Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTANE)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emi13214
Croentuzjasta
Re: AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTAN

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 28.10.2013 20:30

maslinka napisał(a):Neska, wciągnęłam się w Twoją relację na całego 8)

Ja także i nie mogę się doczekać cd.
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 29.10.2013 08:51

piotrf napisał(a):
. . . Zaśpiewałaś im Polska biało/czerwoni . . . :oops:

. . . bo z całą pewnością nie obrzuciłaś ich pustymi opakowaniami po "Redsach"...

Piotrze...nie wiem jak To zdefiniować...ze strony niemieckiej rodzinki od początku poczułam lodowatą niechęć. Zero uśmiechu, tylko chłodna, natarczywa obserwacja przerywana pomrukami niezadowolenia.
Może obawiali się naszych pociech, może nie spodobał im się nasz rozklekotany stolik i obciachowa parasolka...a może obawiali się o swoje wypasione tablety bo przecież każdy Polak to pijak i złodziej...
Pijak ze mnie żaden- wypiłam pół redsa, więc nie było czym rzucać... :D
Nigdy też nie przyszłoby mi do głowy, żeby przywłaszczyć sobie czyjaś własność....Kiedy więc zaczęli zbierać ręczniki dzielące nasze działki i przenosić je na druga stronę swojej działki poczułam się dziwnie...
Na szczęście na wakacjach mało co potrafi zepsuć mi humor wiec zebraliśmy swoje 4 litery i wybraliśmy się na cudowną wycieczkę do Orebica.
Spacer promenadą w zachodzącym słońcu, zrekompensował wszystkie nasze straty moralne...
Pozdrawiam :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 29.10.2013 16:50

Doskonale Cię rozumiem .

W latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku Czechosłowacja ubarwiała szarą rzeczywistość serialem ( raczej cyklem filmów :) ) " Homolkowie na urlopie " , w którym między innymi ze sporą dozą humoru piętnowali takie zachowanie .

Kilka razy spotkałem się z takim dziwnym zachowaniem , ale będąc na wczasach , staram się nie zaprzątać sobie głowy problemami ( rzeczywistymi , czy wyimaginowanymi ) innych 8)
Wielu z nich wkłada ogromny wysiłek w powstawanie tych problemów :wink:

neska napisał(a):Na szczęście na wakacjach mało co potrafi zepsuć mi humor wiec zebraliśmy swoje 4 litery i wybraliśmy się na cudowną wycieczkę do Orebica.
Spacer promenadą w zachodzącym słońcu, zrekompensował wszystkie nasze straty moralne...

I tak trzymać :D

Pozdrawiam
Piotr
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 29.10.2013 17:16

My też mieliśmy takie dziwne sąsiedztwo ( holendrzy), na Campie pod Maslinom. Co prawda nie spoglądali jakoś wrogo w naszą stronę, ale zachowywali się podobnie jak Twoi sąsiedzi. Oboje siedzieli przy swoich tabletach, paląc przy tym ogromne ilości papierosów, a rano wstawali tak ok.12. I to byli ludzie tak ok. 60+.
My jednak nie zaprzątaliśmy sobie nimi głowy, cudownie wypoczywaliśmy i zwiedzaliśmy przepiękne okolice.
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 29.10.2013 18:42

maslinka napisał(a):
... Sąsiedztwo na campie to bardzo ważna rzecz. Fajnie, jak je sobie można wybrać...

Maslinka ...nie bardzo mieliśmy wybór...były wolne tylko dwie działki. Pierwsza odpadła na wstępie z powodu braku cienia...
Z perspektywy czasu wiem, że moje negatywne spostrzeżenia były spowodowane brakiem przestrzeni do której nawykłam na Vrili :D

maslinka napisał(a):O campie Adriatic słyszałam różne opowieści (jak choćby takie, że właściciel nie pozwala na konsumpcję własnego jedzenia 8O), nie wiem, czy prawdziwe...

Też się nie wypowiem...nie zwróciłam na to uwagi...Na Poncie nie było takich irracjonalnych zakazów...
:papa:
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 29.10.2013 18:43

Bocian napisał(a):Rozwiązaniem może być tabliczka z napisem "Hello" :) Zamontowana na stałe bądź podnoszona na hasło jak kiedyś przy ocenianiu sportowców :oczko_usmiech:

Bocian...nie wpadłam na to! Pomysł do wykorzystania na przyszłość :mrgreen:
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 29.10.2013 18:48

Emi...
Piotrze...

Macie rację...tak naprawdę nawet nie mogę powiedzieć, że mam jakieś złe wspomnienia. Mam tylko takie, które czegoś mnie nauczyły... :D
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku :papa:
ARNIK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARNIK » 29.10.2013 20:57

Musze przyznac ze relacja jest super a Ty masz bardzo lekkie "pióro " :) ,niektóre opisy jak z książki ,czyzby pani nauczycielka?:) Co do Niemców to ja mam wspomnienia wyłącznie negatywne . Nie dosyc ze są butni to zachowuja sie jak świnie . Przytocze kilka przykladow: na plaży mnóstwo osób a Niemka każe swojemu dziecku sikac do morza nie martwiąc sie tym ze obok pływaja inni ... kolejny - para Niemców z 2 olbrzymimi psami które sr..ja na plaży ..... i kolejny stare ,tłuste Niemki opalajace sie nago (bleee) . To obrazki zebrane w ciagu 2 dni na kampingu w poblizu Grebasticy. Chyba inne nacje sa dla nas bardziej "strawne".
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.10.2013 22:14

Każdy kiedyś będzie stary. Niekoniecznie tłusty...
A ten Orebić... Orebić... coś mi się kojarzy... :roll:
Byłem tam chyba :)
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 30.10.2013 19:30

ARNIK napisał(a):...niektóre opisy jak z książki ,czyzby pani nauczycielka?:)"

Arnik...muszę Cię rozczarować...zupełnie nie ta branża :D

ARNIK napisał(a):...Co do Niemców to ja mam wspomnienia wyłącznie negatywne ".

Myślę, że nie można tak szufladkować...na Vrili poznałam niemiecką parkę, starsi, mili ludzie, zawsze życzliwi i uśmiechnięci...miło ich wspominamy :D

ARNIK napisał(a):...stare,tłuste Niemki opalajace sie nago (bleee)

:D ...nie lubisz wyzwolonych kobiet??? :D
Ps. Też miałam przyjemność bliskiego sąsiedztwa takich wyluzowanych Pań na plaży w Pakostane...Pomyślałam sobie wtedy...Carpe Diem!!! :)
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 30.10.2013 21:07

Bocian napisał(a):A ten Orebić... Orebić... coś mi się kojarzy... :roll:

Bocian...chyba na pewno... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.10.2013 21:09

neska napisał(a):
Bocian napisał(a):A ten Orebić... Orebić... coś mi się kojarzy... :roll:

Bocian...chyba na pewno... :wink:

Hłe, hłe... U nas w robocie niektórzy mówili "uwaga, chyba na 100% mają broń" :mrgreen:
neska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) neska » 30.10.2013 23:02

Bocian napisał(a):... U nas w robocie niektórzy mówili "uwaga, chyba na 100% mają broń" :mrgreen:

Bocian ...no teraz to mnie zaintrygowałeś!...niebezpieczną profesję wykonujesz.. :boss:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.10.2013 00:28

Statysta w filmach kryminalnych :boss:
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 31.10.2013 07:52

Neska, pisz co tam dalej na tym campie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

AUTOSTRADĄ DO NIEBA -LIPIEC 2013(TRPANJ,KORCULA,PAKOSTANE) - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone