Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 12.03.2010 10:43

To znaczy że muszę zrobić aktualizacje mam MIO map.Bo mi pokazuje ale nie całą.
Zavadcoff
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zavadcoff » 12.03.2010 10:50

W zeszłym roku nie mając jeszcze autostrady w Austrii zastanawiałem się, jakie rozwiązanie będzie lepsze - Mikulov czy Znojmo. Zawsze jeździłem przez Mikulov, ale większość moich znajomych jeździła przez Znojmo i przekonywali mnie, że jest szybciej. Postanowiłem zatem spróbować. Do Chorwacji jechałem przez Mikulov, a wracałem przez Znojmo. Niestety, lepiej oceniam moją starą drogę. Wiadomo, że są to odczucia subiektywne.

Ale zastanowiło mnie ostatnio inne rozwiązanie - z Brna pojechać autostradą 2 do zjazdu numer 48 na Breclav, potem w Austrii drogą 47 na Wilfersdorf i potem standardowo na Wiedeń. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 12.03.2010 10:54

Jeżdżę do Wiednia często tak że kolego zostań przy starej bocji teraz jedzie się super.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 12.03.2010 11:34

gonzo napisał(a):Jeżdżę do Wiednia często tak że kolego zostań przy starej bocji teraz jedzie się super.

Jadąc przez Breclav dłuższy odcinek przebywa się autostradą niż jadąc przez Mikulov. Tak było do czasu gdy na odcinku między Mikulovem a Wiedniem nie było autostrady. Napisz proszę w którym miejscu wjeżdża się obecnie na autostradę.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 12.03.2010 11:39

Około 20 km od granicy ale za tydzień będę przejeżdżał tą drogą to podam dokładniejsza informacje.
brombers
Podróżnik
Brno > Wiedeń - czy zbudowali już trasę szybkiego ruchu ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) brombers » 26.05.2010 16:26

Czołem,
rok temu wracałem z Austrii via Czechy drogą nr 7 i z Wiednia do Breclavia dłuższą część drogi przejechałem w pobliżu budowy jakże sympatycznej dwupasmówki.

Teraz wybieramy się (znowu, wreszcie) do Breli i zastanawiam się nad trasą - czy ta (A)7 jest już gotowa?

pzdr,
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 26.05.2010 17:07

jest, mijamy wiedeń. nie jechałam jeszcze ale podaje to co usłyszałam od znajomych, którzy jechali tamtedy z zimowego wypoczynku. Tez jestem ciekawa
brombers
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brombers » 26.05.2010 20:09

sam sobie odpowiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Autostrada_A5_(Austria)

Autostrada A5 (niem. Autobahn A5) także Nordautobahn (autostrada północna) - planowana autostrada w Austrii w ciągu trasy europejskiej E461.
Autostrada połączy Wiedeń z granicą czeską Drasenhofen - Mikulov, w kierunku Brna.
Obecnie gotowe jest około 23,5km autostrady, czyli odcinek Eibesbrunn- Schrick.

dobre i to ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.05.2010 06:10

brombers napisał(a):sam sobie odpowiem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Autostrada_A5_(Austria)

Autostrada A5 (niem. Autobahn A5) także Nordautobahn (autostrada północna) - planowana autostrada w Austrii w ciągu trasy europejskiej E461.
Autostrada połączy Wiedeń z granicą czeską Drasenhofen - Mikulov, w kierunku Brna.
Obecnie gotowe jest około 23,5km autostrady, czyli odcinek Eibesbrunn- Schrick.

dobre i to ;)

Do samego Wiednia już też nie wjeżdżasz. A5 łączy się z obwodnicą Wiednia S1, więc Wiedeń zostawiasz z boku.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 27.05.2010 06:56

No to w końcu którędy lepiej ? Przez Mikulov czy przez Znojmo ?
Zawsze jeździliśmy przez Bratysławę w tym roku chcemy przez Czechy. Doradźcie proszę ...
wildstar
Globtroter
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) wildstar » 27.05.2010 07:48

cze , jutro ( w piatek ) lecimy w 4 auta do Zadaru wyjazd o 22.00 Cieszyn-Brno-Mikulov-Graz-Zagreb-Zadar , jak bedzie net w marinie to napiszę co i jak. pozdro.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 27.05.2010 08:01

Hej! :)

Wildstar - no to czekam na relacje z jazdy Wiedeńskiej bo ja też w 4 auta w sierpniu jadę i to jako przewodnik :):)

Pozdrawiam i miłego wypoczynku :)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 27.05.2010 08:04

Wildstar ja także czekam na nowe wieści z tej trasy. Za 3 tygodnie wyjazd i bardzo jestem ciekawy co i jak.
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 27.05.2010 08:09

Również przyłączam się do oczekujących na info w tej sprawie. Wyjazd w połowie lipca.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.05.2010 08:33

Jechałem tydzień temu,

W tamtą stronę jechałem jak zawsze ... Brno - Bratysława - Wiedeń - Graz ...

Z powrotem z nudów zaryzykowałem przejazd przez Wiedeń, i tu miłe zaskoczenie, jest już pełen autostradowy przejazd przez Wiedeń i dalej tak około 20 km przed Mikulovem się kończy.

W mojej ocenie (a jechałem każdą z wersji przynajmniej kilkanaście razy, przez Bratysławę, przez Znojmo, przez Mikulov) w tej chwili trasa przez Mikulov jest najszybsza i najkrótsza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone