Bravik napisał(a):robertms napisał(a):A propos A1, skąd "pofałdowania" w okolicach Gliwic (Zabrze/Piekary), ograniczenia do 110 km/h.? Szkody górnicze?
Albo szkody (co bardzo prawdopodobne) albo fuszerka.
Bravik napisał(a):robertms napisał(a):A propos A1, skąd "pofałdowania" w okolicach Gliwic (Zabrze/Piekary), ograniczenia do 110 km/h.? Szkody górnicze?
andrzejzabrze napisał(a):Bravik napisał(a):robertms napisał(a):A propos A1, skąd "pofałdowania" w okolicach Gliwic (Zabrze/Piekary), ograniczenia do 110 km/h.? Szkody górnicze?
Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
Stąd ten asfalt taki pofałdowany.
Mają to ponoć szybko naprawiać.
andrzejzabrze napisał(a):Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
Bravik napisał(a):andrzejzabrze napisał(a):Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
Żwir pęczniał? Z tego z wyczytałem chodziło o żużel użyty w podbudowie i jego aktywność chemiczną w kontakcie z wodą.
andrzejzabrze napisał(a):Bravik napisał(a):robertms napisał(a):A propos A1, skąd "pofałdowania" w okolicach Gliwic (Zabrze/Piekary), ograniczenia do 110 km/h.? Szkody górnicze?
Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
robertms napisał(a):A propos A1, skąd "pofałdowania" w okolicach Gliwic (Zabrze/Piekary), ograniczenia do 110 km/h.? Szkody górnicze?
Bravik napisał(a):Żwir pęczniał?
Bravik napisał(a):andrzejzabrze napisał(a):Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
Żwir pęczniał? Z tego z wyczytałem chodziło o żużel użyty w podbudowie i jego aktywność chemiczną w kontakcie z wodą.
andrzejzabrze napisał(a):Bravik napisał(a):andrzejzabrze napisał(a):Ani jedno ani drugie, wszystko wybudowali zgodnie z projektem, tylko nikt nie przewidział że zwir użyty do podkładu po namoknięciu pęcznieje.
To mialem na myśli, tylko pomyliłem żwir z żużlem.
Zbyszko666 napisał(a):Może nie A1, lecz S1 kolejny odcinek do realizacji będzie przeznaczony.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi