Marsallah napisał(a):Jakiś czas temu doszły mnie słuchy, że na polskich autostradach (poza odcinkami zarządzanymi przez prywatnych właścicieli) odejdzie się od poboru opłat na bramkach (prawdopodobnie zastąpią je winiety). Na A2 przy węźle Konotopa (zachodnia obwodnica Warszawy) zlikwidowano już przygotowane miejsca pod bramki.
dids76 napisał(a):Marsallah napisał(a):Jakiś czas temu doszły mnie słuchy, że na polskich autostradach (poza odcinkami zarządzanymi przez prywatnych właścicieli) odejdzie się od poboru opłat na bramkach (prawdopodobnie zastąpią je winiety). Na A2 przy węźle Konotopa (zachodnia obwodnica Warszawy) zlikwidowano już przygotowane miejsca pod bramki.
Też coś takiego słyszałem. Na A4 za Krakowem w stronę Tarnowa też zlikwidowali miejsce gdzie miały stać bramki.
sito_zabrze napisał(a):Jak wprowadzą winiety z ceną na poziomie tych z Austrii to chyba się przeproszę i zacznę znowu z autostrad korzystać.
fly napisał(a):Cze!
Panowie pytanie mam o węzeł Kłobuck jest już otwarty?
...to ten o nazwie „Częstochowa Jasna Góra”?
pozdro
fly
sito_zabrze napisał(a):Jak wprowadzą winiety z ceną na poziomie tych z Austrii to chyba się przeproszę i zacznę znowu z autostrad korzystać.
kojacek napisał(a): ... znając realia prędzej spodziewałbym się utrzymania obecnych stawek a mechanizm pobierania opłat przeniesiony do ViaToll nawet dla samochodów osobowych.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi