napisał(a) labusm » 01.06.2022 13:39
ziemniak napisał(a):labusm napisał(a):Malowanie pasów jeśli jest dziś, jutro, to jak pomalują to w tym miejscu ich już nie będzie. Zwłaszcza do wakacji. Ważne że na dzień dzisiejszy da się tym odcinek przejechać płynnie, co będzie w lipcu? Myślę że będzie ok, ewentualnie chwilowe zwężenia na krótkich odcinkach. Roboty raczej na ukończeniu, zależy który odcinek, jest kilka jak kolega ziemniak napisał. Za każdy odpowiada ktoś inny. Więc zaawansowanie może być różne. Ale nie jest już tak jak rok temu, że w jedną stronę był jeden pas, a w drugą dwa wąskie i co chwilę zwężenie do jednego i korki z tego powodu
Możesz się rozczarować - na odcinku E malują już ponad miesiąc, a na C na dobrą sprawę jeszcze nie zaczęli. Jednak mam nadzieję, że GDDKiA ich przyciśnie i nie będą robić największych prac w piątek popołudniami jak ma to miejsce teraz...
Tak jak pisałem godziny też są ważne, bo nie wszyscy umieją korzystać z autostrad z trzema pasami ruchu lub w ogóle z tego typu dróg. Później nagle na zwężkach ląduje jakieś auto w barierkach i robi się problem.
No tak, ale co będzie robione na danym odcinku za miesiąc dwa, to ciężko stwierdzić. Roboty często uzależnione są od pogody ( jak np malowanie oznakowania poziomego) więc może się przedłużać pomimo ostrych harmonogramów i nacisków ze strony Inwestorów.
Sami , o ile się da tak planujemy roboty, żeby jak najmniej utrudnić ruch , bo to też się łatwiej pracuje. Nie zawsze się da , ale npA6 /S3 malujemy kierunkowo z uwzględnieniem faktu, że od czwartku do soboty nie malujemy w kierunku nad morze, a w niedzielę i w poniedziałek nie malujemy od morza.
A4 malujemy z uwzględnieniem faktu, że np w stronę granicy malujemy w drugiej części tygodnia, a w kierunku Katowic od poniedziałku uwzględniając ruch do i z Niemiec.
Dziś np w ogóle nie tykam autostrady, bo mecz we Wrocławiu...
Oczywiście nie zawsze się da bo terminy, kary , pogoda, inne.
Poza tym wszystkim się nie dogodzi. Jedni krzyczą, że roboty na drodze są akurat dzisiaj ,jak on jedzie i musi stać w korku, drugi się drze, że nocą się powinno robić. Kolejny myśli, że takie rzeczy to się robi zaczarowanym ołówkiem.
Chcemy mieć coraz lepsze i szybsze drogi, ale same się nie zrobią