napisał(a) ŁukaszCiupa » 22.06.2021 21:12
Bo tam jest Panie kolego tak: jest zbudowany i oddany do użytku już od kilku tygodni w ciągu drogi nr 484 a więc tej z kamieńska na Bełchatów, nowy wiadukt nad budowaną A1ką i tymże wiaduktem jadą auta w kierunku Bełchatowa i od Bełchatowa. Natomiast jakieś 200 m od tego wiaduktu w kierunku na południe, jest cały czas w budowie węzeł autostradowy, którym będzie można wjechać/zjechać z A1 właśnie na Kamieńsk czy na Bełchatów. Do tej pory jadąc od Kamieńska z zamiarem wjazdu na A1 czy to na Warszawę czy Katowice, jechało się fragmentem, nazwijmy to drogi technicznej/tymczasowej do tymczasowego ronda i wjeżdżało na nim czy tow lewo czy prawo. Na screenie widzisz tam taki bypass na północ od tego niby zamkniętego odcinak drogi - to ten opisany wcześniej wiadukt. Zaś to wykreskowane na czerwono to wg mnie albo właśnie ta tymczasowa droga do tego ronda, albo czort wie co, bo nie dalej jak wczoraj auta ciężarowe z mojej firmy wjeżdżały spokojnie poprzez owo rondo w kierunku na Warszawę. Ale to było wczoraj a być może dziś rozpoczęły się tam już prace i zostanie oddany węzeł autostradowy a zlikwidowany ten tymczasowy dojazd do tego pseudo-ronda? Tego nie wiem, ale ponieważ to jest de facto jeden wielki plac budowy to wszystko jest możliwe. Jak sam widzisz a raczej nie widzisz tylko musisz mi wierzyć na słowo bo tamtędy jeżdżę co jakiś czas, węzeł autostradowy jest praktycznie zbudowany, pewnie została im kosmetyka i może na dniach go otworzą, tymczasem wujek Google lekcji nie odrobił zresztą nie pierwszy już raz...