Problemy z A1 oraz inne.
https://motoryzacja.interia.pl/raporty/ ... Id,2890509
pancezary napisał(a):Bratwojciech napisał(a):pancezary napisał(a):No dobra, będą problemy z dojazdem, a ja, może to dziwne, ale zaczynam też myśleć o powrocie. I mam pytanie. O której macie zamiar wracać? Jakie macie pomysły, żeby uniknąć korków? W tym roku mam apt w Rogoznicy do niedzieli do rana 14/07 i zastanawiam się, czy nie wyjechać już w sobotę około 20-21... Jadę w okolice W-wy, nie lubię korków, a w tym roku wyjątkowo nie zatrzymuję się na powrocie żeby pozwiedzać i odpocząć... O której i skąd zbieracie się z CRO?
Najlepiej chyba wyjechać tak żeby w PL być rano w niedzielę. Mniejszy ruch, a transport ciężki jeszcze stoi ( no chyba, że ma zezwolenie albo łamie zakaz ) W razie jakiegoś dramatu na gierkówce można moim zdaniem wziąć pod uwagę trasę, której google nawet nie przelicza, czyli-Siewierz-Kielce-Radom-Warszawa. Oczywiście jest trochę dalej, ale objazd przez Wieluń i Sieradz jest zbyt oczywisty, więc chyba tam też będzie się działo
Super! Zupełnie nie brałem pod uwagę tej trasy, chyba, przez rozbudowę. Ze dwa lata temu jechałem tamtędy w niedzielę tak o 7-8 rano, było pusto, a teraz już od Kielc się leci + do tego obwodnica Radomia, wygląda to bardzo, bardzo dobrze. A wiesz jak wygląda odcinek między Siewierzem a Jędrzejowem?
lew napisał(a):......jechałem tam dzisiaj - pierwszy korek był w Pazurku,następne w Jędrzejowie i Skarżysku ,jak również przed Wawą. Biorąc pod uwagę czas przejazdu, dla mnie wcale nie wygląda to dobrze.
lew napisał(a):pancezary napisał(a):Bratwojciech napisał(a):pancezary napisał(a):No dobra, będą problemy z dojazdem, a ja, może to dziwne, ale zaczynam też myśleć o powrocie. I mam pytanie. O której macie zamiar wracać? Jakie macie pomysły, żeby uniknąć korków? W tym roku mam apt w Rogoznicy do niedzieli do rana 14/07 i zastanawiam się, czy nie wyjechać już w sobotę około 20-21... Jadę w okolice W-wy, nie lubię korków, a w tym roku wyjątkowo nie zatrzymuję się na powrocie żeby pozwiedzać i odpocząć... O której i skąd zbieracie się z CRO?
Najlepiej chyba wyjechać tak żeby w PL być rano w niedzielę. Mniejszy ruch, a transport ciężki jeszcze stoi ( no chyba, że ma zezwolenie albo łamie zakaz ) W razie jakiegoś dramatu na gierkówce można moim zdaniem wziąć pod uwagę trasę, której google nawet nie przelicza, czyli-Siewierz-Kielce-Radom-Warszawa. Oczywiście jest trochę dalej, ale objazd przez Wieluń i Sieradz jest zbyt oczywisty, więc chyba tam też będzie się działo
Super! Zupełnie nie brałem pod uwagę tej trasy, chyba, przez rozbudowę. Ze dwa lata temu jechałem tamtędy w niedzielę tak o 7-8 rano, było pusto, a teraz już od Kielc się leci + do tego obwodnica Radomia, wygląda to bardzo, bardzo dobrze. A wiesz jak wygląda odcinek między Siewierzem a Jędrzejowem?
......jechałem tam dzisiaj - pierwszy korek był w Pazurku,następne w Jędrzejowie i Skarżysku ,jak również przed Wawą. Biorąc pod uwagę czas przejazdu, dla mnie wcale nie wygląda to dobrze.
Marsallah napisał(a):Zrobiłem w weekend trasę Warszawa-Wiedeń (normalnie, gierkówką, A1 do Mszanej, przez Karwinę i Żylinę) i z powrotem. Raporcik:
5. Jest nowy (dwupasmowy) odcinek czeskiej 11 z Trzyńca do bodajże Jabłonkowa. 2 pasy, ekspresówka, nie wiedzieć czemu ograniczenie do 90 km/h.
pancezary napisał(a):lew napisał(a):pancezary napisał(a):Bratwojciech napisał(a):pancezary napisał(a):No dobra, będą problemy z dojazdem, a ja, może to dziwne, ale zaczynam też myśleć o powrocie. I mam pytanie. O której macie zamiar wracać? Jakie macie pomysły, żeby uniknąć korków? W tym roku mam apt w Rogoznicy do niedzieli do rana 14/07 i zastanawiam się, czy nie wyjechać już w sobotę około 20-21... Jadę w okolice W-wy, nie lubię korków, a w tym roku wyjątkowo nie zatrzymuję się na powrocie żeby pozwiedzać i odpocząć... O której i skąd zbieracie się z CRO?
......jechałem tam dzisiaj - pierwszy korek był w Pazurku,następne w Jędrzejowie i Skarżysku ,jak również przed Wawą. Biorąc pod uwagę czas przejazdu, dla mnie wcale nie wygląda to dobrze.
A o której jechałeś? Mam zamiar jechać tamtędy około 8 rano w niedzielę, więc jeżeli nie będzie gdzieś jakiegoś dzwona, wahadła itd to powinno być dobrze.
Pääkäyttäjä napisał(a):Marsallah napisał(a):Zrobiłem w weekend trasę Warszawa-Wiedeń (normalnie, gierkówką, A1 do Mszanej, przez Karwinę i Żylinę) i z powrotem. Raporcik:
5. Jest nowy (dwupasmowy) odcinek czeskiej 11 z Trzyńca do bodajże Jabłonkowa. 2 pasy, ekspresówka, nie wiedzieć czemu ograniczenie do 90 km/h.
Bo to nie jest autostrada ani ekspresówka (jeszcze)
Pääkäyttäjä napisał(a):Jak miesiąc temu tam jechałem, to znaku informującego o ekspresówce formalnie nie było (był zasłonięty).
Marsallah napisał(a):Czyli taki "czeski dowcip", rozumiem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi