Właśnie, właśnie, też się nad tym zastanawiałem, czy na tym Shellu nie można się zaopatrzyć w winiety.
A tak na wszelki wypadek, jak jest po Czesku winieta? "Dalnici kupon?" A po austriacku (niemiecku) ?
barat napisał(a):Jadę pierwszy raz autem za granicę i boję się, że mnie capną za brak opłaty zaraz jak wjadę do Czech mimo, że jeszcze nie było gdzie winiety kupić ...
Nie ukrywam, że trochę się stresuję
Fatamorgana napisał(a):barat napisał(a):Jadę pierwszy raz autem za granicę i boję się, że mnie capną za brak opłaty zaraz jak wjadę do Czech mimo, że jeszcze nie było gdzie winiety kupić ...
Nie ukrywam, że trochę się stresuję
No skoro wg. Ciebie jeszcze o tym nie było, to nie dziwota że się tak stresujesz człowieku...
Ja Ci podpowiem, że BYŁO i to kupę razy. Zresztą wystarczy trochę pomyśleć i wpisać w Google "odcinek autostrady do Ostravy".
barat napisał(a):"Jeszcze nie było gdzie" tyczyło się sytuacji:
Wjadę do Czech, śmigam już te kilka KM autostradą i ktoś mnie łapie zanim dojadę do stacji
Nie pisałem, ze nie było na forum (bo zapewne było)
Mam dodatkowy dzień urlopu przed wyjazdem (czyli jutro) więc jeszcze trochę poczytam i sobie zaplanuję.
Dzięki za linki - rozwiało to moje wątpliwości (na razie)
maniusc napisał(a):a ja kupiłem w PZMot w Łodzi. Miesięczna na CZ i dwie 10-dniowe na A za 180.50 zł.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi