Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 17.09.2012 16:48

FUX napisał(a):Mniej je zmęczy prosta droga...

Cześć, po 3 tygodniach nieobecności ale z pełnym przekonaniem przyznaję Ci BEZAPELACYJNIE rację i temat Boboszów jest dla mnie od teraz zamknięty. Oczywiście pojechałem po swojemu i pieprz...em się 5 godzin z Wrocławia do Ołomuńca. Górka, zakręt, zwężenie, remont, objazd i tak w koło Macieju. Chrzanię to. Następną razą jadę Fuxostradą. Wypróbowałem jeszcze Twoją trasę Breclav - Reintal - Wien: szybko, sprawnie, bezkorkowo.
Teraz jak będę jechał do Dalmacji (bo Istria mi się już chyba nie przytrafi) jadę jak najwięcej autostradą; czyli albo Twoją albo przez Niemcy. Dzięki za rady i wskazówki. Człowiek się niestety musi na własnej dupie przekonać żeby dotarło. Pozdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.09.2012 17:17

:mrgreen: :papa:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.11.2012 09:43

Orientujecie się jakie węzły (zjazdy) są zaplanowane na pd odcinku A1?
Na pewno są (będą) :
a. Świerklany
b. Mszana
c. pewnie Gorzyczki
Czy coś jeszcze?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.11.2012 11:47

Według tej mapki:
http://kucza.ovh.org/files/sytuacja_A1.jpg
Będą tylko te węzły o których piszesz.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 26.11.2012 20:58

ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 26.11.2012 21:51

To kiedy w końcu postawią ten p....ny wiadukt? Czy kolejny raz będziemy jechać przez te dziurawe drogi w zatłoczonym Wodzisławiu? Macie jakieś nowe infa?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 26.11.2012 23:13

dids76 napisał(a):Według tej mapki:
http://kucza.ovh.org/files/sytuacja_A1.jpg
Będą tylko te węzły o których piszesz.

dzięki za info !

ferster napisał(a):To kiedy w końcu postawią ten p....ny wiadukt? Czy kolejny raz będziemy jechać przez te dziurawe drogi w zatłoczonym Wodzisławiu? Macie jakieś nowe infa?

Coś przebąkują o objeździe tego wiaduktu. Czy komuś się obiło o uszy?
Nomen omen dobre rozwiązanie bo tyle gotowego highway'a się marnuje :!:
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 27.11.2012 00:26

Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 27.11.2012 09:01

kor_nick napisał(a):tu jest wszystko rzeczowo opisane
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 6&page=931

no to już należy wyczekiwać objazdu :!:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.11.2012 09:31

Jechałem z A1w stronę Wodzisławia w niedzielę, trwają prace przy wymianie asfaltu na DW932 w Świerklanach.Jest tam ruch wahadłowy i tworzą się korki ( w niedzielę stałem już na zjeździe z autostrady). Nie wiem jak wygląda to na dalszej części objazdu (DW930), bo kierowałem się przez Marklowice na Wodzisław. Z tego co zauważyłem to w samych Marklowicach też wymieniono wierzchnią warstwę asfaltu.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 27.11.2012 09:39

dids76 napisał(a):Jechałem z A1w stronę Wodzisławia w niedzielę, trwają prace przy wymianie asfaltu na DW932 w Świerklanach.Jest tam ruch wahadłowy i tworzą się korki ( w niedzielę stałem już na zjeździe z autostrady). Nie wiem jak wygląda to na dalszej części objazdu (DW930), bo kierowałem się przez Marklowice na Wodzisław. Z tego co zauważyłem to w samych Marklowicach też wymieniono wierzchnią warstwę asfaltu.

Marklowice - Wodz. - już nawierzchnia wymieniona i ruch wahadłowy zlikwidowany -
Korki w Świerklanach to problem dojazdu do świateł(dwóch). Proponuję bezpośrednio za rondem uciec w lewo (wygląda jak droga techniczna) i dojedzie się do drogi Świeklany - Mszana (tam już wybór czy do Wodz. przez Mszaną czy Marklowice)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.11.2012 09:51

Właśnie w Świerklanach też jest ruch wahadłowy, na odcinku od ronda do pierwszego skrzyżowania ze światłami.
Qrcze jak na razie wszystkie drogi którymi mogę dojechać do A1 są rozkopane :? .
Co ciekawe na A1 za węzłem Sośnica w stronę Pyrzowic (w miarę nowy odcinek :wink: ) też są remonty.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 27.11.2012 10:03

dids76 napisał(a):Qrcze jak na razie wszystkie drogi którymi mogę dojechać do A1 są rozkopane :? .

Na wiosnę będzie git :D
dids76 napisał(a):Co ciekawe na A1 za węzłem Sośnica w stronę Pyrzowic (w miarę nowy odcinek :wink: ) też są remonty.

Ale to chyba mało dokuczliwe- tydzień temu tak się rozpędziłem na A1, że remontu nie pamiętam .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.11.2012 12:54

Z tego wynika, że w grudniu pojadę na narty całościowo autostradą :) pozostanie odcinek Brno-Wilfersdorf bez autostrady.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.11.2012 12:59

Serce w pasy napisał(a):

Z tego wynika, że w grudniu pojadę na narty całościowo autostradą :) pozostanie odcinek Brno-Wilfersdorf bez autostrady.

Albo Breclav-wilfersdorf..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone