Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 21:28

cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):
Stiopa napisał(a):
Jak wiesz, to odpowiedz. Jak nie wiesz, nie bij piany. Durnowate komentarze i kiczowate zdjątka zachowaj dla siebie.

Nie licz na to.

i tak w kółko...

Lepsze to niż to w twoim wydaniu...
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 21.06.2013 21:40

Bocian napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):
Nie licz na to.

i tak w kółko...

Lepsze to niż to w twoim wydaniu...

no tak.. cóż innego mógłbyś kleknąć..

Pozdrav
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.06.2013 21:45

cronaturki napisał(a):
no tak.. cóż innego mógłbyś kleknąć..

Pozdrav

Podobnie jak ty coś wybełkotałeś.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 22.06.2013 07:12

cronaturki napisał(a):
Bocian napisał(a):
Stiopa napisał(a):
Jak wiesz, to odpowiedz. Jak nie wiesz, nie bij piany. Durnowate komentarze i kiczowate zdjątka zachowaj dla siebie.

Nie licz na to.

i tak w kółko...

Chyba bedzie ostre bzykanko :D
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 22.06.2013 09:42

walp napisał(a):Stiopa, nie przejmuj się. Jest tu tzw. "elyta" od której możesz spodziewać się takich odpowiedzi. :(
Don't give up, bo większość cromaniaków odpowie Ci merytorycznie, choć czasem z przekąsem. :lol:
Jakby co, pytaj na PW lub email. :wink:

Nie przejmuję się, dzięki. :hut:

Byłem w Cro kilka razy i albo odpowiednie informacje posiadam albo odnajduję je na forum.
Mam zamiar zmienić trasę przejazdu z wariantu słowacko-86-Słoweńskiego na czesko-austriacki.

Cenie sobie wysoko posty "drogowe" dids76 bo są wyważone, sensowne i pomocne.
Zainteresowała mnie informacja o ostatniej sensownej stacji po polskiej stronie, wskazana przez dids76, kilka postów wcześniej.
Byłaby to fajna alternatywa do zatrzymania się (jadę z centralnej polski), odpoczynku, dotankowania i być może zakupu winietek na czeskie autostrady. Bez sensu, bowiem jest, stawanie zaraz po kilku kilometrach po stronie czeskiej.
I tyle.
Liczyłem, że być może ktoś tam bywa lub był ostatnio i wie, czy są, a jeśli tak, to czy w stałej sprzedaży, winietki.

Pozdrawiam.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 22.06.2013 10:09

Stiopa napisał(a):Byłem w Cro kilka razy i albo odpowiednie informacje posiadam albo odnajduję je na forum.
Mam zamiar zmienić trasę przejazdu z wariantu słowacko-86-Słoweńskiego na czesko-austriacki.

Tak, forum to prawdziwa kopalnia wiedzy.
A co do zmian, to ja do każdej podróży podchodzę na nowo, bo zawsze jedziemy w inne miejsce,
a jeśli jakieś obszary się pokrywają, to kombinuję, aby przejazd był inną drogą. Właśnie z tego powodu jeździłem przez Słowację i Węgry mimo, że optymalny dla mnie jest przejazd przez Czechy, Austrię. Chociaż wiadomo, pewne odcinki pokonuje się wielokrotnie, np. słynne objazdy :lol:
Stiopa napisał(a):Cenie sobie wysoko posty "drogowe" dids76 bo są wyważone, sensowne i pomocne.

Pełna zgoda. :wink:
Przyjemnego urlopu. :papa:
agsz97
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agsz97 » 23.06.2013 23:13

algirdas napisał(a):Znaków jeszcze nie stawiają, ale ta informacja przewija się w lokalnych mediach. Najrozsądniejsze rozwiązanie to trasa, którą wytyczyłem powyżej. W sumie bardzo prosta.
Poinformuję wszystkich gdy tylko zacznie się remont.

Jak aktualnie wygląda przejazd przez Cz-wę - lecieć normalnie "jedynką" czy szukać objazdu ?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 24.06.2013 07:25

agsz97 napisał(a):Jak aktualnie wygląda przejazd przez Cz-wę - lecieć normalnie "jedynką" czy szukać objazdu ?

Kierunek pd- północ - DRAMAT - 30 min straty :twisted:
z powrotem- lepiej.
andy_n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy_n » 24.06.2013 08:56

ale przejazd ok. godz. 22 OK?
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 24.06.2013 11:51

Przejazd przez Częstochowę na południe jest bezproblemowy póki co. Na północ w ciągu dnia 30 min stania (bądź 5-10 min oznakowanego objazdu http://goo.gl/maps/cdqUb ). Jak zacznie się remont krzyżówki przy McDonaldsach (czyli rzekomo lipiec), to będzie pewnie masakra, ale dam Wam znać :)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 24.06.2013 15:31

No to kiszka :(
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 24.06.2013 16:43

andy_n napisał(a):ale przejazd ok. godz. 22 OK?

o 22 to gdyby nie znaki i zwężona droga możesz nawet remontu nie zauważyć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2013 18:55

dids76 po ile paliwo (ON) w Raciborzu :?: :?:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.06.2013 07:11

szaki17 napisał(a):dids76 po ile paliwo (ON) w Raciborzu :?: :?:

Teraz nie wiem bo siedzę w Cro ;)
W sobotę na Auchan było po 5,22 na pozostałych ok 5,30
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.06.2013 07:22

Wy tam na południu, nie dość, że macie bliżej do Cro, to jeszcze paliwo tańsze. U nas po 5,49 :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 41
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone