Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy w Czechach jest autostrada od samego przejścia granicznego w Chałupkach i czy na autostradzie w Austrii jadąc przez Brno, Wiedeń, Graz, Zagreb są jakieś dodatkowe opłaty poza winietą ?
maniekwawa napisał(a):Witam wszystkich,
Mam pytanie, czy w Czechach jest autostrada od samego przejścia granicznego w Chałupkach i czy na autostradzie w Austrii jadąc przez Brno, Wiedeń, Graz, Zagreb są jakieś dodatkowe opłaty poza winietą ?
maniekwawa napisał(a):Jadę w maju, ale zawsze jeździłem przez Słowację i Węgry. Teraz chciałem pojechać przez Czechy, Austrię i Słowenię ale zupełnie nie znam tej drogi więc wolę dopytać.
Na Google Maps pokazuje, że pomiędzy Brnem a Wiedniem brakuje kawałka autostrady i nie wiem czy mapa jest stara czy rzeczywiście nie ma tam autostrady.
maniekwawa napisał(a):Czy ten kawałek jest bardzo uciążliwy ?
Od Ptuj w Słowenii do Macelj (granica cro) też nie ma autostrady ?
maniekwawa napisał(a):Co prawda to jeszcze sporo czasu(jadę w maju) ale pomału trzeba myśleć. Więc ja chyba pojadę tak: Chałupki (autostrada przez Czechy i Austrię) Ostrawa, Olomunc, Brno, Breclav(droga lokalną ~ 30km) Wilfersdorf, (autostradą) Wiedeń, Graz, Mureck, Ptuj(objazd autostrady ~ 65km), Macelj i dalej na południe Chorwacji.
Napiszcie proszę czy na podanych przeze mnie lokalnych drogach są duże utrudnienia.
pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi