niuniek napisał(a):Troszkę się spóźniłeś, bo od 3 stron wstecz piszą o tym.
labusm napisał(a):https://dziennikbaltycki.pl/odcinkowy-pomiar-predkosci-na-a1-fotoradar-zlapal-27-tysiecy-kierowcow-kierowcow-to-najbardziej-dochodowy-fotoradar-w-kraju/ga/c1-15440179/zd/47965641
Tak dla przestrogi..., dla tych co chcą przelecieć
niuniek napisał(a):Troszkę się spóźniłeś, bo od 3 stron wstecz piszą o tym.
labusm napisał(a):niuniek napisał(a):Troszkę się spóźniłeś, bo od 3 stron wstecz piszą o tym.
Wiem , że piszą, bo śledzę wątek , ja tylko przypominam, że jest, żeby nie narobić sobie kosztów w wakacje i teraz, sam tymi odcinkami jeżdżę i wiem , że trzeba teraz wolniej , może tylko z korzyścią dla pracujących tam drogowców ( a kiedyś ja też tam będę pracował) . A link pokazuje, że fotoradar bije rekordy złapanych na ,,przelatywaniu" , więc nie wszyscy wiedzą, czytają znaki i się do nich stosują
Ural napisał(a):dids76 napisał(a):Ural napisał(a):Czy na A1 od Piotrkowa Trybunalskiego do granicy z Czechami w Gorzyczkach dojedzie się jednym ciągiem. Czy gdzieś jeszcze trwają prace lub autostrada jest nie ukończona bądż oddana jest jedna strona autostrady.
O Piotrkowa do Częstochowy masz jeden wielki remont Jest sporo odcinków gdzie są dwa pasy w obie strony puszczone już nową nitką autostrady i tam jedzie się bardzo dobrze (niestety tam jest właśnie odcinkowy pomiar prędkości). Są też niestety odcinki gdzie jest tylko jeden pas.
To do lata może ukończą.
pancezary napisał(a):Ural napisał(a):dids76 napisał(a):Ural napisał(a):Czy na A1 od Piotrkowa Trybunalskiego do granicy z Czechami w Gorzyczkach dojedzie się jednym ciągiem. Czy gdzieś jeszcze trwają prace lub autostrada jest nie ukończona bądż oddana jest jedna strona autostrady.
O Piotrkowa do Częstochowy masz jeden wielki remont Jest sporo odcinków gdzie są dwa pasy w obie strony puszczone już nową nitką autostrady i tam jedzie się bardzo dobrze (niestety tam jest właśnie odcinkowy pomiar prędkości). Są też niestety odcinki gdzie jest tylko jeden pas.
To do lata może ukończą.
No właśnie dobre pytanie - czy ktoś coś wie? Czy można gdzieś to sprawdzić jakie będzie zaawansowanie prac pod koniec czerwca?
dids76 napisał(a):Trochę na remontowanym a właściwie budowanym odcinku Piotrków - Częstochowa się poprawiło. Więcej jest odcinków puszczonych nową drogą mających po dwa pasy no i zostało już tylko jedno rondo w okolicach Kamieńska. Co nie oznacza że nie tworzą się tam korki
piekara114 napisał(a):Słynnym już odcinkiem z 70tką jechaliśmy we wtorek pod wieczór: wszyscy spokojnie, rożny dystans, pewnie tempomaty poszły w ruch... Wcześniej w nocy z czw/pt. trafiło się sporo samochodów lecących do przodu sporo ponad limit...
Jest dokładnie tak jak piszesz a jednym z tych "odważnych" jestem ja i inni mieszkańcy Radomska i okolic. Zjazd z nowobudowanej A1 na Radomsko "ucina" pomiar odcinkowy tak dla aut lecących od Częstochowy jak i tych od Kamieńska. Ponieważ na wybudowanym zjeździe na Radomsko nie ma żadnych kamer tego systemu (ktoś kto to montował popełnił poważny błąd a może to świadoma decyzja - tego nie wiem). Dlatego widać nieliczne auta lecące grubo ponad 70km/h na numerach głównie na ERA... ale są też nieliczni, którzy cały ten odcinek pomiarowy rżną nie bacząc na pomiar prędkości. Przyznam się, że sam jak lecę do Częstochowy czy do Piotrkowa to korzystam z tej "dziury" w systemie ale szybciej jak 100 - 105 Km/h nie jadę, bo jest jednak dość wąsko jeśli chodzi o wyprzedzanie szczególnie TIRów.mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
Należy jeszcze pamiętać o drugim odcinku z pomiarem prędkości na A1 a więc Piotrków Trybunalski - Tuszyn lub na odwrót. Tu nie ma zlituj i każdy przejeżdża ów odcinek w całości bez możliwości zjazdu z niego bo po prostu żadnego zjazdu tam nie ma i nie będzie.ŁukaszCiupa napisał(a):Jest dokładnie tak jak piszesz a jednym z tych "odważnych" jestem ja i inni mieszkańcy Radomska i okolic. Zjazd z nowobudowanej A1 na Radomsko "ucina" pomiar odcinkowy tak dla aut lecących od Częstochowy jak i tych od Kamieńska. Ponieważ na wybudowanym zjeździe na Radomsko nie ma żadnych kamer tego systemu (ktoś kto to montował popełnił poważny błąd a może to świadoma decyzja - tego nie wiem). Dlatego widać nieliczne auta lecące grubo ponad 70km/h na numerach głównie na ERA... ale są też nieliczni, którzy cały ten odcinek pomiarowy rżną nie bacząc na pomiar prędkości. Przyznam się, że sam jak lecę do Częstochowy czy do Piotrkowa to korzystam z tej "dziury" w systemie ale szybciej jak 100 - 105 Km/h nie jadę, bo jest jednak dość wąsko jeśli chodzi o wyprzedzanie szczególnie TIRów.mchrob napisał(a):Zastanawiałem się czy na odcinku pomiarowym na wjazdach w środku odcinka też zamontowali kamery do pomiaru odcinkowego? Bo jeśli nie, to wszyscy włączający się do tego odcinka mogą sobie na limity nie zważać. Dlatego tez pojawiają się tam tacy odważni.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi