Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 11.06.2013 20:14

jackuc napisał(a):Obrazek

Przywieziesz 4paka??? :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 11.06.2013 20:20

mcbas napisał(a):Siemka.
@Niedzwiad. O 10.00 jesteś na granicy... a przynajmniej ja byłbym o 10.00... :mrgreen:
Pozdrawiam. :papa:

Rok wstecz jechałem przez Radom - kraków itd... bo właśnie był korek do Piotrkowa. No i popełniłem błąd przeogromny bo na granicy byłem ok.12 :D :D sam się śmiałem ze swojej głupoty. Ale coś mi się wydaje że w tym roku bedę już 0 9tej na granicy :D :D (jadąc Gierkówką )
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.06.2013 23:24

Pod koniec maja robiłem trasę Katowice-Warszawa-Katowice i byłem zaskoczony, że tak sprawnie to teraz wygląda. Jedyny korek, aczkolwiek nie było wielkiej tragedii, to nadal Częstochowa.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 12.06.2013 08:15

A ten korek w Częstochowie to nie jest przypadkiem w kierunku północnym? Śledzę to od kilku dni na Korkosferze i w kierunku południowym cały czas pokazuje płynnie.

A jak jest w rzeczywistości?
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 12.06.2013 08:28

Witajcie w ten piękny dzionek.

Nie wiem czy i na ile komuś pomoże ta wiadomość. Ostatnio z Katowic do Warszawy, jak i z Warszawy w stronę Katowic jechałem 7 czerwca.
Wyjazd z Katowic miał miejsce około 6 rano. Największe korki oprócz tradycyjnych Janek był w Częstochowie przy budowie mostu.

Ze stolycy wyjechałem około 13. Ku południowi przejazd czy to przez Janki czy tez przez wspomnianą Częstochowę nie stanowił większych problemów...

Osobiście dziwie się tym mieszkańcom Częstochowy, którzy oddają swoje głosy na bardzo POpularną partię, a ta ani myśli wybudować im obwodnicy... Nie tylko nie chce wybudować ale nawet o planach takiej budowy ni widu ni słychu..
W sumie macie racje duście się w tych spalinach narażajcie swój słuch na niemały huk i harmider spowodowany przejeżdżającymi niemal przez centrum miasta tabunami samochodów.. a ci tam na górze powymieniają się jeszcze parudziesięcioma zegarkami.

...by żyło się lepiej...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.06.2013 10:15

Raul73 napisał(a):A ten korek w Częstochowie to nie jest przypadkiem w kierunku północnym? Śledzę to od kilku dni na Korkosferze i w kierunku południowym cały czas pokazuje płynnie.

A jak jest w rzeczywistości?

Doprecyzowując...kierunek północny zakorkowany. Powrót był w miarę normalny (nie licząć 20km/h z powodu kompletnego oberwania chmury).
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 12.06.2013 13:16

cronaturki o MRK - dzięki za info w sprawie Częstochowy :papa: :papa:
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 12.06.2013 13:40

Jest jedna sprawa, o której nie wiecie jeśli chodzi o Częstochowę, mianowicie planowana przebudowa skrzyżowania DK1 (Al. Wojska Polskiego) z Al. Jana Pawła II - czyli przy makdonaldach i tesco (2 poziomy chcą zrobić żeby rozładować korki na nim - co jest bez sensu, bo auta zatrzymają się na kolejnych sygnalizacjach w co najmniej 2 kierunkach, czyli Kato i Opole).
Na przełomie czerwca i lipca, lub na początku lipca mają tam zacząć się roboty, więc korki pewnie będzie widać z kosmosu. A jak dołożymy do tego most, który jest remontowany obecnie, to już w ogóle będzie kłopot przelecieć miasto bez znajomości jego topografii.

Gdyby ktoś miał życzenie, to służę świeżymi informacjami i podpowiedziami na priwie, lub mailem.
Ostatnio edytowano 12.06.2013 13:44 przez algirdas, łącznie edytowano 1 raz
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 12.06.2013 13:41

W piątek po 16 korek w Cz-wie na 30min(kier.północny).W niedziele w kierunku przeciwnym w miarę płynnie(godz.12).Na północ jest czynny jeden pas.
thopson23
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) thopson23 » 12.06.2013 14:21

Jeżeli chodzi o trasę Warszawa - Katowice a szczególnie korek w Jankach to ja ostatnio, tj. 01.06. objeżdźałem przez jakąś nową autostradę - kawałek A2. Nie znam szczegółów go kolega pokierowałm mnie telefonicznie ale pewnie można to już zobaczyć na jakichś mapach.
Jadącna do W-wy zjechałem w Mszczonowie na 50 do Żyrardowa, droga jest super, bo co chwila są dodatkowe pasy gdzie można łyknąć maruderów. Wskoczyłem prosto na autostradę gdzie bramki dopiero budują więc free.
Jechałem na Tarchomin więc skót super!!!

Pozdrowienia z RAB :-)
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.06.2013 15:48

thopson23 napisał(a):Jeżeli chodzi o trasę Warszawa - Katowice a szczególnie korek w Jankach to ja ostatnio, tj. 01.06. objeżdźałem przez jakąś nową autostradę - kawałek A2. Nie znam szczegółów go kolega pokierowałm mnie telefonicznie ale pewnie można to już zobaczyć na jakichś mapach.
Jadącna do W-wy zjechałem w Mszczonowie na 50 do Żyrardowa, droga jest super, bo co chwila są dodatkowe pasy gdzie można łyknąć maruderów. Wskoczyłem prosto na autostradę gdzie bramki dopiero budują więc free.
Jechałem na Tarchomin więc skót super!!!

Pozdrowienia z RAB :-)

Tak , zgadza się pisaliśmy o tym kilka postów wstecz. Od kiedy jest A2 to korek na Żyrardów jest zlikwidowany. Kiedys była tam masakra!!!!!!!!!! Dlatego w piatek polecałem w/w trasę aby uniknąć koraaa :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 12.06.2013 16:34

Niedzwiad napisał(a):
mcbas napisał(a):Siemka.
@Niedzwiad. O 10.00 jesteś na granicy... a przynajmniej ja byłbym o 10.00... :mrgreen:
Pozdrawiam. :papa:

Rok wstecz jechałem przez Radom - kraków itd... bo właśnie był korek do Piotrkowa. No i popełniłem błąd przeogromny bo na granicy byłem ok.12 :D :D sam się śmiałem ze swojej głupoty. Ale coś mi się wydaje że w tym roku bedę już 0 9tej na granicy :D :D (jadąc Gierkówką )

Thou shalt always avoid RADOM :boss:
bracik001
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 12.06.2013 17:52

algirdas napisał(a):
Gdyby ktoś miał życzenie, to służę świeżymi informacjami i podpowiedziami (...)

Myślę, że dobrze by było, byś informował Wszystkich na forum :wink: :lol:
Ja w każdy piątek wracam z W-wy do Tarnowskich Gór i skręcam koło BP i McD w "aleję Miłości". Czy jak rozpoczną przebudowę tego skrzyżowania to na alei będą jakieś utrudnienia :?:
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 12.06.2013 18:32

cronaturki napisał(a):Osobiście dziwie się tym mieszkańcom Częstochowy, którzy oddają swoje głosy na bardzo POpularną partię, a ta ani myśli wybudować im obwodnicy... Nie tylko nie chce wybudować ale nawet o planach takiej budowy ni widu ni słychu..

Jak kiedyś zrealizowany zostanie plan autostrady A1 do końca to cały tranzyt ominie Częstochowę od zachodniej strony. Wtedy stara "jedynka" będzie pewnie służyć dla ruchu lokalnego. Jak widać plan jest, ale kiedy zrealizowany zostanie tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.
algirdas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) algirdas » 12.06.2013 18:52

bracik001 napisał(a):
algirdas napisał(a):
Gdyby ktoś miał życzenie, to służę świeżymi informacjami i podpowiedziami (...)

Myślę, że dobrze by było, byś informował Wszystkich na forum :wink: :lol:
Ja w każdy piątek wracam z W-wy do Tarnowskich Gór i skręcam koło BP i McD w "aleję Miłości". Czy jak rozpoczną przebudowę tego skrzyżowania to na alei będą jakieś utrudnienia :?:

Obstawiam, że będą i to spore. Wcześniej trzeba będzie zjechać - albo na pierwszym węźle (mają otworzyć tzw. korytarz północny), albo przed pierwszym wiaduktem (kolejowym) w ulicę Wały Dwernickiego bodajże. Da się objechać, ale odrobinę trzeba będzie się na to przygotować :)

Ale i tak wyjdzie w praniu, bo może się okazać, że nie będzie trzeba objeżdżać nic. Choć to moje pobożne życzenie, bo inaczej paraliż całego miasta mnie czeka :/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone