napisał(a) Pablo Rafael » 12.04.2014 09:18
A czy ktoś ma potwierdzenie iż odcinek na śląsku będzie oddany przed lipcem ? jakie zaangażowanie tam prac ? Ja ostatnio sporo jeżdżę z Gdańska w stronę Łodzi i jak dla mnie odcinek Kowala jest z tego co widzę na wysokim finiszu... zostały jak mi się wydaje prace kosmetyczne typu balustradki ( aczkolwiek widziałem że to też praktycznie ogarnięte) czyli może jeszcze pasy, sprzątanko i trochę umocnień skarp ( które notabene mogą być prowadzone przy otwartej autobanie).
Z tymi opóźnieniami od strony wykonawcy mogę powiedzieć że wszystko zależy od firmy która robi dany odcinek bo terminy ukończeń są takie że firma kończy w środku roku a wtedy jest najwięcej roboty na innych robotach więc będzie im się spieszyć żeby skończyć to i wziąść się za roboty które mają większy termin oddania by spokojnie przezimować
tak to postrzegają firmy wykonawcze z mojego doświadczenia.
A co do Łodzi szukam obecnie alternatyw objechania miasta bo niestety traci się tam poza godzinami szczytu do 30 min przejeżdzając średnio 8-10 km zbyt duża strata... nie wspominając godzin szczytu 40 min na spokojnie jak nie więcej.