Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 11.04.2014 06:36

Żeby zaczęli kasować za przejazd, to najpierw muszą być oddane MOP-y. A do tego jak na razie daleko.

Czytałem, że razem z węzłem Kutno-Wschód mają też robić MOP Krzyżanów. Tymczasem tydzień temu na węźle pracowali aż miło, a na MOP-ach nawet jednej koparki nie było.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.04.2014 07:25

Raul73 napisał(a):Żeby zaczęli kasować za przejazd, to najpierw muszą być oddane MOP-y. A do tego jak na razie daleko...

Jak na moje oko to MOPy właśnie wyglądają OK. Miedzy Toruniem a Włocławkiem są zaawansowane. Miedzy Kowalem a A2 jeden z każdej strony działa (najbliżej Łodzi) a pozostałe są z zastawionym zjazdem ale wyglądaja na ukończone

Wiec z tymi MOPami moim zdaniem nie jest źle
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 07:54

Ponoć ma nie być bramek?
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 11.04.2014 11:33

Oby oddali do wakacji ten nieszczęsny odcinek A1.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.04.2014 13:13

jara napisał(a):Ponoć ma nie być bramek?

To nie 1 kwietnia, dość żartów :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.04.2014 13:14

Lechoo napisał(a):Oby oddali do wakacji ten nieszczęsny odcinek A1.

Ten koło Włocławka to spokojnie

Ja czekam z niecierpliwością na darmową autostradową obwodnicę Łodzi gdzie traci się ogromna ilość czasu
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 13:26

piotrulex napisał(a):Ja czekam z niecierpliwością na darmową autostradową obwodnicę Łodzi gdzie traci się ogromna ilość czasu

Miało nie być żartów :lol:
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 11.04.2014 13:31

na obwodnicę to sobie poczekamy - nie wiadomo ile. podobno przetargi maja być rozstrzygnięte dopiero w sierpniu br
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.04.2014 13:33

jara napisał(a):
piotrulex napisał(a):Ja czekam z niecierpliwością na darmową autostradową obwodnicę Łodzi gdzie traci się ogromna ilość czasu

Miało nie być żartów :lol:

Ja naprawdę czekam, już długo ale jak zaczęli to pewnie i skończą no i ona ma być darmowa dla osobówek jak np. ma Wrocław :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.04.2014 13:37

No tak. W sumie to przejezdnym jest bardziej potrzebna niż miejscowym.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 11.04.2014 15:38

Spokojnie oddadzą do wakacji dwa odcinki .
Ten na Śląsku i od Kowala do Włocławka .
Na Śląskim odcinku felerny most nareszcie bo przynajmiej jak wjadę w Mysłowicach na A4 to do Brna już same A. :mrgreen:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 12.04.2014 08:27

jacek73 napisał(a):tu jeszcze jest o tej stacji Lotos i jak widać jest Lpg bo ktoś pytał
http://www.lotos.pl/858/p,25,s,663/dla_ ... mop_rowien
czyli mam rozumieć ze do granicy już żadnej stacji paliw nie będzie?

Z tego co wyczytałem na SSC budują BP na MOP Mszana Płn. Nie wiem jaki jest poziom zaawansowania.
Może ktoś z tubylców podejrzy?
Liczę, że do wakacji otworzą. To by była ostatnia stacja w PL.
Pablo Rafael
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo Rafael » 12.04.2014 09:18

A czy ktoś ma potwierdzenie iż odcinek na śląsku będzie oddany przed lipcem ? jakie zaangażowanie tam prac ? Ja ostatnio sporo jeżdżę z Gdańska w stronę Łodzi i jak dla mnie odcinek Kowala jest z tego co widzę na wysokim finiszu... zostały jak mi się wydaje prace kosmetyczne typu balustradki ( aczkolwiek widziałem że to też praktycznie ogarnięte) czyli może jeszcze pasy, sprzątanko i trochę umocnień skarp ( które notabene mogą być prowadzone przy otwartej autobanie).

Z tymi opóźnieniami od strony wykonawcy mogę powiedzieć że wszystko zależy od firmy która robi dany odcinek bo terminy ukończeń są takie że firma kończy w środku roku a wtedy jest najwięcej roboty na innych robotach więc będzie im się spieszyć żeby skończyć to i wziąść się za roboty które mają większy termin oddania by spokojnie przezimować :) tak to postrzegają firmy wykonawcze z mojego doświadczenia.

A co do Łodzi szukam obecnie alternatyw objechania miasta bo niestety traci się tam poza godzinami szczytu do 30 min przejeżdzając średnio 8-10 km zbyt duża strata... nie wspominając godzin szczytu 40 min na spokojnie jak nie więcej.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.04.2014 09:21

W Łęczycy skręć na Parzęczew, dojedź do Aleksandrowa, potem do Pabianic i na Rzgów. Oczywiście, jeżeli jedziesz na południe.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 12.04.2014 12:29

Pablo Rafael @
kilka fotek
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=21242
Oficjalnie oddają do użytku 30 czerwca.
Próby obciążeniowe przebiegły pomyślnie teraz zaczynają lać asfalt.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone