marekkowalak napisał(a):Zbyszko666 napisał(a):Może nie A1, lecz S1 kolejny odcinek do realizacji będzie przeznaczony.
A drugi pas od lotniska w Pyrzowicach do węzła w Podwarpiu już skończyli?
Z tego co wiem, to jeszcze nie.
marekkowalak napisał(a):Zbyszko666 napisał(a):Może nie A1, lecz S1 kolejny odcinek do realizacji będzie przeznaczony.
A drugi pas od lotniska w Pyrzowicach do węzła w Podwarpiu już skończyli?
Wolno z plackiem - 3 dni świąt!!! Natomiast tak już na poważnie , bo akurat jestem z Radomska, to oczywiście nadal będziesz jechać na zasadzie 2+1, tyle że po nowej betonowej nawierzchni. Oczywiście - trzeba się cieszyć, bo budowa idzie bez opóźnień, póki co żaden covid niczego nie opóźnił. Trzeba będzie tylko wziąć jedną bardzo ale to bardzo ważną rzecz: tak jak na odcinku A1 aż po Śląsk przez 71km nie ma stacji benzynowej, tak tutaj w okolicy Radomska czynna jest tylko jedna pompa marki Orlen w Kruszynie ale to nitka na południe. Może być tak, że przez 1-2 lata od Śląska do Piotrkowa Tryb. nie będzie żadnej stacji przez około 150kmmarekkowalak napisał(a):Kolejny odcinek gotowy:
https://motoryzacja.interia.pl/raporty/raport-budowa-autostrad/budowa-autostrad/news-budowa-a1-oddano-nowy-fragment-ma-3-km,nId,4730635
Jeszcze trochę, jeszcze trochę....
Może na wakacje 2021 pojedziemy już po całej nowej nawierzchni?
ŁukaszCiupa napisał(a):Natomiast tak już na poważnie , bo akurat jestem z Radomska, to oczywiście nadal będziesz jechać na zasadzie 2+1, tyle że po nowej betonowej nawierzchni.
marekkowalak napisał(a):Na S8 (ukończonej w 2015-2016) nie ma żadnej stacji od Łaska aż do Wrocławia - przez 180 km!!! Też zapewne kwestia czasu.
elka21 napisał(a):Póki co, to, to prowizoryczne, wielkie rondo w Piotrkowie, to jedna wielka porażka. W piątek, około południa, jadąc od strony Bełchatowa drogą 74, i chcąc zjechać na S8 w stronę Warszawy, objechanie tego ronda zajęło mi równe dwie godziny. I z tego, co się orientuję, w ostatnich dniach, nie jest to sporadyczny przypadek.
marekkowalak napisał(a):maarec - a starą gierkówkę w Częstochowie kiedy zaczynają remontować? Mieli zaczekać do zakończenia obwodnicy, a tu już skończona....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi