Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 02.07.2013 11:03

piotrulex napisał(a):
Raul73 napisał(a):Tylko, że jeśli wjeżdżamy do Łodzi od Zgierza, to za Łodzią czeka nas od razu pewny korek w Rzgowie (budowa węzła) i drugi w Tuszynie (nie wiem, jak obecnie sytuacja wygląda, ale 2-3 tygodnie temu były korki).

Zjeżdżając w Strykowie - mamy objazd przez Koluszki.

Warto przez te Koluszki?

Zastanawiałem się nad tym jakiś czas temu choć w Rzgowie nigdy za wiele nie stałem w korku. Maks dosłownie kilka minut choć jadąc kiedyś na północ korek na południe był dość znaczny

Moim zdaniem nie warto. Droga przed Koluszkami jest na pewnym odcinku b. wąska i brakuje pobocza, ponadto możesz postać sobie na przejazdach kolejowych.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 13:36

Dzięki za informacje! W takim wypadku nie kombinuję przez te opłotki, tylko jadę normalnie przez Łódź i na Tuszyn. Tym bardziej, że rok temu również stałem tam tylko kilkanaście minut, a teraz np. korkostrefa pokazuje płynny przejazd.
Ostatnio edytowano 02.07.2013 13:41 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 13:37

algirdas napisał(a):UWAGA! CZĘSTOCHOWA I WĘZEŁ "KOBRA"

Za gazetą wyborczą:
"* MZDiT zapowiada na pierwsze dni lipca uroczyste wbicie pierwszej łopaty na drugiej unijnej inwestycji drogowej Częstochowy: dwupoziomowym skrzyżowaniu al. Wojska Polskiego z Jana Pawła II oraz budowie mostu przez warte między ul. Drogowcow a Srebrną.

Q**wa mać :twisted: :twisted:

Nie mogą się wstrzymać do przyszłego tygodnia?
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 02.07.2013 16:34

Według mnie, ŁODZIANINA, nie trzeba kombinować z KOLUSZKAMI!
Jedziemy od Zgierza po "1" Al. Włókniarzy-Jana Pawła II, a później w prawo w Pabianicką i przed wiaduktem w lewo w Starorudzką ... i jesteśmy (po paru kilometrach) w Rzgowie!
...niestety potencjalnego korka, na zwężeniu w Tuszynie, uniknąć się nie da...
POLECAM!

Raul73 napisał(a):Tylko, że jeśli wjeżdżamy do Łodzi od Zgierza, to za Łodzią czeka nas od razu pewny korek w Rzgowie (budowa węzła) i drugi w Tuszynie (nie wiem, jak obecnie sytuacja wygląda, ale 2-3 tygodnie temu były korki).

Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 02.07.2013 16:42

Dobra jedziemy i nie marudzimy :D Lepiej stać w drodze na drodze w stronę Cro niz siedzieć i przebierać szkitkami w domu :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.07.2013 17:32

maniusc napisał(a):Według mnie, ŁODZIANINA, nie trzeba kombinować z KOLUSZKAMI!
Jedziemy od Zgierza po "1" Al. Włókniarzy-Jana Pawła II, a później w prawo w Pabianicką i przed wiaduktem w lewo w Starorudzką ... i jesteśmy (po paru kilometrach) w Rzgowie! ...

Od lat tak śmigam zwłaszcza jak częściowo Starorudzką wyremontowano i polecam - kilka świateł mniej. Czasami na kwadrans do Ikei na hot doga po zetce ;)
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 02.07.2013 17:35

maniusc napisał(a):Według mnie, ŁODZIANINA, nie trzeba kombinować z KOLUSZKAMI!
Jedziemy od Zgierza po "1" Al. Włókniarzy-Jana Pawła II, a później w prawo w Pabianicką i przed wiaduktem w lewo w Starorudzką ... i jesteśmy (po paru kilometrach) w Rzgowie!
...niestety potencjalnego korka, na zwężeniu w Tuszynie, uniknąć się nie da...
POLECAM!

jako też Łodzianin się wypowiem, że popieram - al. włókniarzy, pabianicka, starorudzka to najszybszy tranzyt przez Łódź. władze miasta swoimi buspasami odebrały przyjemność przemieszczania się strykowską - kiedyś się cieszyłem że u nas da się normalnie przez miasto przejechać - te czasy minęły.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 02.07.2013 19:42

Raul73 napisał(a):
algirdas napisał(a):UWAGA! CZĘSTOCHOWA I WĘZEŁ "KOBRA"

Za gazetą wyborczą:
"* MZDiT zapowiada na pierwsze dni lipca uroczyste wbicie pierwszej łopaty na drugiej unijnej inwestycji drogowej Częstochowy: dwupoziomowym skrzyżowaniu al. Wojska Polskiego z Jana Pawła II oraz budowie mostu przez warte między ul. Drogowcow a Srebrną.

Q**wa mać :twisted: :twisted:

Nie mogą się wstrzymać do przyszłego tygodnia?

Spokojnie, jeszcze nic nie zaczęli ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 19:51

algirdas napisał(a):Spokojnie, jeszcze nic nie zaczęli ;)

No i niech do piątku nie zaczynają :D :D

Za Aleję Włókniarzy pięknie podziękuję - od lat mam alergię na tę trasę (kiedyś o mało tam zawieszenia nie zostawiłem). Jadę normalnie Strykowską i na Rzgów - jak co roku. Wyjadę na wszelki wypadek pół godziny wcześniej - co będzie, to będzie.
Ostatnio edytowano 02.07.2013 19:51 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2013 19:51

Raul73 napisał(a):Nie mogą się wstrzymać do przyszłego tygodnia?

Ty jedź już teraz, miń Częstochowę, posiedź parę dni na Jurze, pozwiedzaj i dalej. Przyjemne z pożytecznym :smo:
A tak na powaznie, to czekam na Twoją relację z podróży. Najpóźniej 6-ego lipca :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.07.2013 19:52

jara napisał(a):

Ty jedź już teraz, miń Częstochowę, posiedź parę dni na Jurze, pozwiedzaj i dalej. Przyjemne z pożytecznym :smo:
A tak na powaznie, to czekam na Twoją relację z podróży. Najpóźniej 6-ego lipca :lol:

Ale 6-go lipca to ja będę w Vukovarze, a potem przejazd do Sarajeva :D :D

Jak się wieczorem dopcham w Sarajevie do wi-fi to coś skrobnę.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 02.07.2013 19:55

Raul73 napisał(a):

Za Aleję Włókniarzy pięknie podziękuję - od lat mam alergię na tę trasę (kiedyś o mało tam zawieszenia nie zostawiłem). Jadę normalnie Strykowską i na Rzgów - jak co roku

Błąd.

Buspasy zabierają jedną nitkę Strykowskiej. Baaardzo wiele to zmieniło.

Chyba, że jazda w nocy lub wcześnie rano.
I jeszcze jedno, całe centrum Łodzi jest w remontach. Choć pośrednio, ma to jednak wpływ na natężenie ruchu na pozostałych ulicach. Już choćby na skrzyżowaniu marszałków.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2013 19:56

Raul73 napisał(a):
jara napisał(a):

Ale 6-go lipca to ja będę w Vukovarze, a potem przejazd do Sarajeva :D :D

Jak się wieczorem dopcham w Sarajevie do wi-fi to coś skrobnę.

Ok. :lol:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2013 20:00

Ja sugerowałem przejazd przez Zgierz, Aleksandrów, Konstantynów, Pabianice i do Rzgowa albo dalej na Bełchatów. Widzę, jest paru forumowiczów z Łodzi i Zgierza. Może się wypowiedzą o moim pomyśle dla ludzi z kraju.
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 02.07.2013 20:09

jara napisał(a):Ja sugerowałem przejazd przez Zgierz, Aleksandrów, Konstantynów, Pabianice i do Rzgowa albo dalej na Bełchatów. Widzę, jest paru forumowiczów z Łodzi i Zgierza. Może się wypowiedzą o moim pomyśle dla ludzi z kraju.

Można, ale jest ciasnawo. Szczególnie nie przekonuje mnie wjazd z Kansas do Pabianic i później z Pabianic do Rzgowa.

Ja jadąc A1 na węźle Stryków obrałbym kierunek Brzeziny - Andrespol - Wola Rakowa - Rzgów. Kiepski i wolny jest odcinek na końcu Stróży i do Woli Rakowej. Skręt w prawo i tak jak trasa prowadzi prosto do Rzgowa od mało uczęszczanej strony. Droga taka sobie, ale nie powinno być korków.

pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone