Jest dokładnie tak jak piszesz a jednym z tych "odważnych" jestem ja i inni mieszkańcy Radomska i okolic. Zjazd z nowobudowanej A1 na Radomsko "ucina" pomiar odcinkowy tak dla aut lecących od Częstochowy jak i tych od Kamieńska. Ponieważ na wybudowanym zjeździe na Radomsko nie ma żadnych kamer tego systemu (ktoś kto to montował popełnił poważny błąd a może to świadoma decyzja - tego nie wiem). Dlatego widać nieliczne auta lecące grubo ponad 70km/h na numerach głównie na ERA... ale są też nieliczni, którzy cały ten odcinek pomiarowy rżną nie bacząc na pomiar prędkości. Przyznam się, że sam jak lecę do Częstochowy czy do Piotrkowa to korzystam z tej "dziury" w systemie ale szybciej jak 100 - 105 Km/h nie jadę, bo jest jednak dość wąsko jeśli chodzi o wyprzedzanie szczególnie TIRów.mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
Należy jeszcze pamiętać o drugim odcinku z pomiarem prędkości na A1 a więc Piotrków Trybunalski - Tuszyn lub na odwrót. Tu nie ma zlituj i każdy przejeżdża ów odcinek w całości bez możliwości zjazdu z niego bo po prostu żadnego zjazdu tam nie ma i nie będzie.ŁukaszCiupa napisał(a):Jest dokładnie tak jak piszesz a jednym z tych "odważnych" jestem ja i inni mieszkańcy Radomska i okolic. Zjazd z nowobudowanej A1 na Radomsko "ucina" pomiar odcinkowy tak dla aut lecących od Częstochowy jak i tych od Kamieńska. Ponieważ na wybudowanym zjeździe na Radomsko nie ma żadnych kamer tego systemu (ktoś kto to montował popełnił poważny błąd a może to świadoma decyzja - tego nie wiem). Dlatego widać nieliczne auta lecące grubo ponad 70km/h na numerach głównie na ERA... ale są też nieliczni, którzy cały ten odcinek pomiarowy rżną nie bacząc na pomiar prędkości. Przyznam się, że sam jak lecę do Częstochowy czy do Piotrkowa to korzystam z tej "dziury" w systemie ale szybciej jak 100 - 105 Km/h nie jadę, bo jest jednak dość wąsko jeśli chodzi o wyprzedzanie szczególnie TIRów.mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
Oczywiście że jest! Właśnie w obrębie owego jedynego zjazdu do radomska masz słynny, przynajmniej wśród TIRowców PORT RADOMSKO, gdzie masz full obsługę, łącznie z Hotelem, stacją paliw, restauracją, kebabem, myjnią bezdotykową, wulkanizacją i czym tylko chcesz - nie żebym reklamował, bo prowadza ten biznes moi znajomi, ale to na prawdę jedyne sensowne miejsce by zjechać z A1, zjeść i odpocząć. No i możesz od Cz-wy zasuwać nie patrząc na odcinkowy pomiar, bo go utniesz zjeżdżając na PORT RADOMSKO. Oczywiście zawsze trzeba uważać nieoznakowane radiowozy...dids76 napisał(a):mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
Na całym tym odcinku jest tylko jeden zjazd na Radomsko, nie ma taż żadnego parkingu czy stacji paliw
Dzięki Łukasz za info Jeżeli jesteś z radomska to mam jeszcze jedno pytanie. Czy w pobliżu zjazdu jest jakaś stacja BP lub Circle K? Jeżdżę tamtędy dosyć często i szczególnie w drodze powrotnej planowałbym sobie tam postój
Rafi70 napisał(a):Mam pytanie do kolegów z tamtego rejonu , czy dojazd do stacji Orlen na ul. Wodzisławskiej w Mszanie jest nadal rozkopany i obowiązuje objazd ? Lubie tam tankowac przed granicą . Rok temu bładziłem tam objazdami....
Rafi70 napisał(a):Mam pytanie do kolegów z tamtego rejonu , czy dojazd do stacji Orlen na ul. Wodzisławskiej w Mszanie jest nadal rozkopany i obowiązuje objazd ? Lubie tam tankowac przed granicą . Rok temu bładziłem tam objazdami....
grab56 napisał(a):Rafi70 napisał(a):Mam pytanie do kolegów z tamtego rejonu , czy dojazd do stacji Orlen na ul. Wodzisławskiej w Mszanie jest nadal rozkopany i obowiązuje objazd ? Lubie tam tankowac przed granicą . Rok temu bładziłem tam objazdami....
22km wcześniej w Stanowicach też jest Orlen. Nawet jest bliżej autostrady niż ten w Mszanie.
https://www.google.com/maps/place/Stacj ... 18.6743029
mchrob napisał(a):Przy okazji nadmienię, że obok jest otwarty nowy McPaśnik
https://g.page/mcdonald-s---restauracja-w-b-791?share
grab56 napisał(a):mchrob napisał(a):Przy okazji nadmienię, że obok jest otwarty nowy McPaśnik
To ja już wiem, że dzieci mi nigdy nie wybaczą, jeśli w drodze do Cro się tam nie zatrzymam na popas
Ale na pewno już otwarty? Dwa lata temu jak wracałem z wakacji to w Austrii zjechaliśmy do MC, który według Google był otwarty, a na miejscu okazało się, że jeszcze nie jest wybudowany.
mchrob napisał(a):grab56 napisał(a):mchrob napisał(a):Przy okazji nadmienię, że obok jest otwarty nowy McPaśnik
To ja już wiem, że dzieci mi nigdy nie wybaczą, jeśli w drodze do Cro się tam nie zatrzymam na popas
Ale na pewno już otwarty? Dwa lata temu jak wracałem z wakacji to w Austrii zjechaliśmy do MC, który według Google był otwarty, a na miejscu okazało się, że jeszcze nie jest wybudowany.
Na pewno, moi teściowie mieszkają w okolicy i często obok przejeżdżam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi