Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTANE)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser
Re: AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTAN

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 31.10.2013 09:27

neska napisał(a):
ARNIK napisał(a):...Co do Niemców to ja mam wspomnienia wyłącznie negatywne ".

Myślę, że nie można tak szufladkować...na Vrili poznałam niemiecką parkę, starsi, mili ludzie, zawsze życzliwi i uśmiechnięci...miło ich wspominamy :D

Też jestem tego zdania. Na kempingu Mali Dubrownik w Povljanie, zaraz po naszym wjeździe natychmiast para Niemców wystartowała do nas z chęcia udzielenia pomocy w ustawieniu przyczepki na parceli :)
Chwilę później, kolejny Niemiec przybiegł pomagać ustawić antenę TV, doradzając gdzie złapiemy najlepszy zasięg :)

neska napisał(a):
ARNIK napisał(a):...stare,tłuste Niemki opalajace sie nago (bleee)

:D ...nie lubisz wyzwolonych kobiet??? :D
Ps. Też miałam przyjemność bliskiego sąsiedztwa takich wyluzowanych Pań na plaży w Pakostane...Pomyślałam sobie wtedy...Carpe Diem!!! :)

Neska no masz upodobania :mrgreen:
Takich sąsiadów też mieliśmy na kemp. Sv. Duh na Pagu. Bezpardonowo chadzali nie tylko po plaży ale i po kempingu, który był jednak tekstylny - przy czym każdorazowo mijając nas rzucali helloo :D
Trwało to jakieś 2 dni, później już się jednak odziewali :lol:

Fajnie tu u Ciebie :)
ARNIK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARNIK » 01.11.2013 14:29

ARNIK napisał(a):...stare,tłuste Niemki opalajace sie nago (bleee)

:D ...nie lubisz wyzwolonych kobiet??? :D
Ps. Też miałam przyjemność bliskiego sąsiedztwa takich wyluzowanych Pań na plaży w Pakostane...Pomyślałam sobie wtedy...Carpe Diem!!! :)[/quote]

Kurcze lubię (jak każdy normalny mężczyzna) popatrzeć na zgrabne kobiety ale ... te panie z sadystyczną wręcz przyjemnością patrzyły jak próbuje dostrzec piękny błękit Jardanu poprzez ich zwały tłuszczu :) . Takie zderzenie naturalnego piękna i brzydoty boleśnie razi zmysły.Tak to jest jak sie z domu wszystkie lustra powyrzuca. :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 14:42

Może jakieś getto dla brzydkich zrobić... :roll:
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 15:00

Bocian napisał(a):Statysta w filmach kryminalnych :boss:

... faktycznie! ....byłeś świetny w Sępie i Sokole maltańskim...a już Bocian zawodowiec to zupełna klasyka! :wink: :oczko_usmiech:
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 15:04

gusia-s napisał(a):Takich sąsiadów też mieliśmy na kemp. Sv. Duh na Pagu. ...:)

Gusia... widzę, że też lubisz campingowe klimaty...
Witam Cię w mych skromnych progach i życzę przyjemnej lektury... :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 15:05

neska napisał(a):Sokole maltańskim

Dzięki :mrgreen: Produkcja 1941 rok :)
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 15:15

Bocian napisał(a):
neska napisał(a):Sokole maltańskim

Dzięki :mrgreen: Produkcja 1941 rok :)

Bocian ...dobrze się trzymasz !:D :D :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 15:22

Trzymam sie czego popadnie :)
Co do statystowania to statystowaliśmy w "Mieście prywatnym" i w "Oficerze" ;) Główne role graliśmy u Chrisa Ryana 8) 8) Ale to nie tak ciekawe jak relacja :oczko_usmiech: Wklejaj ten Orebić, zobaczymy co tam słychać :)
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 15:35

Bocian fotek z Orebica nie będzie...baterie odmówiły posłuszeństwa :oops:
ale dalsza relacja, jak najbardziej...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 15:36

Może i dobrze :) Bo ten Orebić to taki sobie ;)
Jeśli chodzi o Orebić to najlepsze w nim jest to jak sie z niego wraca nocą do Borka, przy otwartych oknach... :) I szakale śmigają przez drogę :)
ARNIK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARNIK » 01.11.2013 16:28

Bocian napisał(a):Może jakieś getto dla brzydkich zrobić... :roll:

Wystarczy jak się ubiorą tj. założą majtki i biustonosze. Uważasz że to za duże wymagania?
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 16:32

Ugłaskani Orebicem wracamy w świetnych nastrojach...
Dzieciaki zmęczone "spacerkiem" zasypiają w locie...my siedzimy jeszcze trochę delektując się ciszą i niesamowicie oszałamiającą samotnością. Jak się potem okazało była to cisza przed burzą.. 8O .
W środku nocy budzą mnie jakieś niepokojące odgłosy natury. Zrywam się na równe nogi i wyglądam na zewnątrz...Nigdy nie byłam szczególnie strachliwa, wiec to co widzę raczej fascynuje mnie niż przeraża...
Jest bardzo zimno i strasznie wieje...morze dotąd ciche i spokojne teraz pręży się i wściekle ujada, atakując przybrzeżne skały...na głowę sypią mi się połamane gałązki...nasz namiot tańczy breakdance wyginając się we wszystkie strony, chyba puściła jakaś linka...
Próbuje ją naciągnąć ale dopiero przy pomocy Tomka udaje mi się ją ujarzmić...Porządnie poprawiamy kolejne umocnienia po czym kryjemy się w szeleszczącym wnętrzu namiotu. Kiedy w końcu zasypiamy śnię, że latam w jakimś ciasnym, pomarańczowym korytarzu...
Ranek witam z ulgą bo na zewnątrz jest spokojnie.
Nasz namiot wygląda jak po liposukcji i cały obsypany jest igliwiem.
Przy pomocy starego klapka zamiatam igły i gałęzie, które dostały się do jego wnętrza...potem organizuję śniadanko...

DSC09862.JPG

Po śniadanku czas na kąpiel w Adriatyku. Fale jeszcze walczą ale z każdą minuta coraz słabiej...

94.JPG

Woda jest lodowata...w ogóle nie zraża to naszych dzieciaków...

89.JPG

Na prośbę Oleńki Tomek mężnie wciela się w bohatera Słonecznego Patrolu prując fale w tą i z powrotem...
91.JPG

92.JPG

93.JPG

Po wodnych szaleństwach pochłaniamy porcje słonka...
Patrzę na to rozbawione towarzystwo i myślę sobie ,że nie mogłam wymarzyć sobie fajniejszych wakacji...

103.JPG
Ostatnio edytowano 20.01.2014 16:50 przez neska, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 16:34

ARNIK napisał(a):
Bocian napisał(a):Może jakieś getto dla brzydkich zrobić... :roll:

Wystarczy jak się ubiorą tj. założą majtki i biustonosze. Uważasz że to za duże wymagania?

Jakiś inny powód oprócz tego, że tobie sie to nie podoba? Jakiś formalny zakaz? Każdy będzie stary i brzydki. I to nie powód aby nie robić tego, co sie lubi. To nie temat tego wątku, nie ma co robić OT w relacji. Niejednokrotnie była o tym mowa. Też będziesz stary. Nie wychodź wtedy z domu...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.11.2013 16:38

Bura to zwykłe zjawisko w tym rejonie :) Potrafi pokazać co potrafi :) Poszukiwania ręczników i kostiumów rano, to norma :) Ogólnie na Pelješcu wieje wieczorami. czasem to problem, bo z jednej strony gorąco w apartmanie a z drugiej nie można na przestrzał okien otworzyć bo wywiewa z łóżkiem nad morze :mrgreen:
Sorki za wtręt, tu ładnie Miroslav śpiewa o wiatrach chorwackich ;)
Ostatnio edytowano 01.11.2013 16:52 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 01.11.2013 16:52

Bocian napisał(a):Jeśli chodzi o Orebić to najlepsze w nim jest to jak sie z niego wraca nocą do Borka, przy otwartych oknach... :) I szakale śmigają przez drogę :)

... nie było mi dane, ale te szakale brzmią zachęcająco 8)

Bocian napisał(a):Bura to zwykłe zjawisko w tym rejonie :) Potrafi pokazać co potrafi :) Poszukiwania ręczników i kostiumów rano, to norma :)

...słyszałam, że te rejony to raj dla surferów...teraz już wiem dlaczego :oczko_usmiech:
Wrażenia z samego szczytu klifu... ze skalnej półki, nocą... to niesamowity spektakl :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTANE) - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone