Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...
napisał(a) dids76 » 24.10.2022 15:48
wielbiciel napisał(a):marekkowalak napisał(a):Super informacja!!
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że chorwacka aplikacja będzie lepsza od tego naszego g... - znaczy się E-tolla.
Jeśli zrobią to na wzór naszego eToll Bilet, to będzie OK.
A co masz do naszego E-tolla, korzystam z niej 2-3 razy w tygodniu i nie widzę jakiś niedogodności.
Według mnie bardzo dziwna aplikacja która potrzebuje wiele danych (np. stały dostęp do Internetu i GPS) tylko po to aby przejechać od bramki do bramki. Założenie aplikacji i logowanie do niej jest skomplikowane dla obywatela PL a co dopiero dla obcokrajowca.
e-TOLL BILET jest lepszym rozwiązaniem chociaż też sprawia kłopoty, szczególnie nie jeśli jedziesz autostradą od bramek początkowych do końcowych. Przykład: Często wjeżdżam na A4 wjazdem "Opole Południe" w okolicach którego od jakiegoś czasu trwa remont. Nawigacja czasami proponuje aby skorzystał z następnego zjazdu "Krapkowice", no ale nie mogę bo mam wykupiony bilet na trasę "Bielany" - "Opole Południe". Przykład kolejny Od 17.10.2022 zjazd "Opole Południe" jest zamknięty i trzeba korzystać ze zjazdu "Krapkowice", oczywiście bez problemu w aplikacji można kupić bilet "Bielany" - "Opole Południe" i ja np. nie wiem co należy zrobić w takim wypadku aby nie dostać 500zł kary za przejazd odcinkiem "Opole Południe" - "Krapkowice" którym nie chciałem jechać a zostałem do tego zmuszony. Powinna być w aplikacji automatyczna blokada wyboru tego zjazdu.