Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2012 13:13

FUX napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):
kor_nick napisał(a):tu jest wszystko rzeczowo opisane
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=931

Z tego wynika, że w grudniu pojadę na narty całościowo autostradą :) pozostanie odcinek Brno-Wilfersdorf bez autostrady.

Albo Breclav-wilfersdorf..

Albo tak
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 28.11.2012 09:52

Z aktualności:
a/ droga Świerklany - Wodzisław naprawiona (brak zwężek)
b/ od piątku rusza objazd feralnego mostu

szerokiej drogi
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 28.11.2012 16:33

Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 30.11.2012 15:15

A1 od węzła Mszana do granicy z Czechami otwarta dla ruchu do 3,5T DMC. Po Czeskiej stronie granicy otwarto odcinek D1 od granicy do Bohumina.
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 30.11.2012 22:38

Mosqito napisał(a):A1 od węzła Mszana do granicy z Czechami otwarta dla ruchu do 3,5T DMC. Po Czeskiej stronie granicy otwarto odcinek D1 od granicy do Bohumina.

No to mamy najlepszą trasę wylotową do cro na południu pl.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.12.2012 09:53

hatatitla napisał(a):
Mosqito napisał(a):A1 od węzła Mszana do granicy z Czechami otwarta dla ruchu do 3,5T DMC. Po Czeskiej stronie granicy otwarto odcinek D1 od granicy do Bohumina.

No to mamy najlepszą trasę wylotową do cro na południu pl.

Może niedługo My dolnoślązacy doczekamy się takiej wylotówki autostradowej Wrocław-Boboszów-Olomuniec :mrgreen:
wermar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wermar » 01.12.2012 11:27

Nic nie zapowiada budowy drogi z Wrocławia do Boboszowa teraz na tapecie jes S5 i S8 z tymże na północ i wschód a nie na południe.Priorytetem nie są croentuzjaści ani cromaniacy
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 01.12.2012 12:35

I tak macie lepiej od nas ze Środkowej Polski. Co roku Wam zazdroszczę.
Najgorzej mają ci z północy, ale tak sobie myślę, że jakbym mieszkał w Skandynawi, to też by mi się chciało jechać.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 01.12.2012 12:43

Wszystko fajnie, pięknie.
Zawsze to kilkanaście minut szybciej.
Natomiast guglam i nie mogę wyguglać, czy na odcinku od Pyrzowic do granicy jest (będzie) jakiś MOP z CPN-em, najlepiej z miejscem gdzie można coś zjeść?
Widzę, że przy węźle Sośnica jest BP i Orlen, ale to w dalszym ciągu po zjechaniu z A1.

Pomożecie?

Pozdrav
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.12.2012 15:01

Według tej mapki:
http://kucza.ovh.org/files/sytuacja_A1.jpg
Będzie MOP "Mszana", ale co tam dokładnie będzie i kiedy oddadzą go do użytku niestety nie wiem.
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 01.12.2012 16:12

faziolot napisał(a):Natomiast guglam i nie mogę wyguglać, czy na odcinku od Pyrzowic do granicy jest (będzie) jakiś MOP z CPN-em, najlepiej z miejscem gdzie można coś zjeść?
Widzę, że przy węźle Sośnica jest BP i Orlen, ale to w dalszym ciągu po zjechaniu z A1.

Pomożecie?

Pozdrav

Na razie nie rozpisano przetargów na budowę stacji benzynowych na A1. Rozpiszą jak będą się przymierzali do poboru opłat (tj na A4 Gliwice - Wrocław) - pewnie za 2-3 lata.
Na razie pozostaje tylko odpoczynek i własny wikt (MOP Dobieszowice k/Piekar i MOP Dębieńsko k/ Knurowa)
Nie wiem czy otwarty jest MOP Wieszowa.
Na razie tankowanie tylko po zjeździe z autostrady.
Najbliżej A1 jest Orlen w Wieszowej.
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 01.12.2012 18:06

Dzieki wszystkim za info.
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.12.2012 23:03

No, no, szykuje się konkurencja dla mojej "żelaznej" trasy przez Cieszyn na Żilinę. Może, tak dla higieny, spróbuję trasy przez Czechy w przyszłym roku?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.12.2012 23:09

Marsallah napisał(a):No, no, szykuje się konkurencja dla mojej "żelaznej" trasy przez Cieszyn na Żilinę. Może, tak dla higieny, spróbuję trasy przez Czechy w przyszłym roku?

mnie też kusi,tylko te płyty...
tolek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tolek1 » 02.12.2012 11:52

jara napisał(a):
Marsallah napisał(a):No, no, szykuje się konkurencja dla mojej "żelaznej" trasy przez Cieszyn na Żilinę. Może, tak dla higieny, spróbuję trasy przez Czechy w przyszłym roku?

mnie też kusi,tylko te płyty...

W tym roku na przełomie lipca i sierpnia trwały roboty na jednej z nitek. Wyglądało tak jakby remontowali te płyty. Oby tak było, bo plomby w zębach można pogubić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone