marekkowalak napisał(a):polokokt napisał(a):Ja już kilka razy tankowałem w Zorach na BP ul. Północna 5. Sporo taniej niż BP przy A1 i do tego pusto i czysto. A zjazd zajmuje dosłownie 2 minuty.
A czy na tej stacji mają LPG?
bzyq74 napisał(a):Można też skorzystać ze stacji Uniwar lub Moya zjeżdżając na węźle Gorzyce.
Michalm2012 napisał(a):Jeździłem tak https://goo.gl/maps/KsmK2WLfMGjtc4jJ6 i pasowało mi najlepiej żadnego stania.
marekkowalak napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Jeździłem tak https://goo.gl/maps/KsmK2WLfMGjtc4jJ6 i pasowało mi najlepiej żadnego stania.
No, ja w ubiegłym roku tak pojechałem!!! Nigdy więcej! Tam to są dopiero dziury i wyboje!! Wracałem remontowaną gierkówką - i jakość lepsza niż przez te kopalnie i inne wioski.
No, chyba że przez zimę tak się DK1 zepsuła - ale przypuszczam że wiosną trochę połatają.
Michalm2012 napisał(a):Nie przesadzaj, jest odcinek z nierównościami, ale nigdzie nie urwiesz koła. Jest o wiele bezpieczniej niż na gierkówce.
Michalm2012 napisał(a):marekkowalak napisał(a):Nie przesadzaj, jest odcinek z nierównościami, ale nigdzie nie urwiesz koła. Jest o wiele bezpieczniej niż na gierkówce.
Marsallah napisał(a):A gdzie na remontowanej gierkówce urwiesz koło? Postać w korku możesz, ale nawierzchnia jest OK.
marekkowalak napisał(a):Autostrada Bursztynowa jest prawie na ukończeniu, a mnie zastanawia jeden fakt: budowa drogi idzie w imponującym tempie, a tymczasem nie widać nigdzie miejsc pod bramki. Kilka lat temu przy okazji oddania obwodnicy Łodzi była dyskusja i GDDKiA w planach miała płatną całą oprócz właśnie Łodzi i Śląska (no i pewnie Częstochowy).
Tymczasem od Pyrzowic do granicy oddana kilka lat temu - wciąż darmowa. Od Torunia do Łodzi to samo (tam były problemy z budową MOP-ów, ale bramki zostały zbudowane od początku).
Czy ktoś ma najnowsze informacje w tej kwestii? Nie żeby mi się źle jeździło za darmo, ale dziwi mnie fakt niewykorzystania przez nasze pazerne państwo takiej studni pieniędzy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi