Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

autostrada budapeszt- mohacz(M6) do oddania

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 17.02.2010 13:04

Byłem na Węgrzech i z informacji które otrzymałem wynika, że na wiosnę Węgrzy oddadzą odcinek M6 (Budapeszt)Dunafoldvar-Mohacz, oznacza to, że ci którzy planują wyjazd do południowej Dalmacji przez BiH, do granicy z Cro będą mogli pędzić dobrą drogą.
ps.Jak wynika z materałów nadesłanych przez wspólnotę turystyczną Chorwaci mają oddać autostradę do Osjeku.
Ostatnio ktoś szukał info o noclegach w okolicy Vukovaryu, ja polecam zatrzymać się nieco wcześniej, w Mohaczu, niższe ceny, wysoki standard. Hotele, pensjonaty i kwatery do wyboru do koloru.
szerokiej drogi. pozdr.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 17.02.2010 14:42

Znałazlem informacje co do środkowego odcinka
http://www.m6tolna.hu/index.php?show=main&lang=en i ma być gotowy na wiosnę

natomiast mało informacji na temat ostatniego odcinkahttp://www.mecsekautopalya.hu/index2.php?p=m6data&l=en
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 17.02.2010 16:23

Byłem w okolicach Mohacza i widziałem gotową autostradę, Węgrzy twierdza że władze czekają z jej oddaniem na wiosnę bo w kwietniu mają wybory. pozdr.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 23.04.2010 20:30

Ja jechałem M6 HR we wrześniu ub.r. i od Osijek-a nie było autostrady do granicy H. W samych Węgrzech coś tam autostrady było widać, ale nie oddana do użytku. Ciekaw jestem, jak się prace mają i jaki przebieg ma autostrada na Węgrzech bo za kilka miesięcy jechać trzeba będzie...
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.04.2010 13:29

31-go marca został otwarty środkowy i południowy odcinek M6 co oznacza że z Budapesztu można już dojechać do Mohacza, czyli prawie do granicy z HR. Ostatnie brakujące 23 km z Mohacza do Beli Monastir (HR) będzie gotowy za 2 lata.
Ta droga staje się realną alternatywą dla tych którzy z południowo-wschodniej Polski wybierają się do południowej Dalmacji.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 24.04.2010 15:22

Ciekawe czy to wszystko prawda. Jadąc ostatnio widziałem w zasadzie gotową austostradę przy HR granicy. Za to wcześniej nie widać było jakichkolwiek prac.
Nawet na stronie węgierskich autostrad nie ma tej drogi.
skąd takie info?
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 24.04.2010 20:10

joajer napisał(a):Ciekawe czy to wszystko prawda. Jadąc ostatnio widziałem w zasadzie gotową austostradę przy HR granicy. Za to wcześniej nie widać było jakichkolwiek prac.
Nawet na stronie węgierskich autostrad nie ma tej drogi.
skąd takie info?

http://de.wikipedia.org/wiki/M6_(Ungarn)
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 25.04.2010 16:49

Informacje ze strony koncesjonariusza:
http://www.m6tolna.hu/index.php?show=main&lang=en
marek suwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek suwa » 04.06.2010 07:51

witam
Za cztery tygodnie wyjazdzam z rodziną do Czarnogóry. Granicę węgiersko-serbską planuje przekroczy w miejscowości Tompa (niedziele, około godziny 12).
Będę jechał po noclegu w Gyor. W związku z tym mam pytanie - czy lepiej skrecic na Tompe przed Szeged czy jechac nowym odcinkiem M6 do miejscowosci Bataszek (o ile jest tam zjazd - wciez nie moge zweryfikowac tej informacji) a dalej droga nr 55 (moze ktorys z forumowiczow zna jej stan).
wiem, ze to kilka pytan,ale pocieszam sie, ze we wlasciwym - jak sadze - watku-).
i ostatnie pytanie - czy od Suboticy do Nowego Sadu na calym odcinku jest autostrada w pelnym tego slowa znaczeniu?
pozdrawiam
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 05.06.2010 08:01

Jechałem w tym roku tą właśnie autostradą. Tak jak mówicie - brakuje ok.20 km do granicy. Co ciekawe - ŻADEN system nawigacji jej nie ma. Ja jak ją zobaczyłem, to chwila konsternacji i zmieniłem planowaną trasę - stacja benzynowa, winieta i autostrada do samej granicy z Chorwacją. Polecam - mały ruch, jest dobrze oznakowany dojazdy, tylko nie należy sugerować się nawigacją ;) Dodam, że mapy miałem tegoroczne i na 3 różnych jej nie było.
Pozdrawiam
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 05.06.2010 08:03

marek suwa napisał(a):czy od Suboticy do Nowego Sadu na calym odcinku jest autostrada w pelnym tego slowa znaczeniu?
pozdrawiam

Są odcinki gdzie jest to zwykła, ale płatna droga. Plusem jest to, że ruch jest dość niewielki i to rekompensuje w pewien sposób niższy standard drogi.
Pozdrawiam
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 05.06.2010 12:41

marek suwa napisał(a):witam
Za cztery tygodnie wyjazdzam z rodziną do Czarnogóry. Granicę węgiersko-serbską planuje przekroczy w miejscowości Tompa (niedziele, około godziny 12).
Będę jechał po noclegu w Gyor. W związku z tym mam pytanie - czy lepiej skrecic na Tompe przed Szeged czy jechac nowym odcinkiem M6 do miejscowosci Bataszek (o ile jest tam zjazd - wciez nie moge zweryfikowac tej informacji) a dalej droga nr 55 (moze ktorys z forumowiczow zna jej stan).
wiem, ze to kilka pytan,ale pocieszam sie, ze we wlasciwym - jak sadze - watku-).
i ostatnie pytanie - czy od Suboticy do Nowego Sadu na calym odcinku jest autostrada w pelnym tego slowa znaczeniu?
pozdrawiam

jak przeczytałem przejście Tompa przypomniało mi się coś - ostatnie dwa sezony spędziłem w bułgarii i jechałem przez serbie i właśnie tym przejściem - koniecznie przeszukaj net w temacie kolejki na granicach węgiesko-serbskich z powodu OGROMNEJ ILOŚCI TURKÓW jadących na wakacje do domu - ja za pierszym razem stałem 3-4 h w pełnym słońcu - dużo info na forum bułgaria - moge linka zapodać
marek suwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek suwa » 05.06.2010 16:41

witam ponownie
dziekuje za informacje i poprosze o tego linka na forum Bułgaria
przeszukalem net pod kątem Turków jadących na wakacje do domu - jestem zdecydowany na przejscie Tompa, nie uśmiecha mi się stanie w kilkugodzinnym korku (zwlaszcza,ze na wakacje jedziemy z trójką dzieci - najmłodsze ma...pół roku)
prawdopodobnie tez od Budapesztu pojedziemy nową M6
pozdrawiam
darihs
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darihs » 12.07.2010 09:38

Sprawdziłem w tym roku: autostrada M6 jest bardzo piękna, ma wspaniałe tunele.
Zaryzykowałem i sprawdziłem, jak to czasowo wychodzi z Gradiszki (BiH) autostradą A3 i A5 na Osijek, potem normalną drogą na Mohacs, autostradą M6 do Budapesztu i M1 do Bratysławy. Czy to jest szybciej, niż na Zagrzeb, Goriczan, potem 86-tką przez Węgry do Bratysławy. Czasy przejazdów porównywalne z niemiłą niespodzianką koło Gyor, gdzie zrobił się korek, bo był wypadek, stąd czas był gorszy około 0,5 h.
Jak M6 będzie połączona z chorwacką A5 to polecam tym, którzy lubią szybką i wygodną jazdę.
Ktoś pytał o LPG na autostradzie M6. Niestety gazu nie było, dopiero na stacji Mol 40 km przed Budapesztem. W kolejności druga stacja od wjazdu od strony Mohacs miała wyświetlone LPG, ale były same zera...
Nie wiem, jak jest w drugą stronę.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone