Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 29.06.2013 21:12

Ogólnie zjazd z autostrady A1 w Strykowie jest do d..., bo trzeba wjechać na A2 i dalej na jedno małe rondo łączące Autostrady 1i2, Stryków, Łódź i Zgierz, korkuje się prawie zawsze.
Objazd Łodzi przez Brzeziny jest ok.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 21:18

jackuc napisał(a)::D
Było świetnie, ale co dobre szybko się kończy.... :( :( :( Idę spać. Zmęczony jestem bardzo...
Droga powrotna spoko poza Częstochową i Raszynem. Cała trasa ok a w Wawie bym miał dzisiaj dwie stuczki przez baranów jednych (nie z mojej winy...)
Pytajcie o co chcecie w miarę możliwości będę odpowiadał. Jechałem
TAK ze zjazdem na BP w Jastrzębiu

Dobra :mrgreen: odpozywaj a w robocie pisz co i jak... no i czekam na Twoja relację bo już żabe nakręcilem na hvar :mrgreen: dobranoc :papa:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 29.06.2013 21:19

Michalm2012 napisał(a):Ogólnie zjazd z autostrady A1 w Strykowie jest do d..., bo trzeba wjechać na A2 i dalej na jedno małe rondo łączące Autostrady 1i2, Stryków, Łódź i Zgierz, korkuje się prawie zawsze.

aaaaaaaa... Ty ze Zgierza :D ??? poważnie piszesz??
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.06.2013 12:58

Michalm2012 napisał(a):Ogólnie zjazd z autostrady A1 w Strykowie jest do d..., bo trzeba wjechać na A2 i dalej na jedno małe rondo łączące Autostrady 1i2, Stryków, Łódź i Zgierz, korkuje się prawie zawsze.

O korku na zjeździe z A2 do ronda wiem - i podglądam go sobie na korkosferze. I nie jest tak źle - zaledwie kilka minut stania.

A jak wygląda sprawa z Częstochową? Remont Kobry jeszcze nie rozpoczęty?
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.06.2013 13:04

Sprawa z Częstochową uzależniona jest od godziny o której będziesz jechał
od płynnego przejazdu do godziny stania
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 13:13

Raul73 napisał(a):

O korku na zjeździe z A2 do ronda wiem - i podglądam go sobie na korkosferze. I nie jest tak źle - zaledwie kilka minut stania.

A jak wygląda sprawa z Częstochową? Remont Kobry jeszcze nie rozpoczęty?

Tak to racja. W zimę testowałem ten korek w każdym tygodniu. Ale w miarę szybko idzie :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 13:15

misiudg napisał(a):Sprawa z Częstochową uzależniona jest od godziny o której będziesz jechał

piątek 6-7 rano? Co tam się będzie działo?? :D Tak myślę w 2 h dojadę z rana do Częstochowy z Wawy?? Są szanse??

pzdr
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 30.06.2013 13:24

Niedzwiad korek jest w drugą stronę bo jest zwężenie z trzech pasów do jednego w kierunku na Cro jest w miarę ok :mrgreen:
Czyli jak będziesz wracał to będziesz miał okazję na chwilę wspomnień i refleksji.
2h do Częstochowy może byc krucho bo są miejsca gdzie co chwilę są radary.
A ponadto co Cię tak goni ? Śpisz chyba po drodze ?

Wogóle jak wczoraj wracałem to się zastanawiałem co za idiota na tym wyremontowanym odcinku od Piotrkowa nastawiał na każdym zakręcie ograniczenie do 100km/h. Jakiś debilizm normalnie. Przecież wiadomo, że jak jest lód to trzeba zwolnić a tak na każdym łuku ograniczenie do 100. Ja bez przegięć jechałem 130 a na tych łukach nawet nie zdejmowałem nogi z gazu a spokojnie można je przejechać nawet i 150km/h. Jakby mnie cyknęli to bym przekraczał o 30km/h....
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.06.2013 14:00

misiudg napisał(a):Sprawa z Częstochową uzależniona jest od godziny o której będziesz jechał

Nie pytałem o korek przy Jurajskiej, bo o tym powszechnie wiadomo od dawna - korek jest w stronę północną.

Pytałem o skrzyżowanie przy Castoramie i Tesco (zwane "Kobrą"), przy wjeździe do Częstochowy - jakiś czas temu pojawiła się tu informacja o planowanym remoncie od wakacji. Mam nadzieję, że jeszcze nie zaczęli?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 30.06.2013 14:51

jackuc napisał(a):Niedzwiad korek jest w drugą stronę bo jest zwężenie z trzech pasów do jednego w kierunku na Cro jest w miarę ok :mrgreen:
Czyli jak będziesz wracał to będziesz miał okazję na chwilę wspomnień i refleksji.
2h do Częstochowy może byc krucho bo są miejsca gdzie co chwilę są radary.
A ponadto co Cię tak goni ? Śpisz chyba po drodze ?

Wogóle jak wczoraj wracałem to się zastanawiałem co za idiota na tym wyremontowanym odcinku od Piotrkowa nastawiał na każdym zakręcie ograniczenie do 100km/h. Jakiś debilizm normalnie. Przecież wiadomo, że jak jest lód to trzeba zwolnić a tak na każdym łuku ograniczenie do 100. Ja bez przegięć jechałem 130 a na tych łukach nawet nie zdejmowałem nogi z gazu a spokojnie można je przejechać nawet i 150km/h. Jakby mnie cyknęli to bym przekraczał o 30km/h....

Od Piotrkowa jest autostrada?
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.06.2013 18:07

Przy Casto w piątek 28.06.2013 około 13.00 nic się jeszcze nie działo
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 30.06.2013 18:11

Niedzwiad napisał(a):
piątek 6-7 rano? Co tam się będzie działo?? :D Tak myślę w 2 h dojadę z rana do Częstochowy z Wawy?? Są szanse??

pzdr

możesz mieć problem w 2 godziny ale rano korek jest do Warszawy a w drugą stronę nie ma tragedii
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 30.06.2013 18:17

Niedzwiad napisał(a):

pzdr

szanse są....
nawet na to ze polska reprezentacja będzie mistrzem świata... szanse są..

dołóż do tych 2 godzin jeszcze jedną i wówczas szanse na pewno się zwiększą - a nawet staną się bardzo realne.

Pozdrav
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 18:51

misiudg napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):

pzdr

możesz mieć problem w 2 godziny ale rano korek jest do Warszawy a w drugą stronę nie ma tragedii

Byłem jakoś pod Częstochową na szkoleniu rok temu w listopadzie. Grzałem jak diabli. Ale faktycznie te fotoradary zwalniały :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 30.06.2013 18:52

jackuc napisał(a)::D
Było świetnie, ale co dobre szybko się kończy.... :( :( :( Idę spać. Zmęczony jestem bardzo...
Droga powrotna spoko poza Częstochową i Raszynem. Cała trasa ok a w Wawie bym miał dzisiaj dwie stuczki przez baranów jednych (nie z mojej winy...)
Pytajcie o co chcecie w miarę możliwości będę odpowiadał. Jechałem
TAK ze zjazdem na BP w Jastrzębiu

Bo w Warszaffce jak zawsze cos musi się spie... :D dzięki za mapkę. Wklejam ją do navi i grzeje tą samą drogą :D zaznaczyłeś nawet BP a nie orlen jak rok temu a dla mnie to super bo przecież karty tam mam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone