząc, że "obok" jest ładna słowacka.
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 23.06.2011 10:08

ok
moim pytaniem było czy jest autostrada a nie w jakim stanie
ale bardzo dobrze że temat rozwinoł się w tym kierunku
choć jechałem tą drogą 2 lata temu to pamiętam że nie dała mi w kość
ale to może dlatego że do końca życia będe pamiętał w drodze powrotnej
autostradę Brno-Praga tam to się jedzie chyba po podkładach kolejowych
no nic w takim układzie lece przez Słowacje
moje auto po zmianie zawieszenia i wstawieniu ciut większych felg
nie miło by si sprawowało na odcinku Czeskim
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2011 10:13

Rozmawialem z ludzmi z Czech, ktorzy czesto smigaja ta autostrada i mowia ze im szybciej sie jedzie tymn mnniej "boli". Auto po prostu leci w powietrzu wiecej niz toczy sie po drodze ;-) A na powaznie, to jechalem kilka razy i to uwazanym za malo trwaly FIATEM i nie rozlecial sie, he, he.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.06.2011 10:20

rok temu jechaliśmy z Cieszyna do Mikulova i kompletnie nie pamiętam tych płyt :D no chyba że inną drogą śmigalismy, o ile jest inna autostrada :lol:
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 30.06.2011 16:47

Dobra, przeleciałem już nią, problemu nie ma ani tragedii, dyskomfortu itp. Po protu głośniej i tyle. Nie ma potrzeby szukania objazdów. Wracam również tą drogą.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada w Czechach Ostrawa-Brno - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone