Witam!
Pytanie - jak daleko na południe można dojechać autostradą??? - nie mogę za diabła znaleźć na 100% pewnej informacji Czy autostrada do Dubrovnika jest już ukończona, czy kończy się na wysokości Splitu??pozdrawiam
.png)
mrówa napisał(a):..... prośba do modera - jeśli temat jest faktycznie wałkowany - nie warto go przykleić i w pierwszym poście tematu uaktualniać te informacje, żeby zapobiec podobnym wciąż na nowo otwieranym tematom? pzdr
.png)
mrówa napisał(a):.....ale jak traktować informację podaną tu: http://pl.croatia.hr/News/Document.aspx?idNews=1890
- czytałem Twój topic z podanego linka (bardzo czytelny, pełen informacji) ale zmyliła mnie ww informacja na podanej przeze mnie stronie i stąd te moje dyrdymały, sorry...
.png)
.png)
.png)
mrówa napisał(a):wiem, wiem już ale dzieki za wpis - będzie pomocny dla takich matołków jak ja- jeszcze jedno - dziś dostałem pocztą nową mapę CRO copernicusa z kartografią freytag&berndt - wg niej ostatni południowy zjazd z autostrady jest w miejscowości Mali Prolog - tam drogą 513 zjeżdża się do Ploce (zjazd nazywa się Mali Prolog właśnie) , dalej autostrada biegnie do zjazdu oznaczonego "Ploce1" - ale tam się już urywa i nie dochodzi do zjazdu żadna droga, autostrada dalej jest oznaczona jako "w budowie" - reasumując ostatni zjazd jest na wysokości miejscowości Ploce, może to być ?
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi