Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.12.2012 21:24

Mostar robi wrażenie
1. Starówka
2. Ostrzelane budynki
3. Wystawa fotografii wojennych.
4. Historia
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.12.2012 17:49

Pytanie: rozumiem, że nowym odcinkiem A1 spokojnie dostanę sie do Ostrawy i już odcinek ze Świerklan do Chałupek mi odpadnie, prawda? Poza objazdem w Mszanie... dobrze rozumuję?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.12.2012 17:51

+/- tak.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.12.2012 18:01

To jak +/-, to podaj mi pełniejsze info, bo w przyszłym tygodniu będę miał cholernie mało czasu na podróż z Katowic do Ostrawy, a nie chciałbym po drodze pobładzić:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.12.2012 18:06

maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 04.12.2012 18:58

MRK napisał(a):Pytanie: rozumiem, że nowym odcinkiem A1 spokojnie dostanę sie do Ostrawy i już odcinek ze Świerklan do Chałupek mi odpadnie, prawda? Poza objazdem w Mszanie... dobrze rozumuję?

dobrze rozumujesz, odpadnie...
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 11.12.2012 11:14

jara napisał(a):
Marsallah napisał(a):No, no, szykuje się konkurencja dla mojej "żelaznej" trasy przez Cieszyn na Żilinę. Może, tak dla higieny, spróbuję trasy przez Czechy w przyszłym roku?

mnie też kusi,tylko te płyty...

No fakt, żeś przypomniał :evil:

Dla mnie to kwestia wyboru:

1. bez autostrady na odcinku Żory-Żilina (przez Cieszyn)
czy
2a. bez autostrady na odcinku Breclav-Wiedeń
lub też
2b. podwójne owinietowanie (CZ+SK)

Pożyjemy, zobaczymy. Póki co, cieszę się zakończonymi inwestycjami bliżej centrum kraju - A2 + gierkówka.
luminox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luminox » 19.12.2012 22:00

....a ja mam pytanie dot; A1 z Gliwic do lodzi...nie moge sie dopatrzec czy ten odcinek jest w calosci ukonczony,czyli ze jest prawdziwa autostrada czy tez sa jeszcze jakies odcinki w budowie...???? na stronie GDDKiA nie do konca wszystko rozumiem....tak wiec gdyby ktos z Was szynowni forumowicze moglby mi odp na to pytanie to bede wdzieczny,bo zamierzam jechac od strony Ostrawy do Poznania i nie zabardzo usmiecha mi sie maszerowac A4 na Wroclaw i dalej na Poznan 185km przez te wszystkie wiochy z tad moje pytanie.....z gory dzieki.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.12.2012 22:05

luminox napisał(a):....a ja mam pytanie dot; A1 z Gliwic do lodzi...nie moge sie dopatrzec czy ten odcinek jest w calosci ukonczony,czyli ze jest prawdziwa autostrada czy tez sa jeszcze jakies odcinki w budowie...???? na stronie GDDKiA nie do konca wszystko rozumiem....tak wiec gdyby ktos z Was szynowni forumowicze moglby mi odp na to pytanie to bede wdzieczny,bo zamierzam jechac od strony Ostrawy do Poznania i nie zabardzo usmiecha mi sie maszerowac A4 na Wroclaw i dalej na Poznan 185km przez te wszystkie wiochy z tad moje pytanie.....z gory dzieki.

chcesz jechać do Poznania przez Łódź?to od Siewierza masz starą "1",dwupasmówkę,tzw.gierkówkę.
luminox
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luminox » 19.12.2012 22:25

....no tak myslalem zeby jechac przez Lodz pod warunkiem ze A1 jest w calosci oddana a pozniej A2 na Poznan...wiem ze to dalej ale wiem tez ze jak sie robujam to czasowo i tak bede szybciej jak przez wroclaw....starej 1 nie znam....nie wiem na ile mozna tam przycinac....tak wiec pytanie czy A1 jest w calosci oddana do Lodzi czy tez sa niespodzianki....???
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.12.2012 22:37

A1 kończy się w Pyrzowicach.
Od Gliwic do Poznania najlepiej chyba A4 do Wrocławia, potem AOW no a później już 5 ;)
A1 od Pyrzowic do Łodzi tak prędko oddana nie będzie
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 19.12.2012 22:45

dids76 napisał(a):A1 kończy się w Pyrzowicach.
Od Gliwic do Poznania najlepiej chyba A4 do Wrocławia, potem AOW no a później już 5 ;)

dokładnie,bardzo nad tym ubolewam.Ale z do Łodzi to tylko w Tuszynie wiadukt budują,bez specjalnych korków,a A2 już spoko.Tylko to w pytę kilosów.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.12.2012 21:39

jara napisał(a):

dokładnie,bardzo nad tym ubolewam.Ale z do Łodzi to tylko w Tuszynie wiadukt budują,bez specjalnych korków,a A2 już spoko.Tylko to w pytę kilosów.

Dzisiaj zostało wydane pozwolenie na trzeci (ostatni) odcinek obwodnicy Łodzi. 40-kilometrowy odcinek A1 Tuszyn - Stryków ma być gotowy do lata 2014.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 20.12.2012 21:44

Raul73 napisał(a):
jara napisał(a):

Dzisiaj zostało wydane pozwolenie na trzeci (ostatni) odcinek obwodnicy Łodzi. 40-kilometrowy odcinek A1 Tuszyn - Stryków ma być gotowy do lata 2014.

a A1 zaczną budować albo od nas albo od Pyrzowic
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 20.12.2012 22:01

jara napisał(a):
Raul73 napisał(a):

a A1 zaczną budować albo od nas albo od Pyrzowic

Na razie jest w fazie projektowania. Z tego, co gdzieś czytałem kilka tygodni temu - najwięcej problemów jest przy ustaleniu przebiegu w okolicach Częstochowy, bo to będzie część budowana od zera.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 22
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone