Przepraszam!
Z A4 nie na DK86 tylko DK88.
Bocian napisał(a):Dobra, ja jestem tuman całkowity w temacie dróg polskich, mało jeżdżę. Proszę mi napisać jak mam jechać i co jest już otwarte jak będę jechał do Cro, katowicka trasą, od Częstochowy do Chałupek. Czy mam walić centralnie przez Katowice do A4 i w prawo do A1 i na południe czy coś jest wcześniej otwarte.
Pozdrav
dids76 napisał(a):Bocian napisał(a):Dobra, ja jestem tuman całkowity w temacie dróg polskich, mało jeżdżę. Proszę mi napisać jak mam jechać i co jest już otwarte jak będę jechał do Cro, katowicka trasą, od Częstochowy do Chałupek. Czy mam walić centralnie przez Katowice do A4 i w prawo do A1 i na południe czy coś jest wcześniej otwarte.
Pozdrav
Jestem po 70 teścia , ale postaram się wytłumaczyć
Jeśli chcesz jak najszybciej wjechać na A1, za Siewierzem w miejscowości Podwarpie z DK1 zjeżdżasz na S1 kier. Pyrzowice ( lotnisko), tam wskakujesz na A1 i jedziesz do końca jeśli chcesz jechać przez Czechy na Chałupki. Jak chcesz jechać na Cleszyn , to w Żorach na DK81 do Skoczowa, potem S1 do Cieszyna i do wyboru Czechy lub Słowacja
kropi napisał(a):O, ciekawa alternatywa, zastanawiam się tylko czy na obwodnicę czeskiego Cieszyna nie potrzeba winietki? Dodam, że jedziemy przez Budapeszt, więc trasa autostradą przez Czechy odpada.
dids76 napisał(a):Bocian napisał(a):Dobra, ja jestem tuman całkowity w temacie dróg polskich, mało jeżdżę. Proszę mi napisać jak mam jechać i co jest już otwarte jak będę jechał do Cro, katowicka trasą, od Częstochowy do Chałupek. Czy mam walić centralnie przez Katowice do A4 i w prawo do A1 i na południe czy coś jest wcześniej otwarte.
Pozdrav
Jestem po 70 teścia , ale postaram się wytłumaczyć
Jeśli chcesz jak najszybciej wjechać na A1, za Siewierzem w miejscowości Podwarpie z DK1 zjeżdżasz na S1 kier. Pyrzowice ( lotnisko), tam wskakujesz na A1 i jedziesz do końca jeśli chcesz jechać przez Czechy na Chałupki. Jak chcesz jechać na Cleszyn , to w Żorach na DK81 do Skoczowa, potem S1 do Cieszyna i do wyboru Czechy lub Słowacja
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi