maarec napisał(a):
Najtaniej byłoby wprowadzić winiety
Hercklekot napisał(a):Podpisuję się "obiema rencami" pod tym co piszecie Panowie, ale 40 lat żyję w Polsce i wiem, że najprostsze i efektywne rozwiązania to nie nasza specjalność Technicznie i logistycznie to do ogarnięcia jest wszystko, tylko co z tego jak woli "politycznej" nie ma. Zresztą system bramek (wg mnie najgorszy) daje złudne poczucie że płaci się mniej niż 1xrocznie za winiete - o viatollu nie mówię... wszystko jednak zależy ile kto jeździ i kto faktycznie za to by płacił. ...
Belvoir napisał(a):maarec napisał(a):
No, jestem zdecydowanie przeciwko...
Teraz w województwie śląskim mam autostrady oraz ekspresówki za friko i nie jestem masochistą...
ziemniak napisał(a):Niemieckie autostrady w godzinach szczytu są zakorkowane niemiłosiernie.
Belvoir napisał(a):maarec napisał(a):
No, jestem zdecydowanie przeciwko...
Teraz w województwie śląskim mam autostrady oraz ekspresówki za friko i nie jestem masochistą...
A do Wrocławia i Krakowa, inaczej niż służbowo nie jeżdżę ....
Czyli niezbyt często...
No, nad Bałtyk też nie jadę na urlop, nie jestem masochistą, hehehe
greenrs napisał(a):ziemniak napisał(a):Niemieckie autostrady w godzinach szczytu są zakorkowane niemiłosiernie.
Wiesz to z autopsji czy z opowieści sąsiada? Ja bywam tam bardzo często od wielu lat i mam nieco inne wrażenia
ziemniak napisał(a):greenrs napisał(a):ziemniak napisał(a):Niemieckie autostrady w godzinach szczytu są zakorkowane niemiłosiernie.
Wiesz to z autopsji czy z opowieści sąsiada? Ja bywam tam bardzo często od wielu lat i mam nieco inne wrażenia
Nie od sąsiada, w piekarni kolega mojego kolegi słyszał jak gadali. I też mogę być złośliwy i powiedzieć, że jak jeździsz lawetą do Turka po auta 10 km za granicę to gdzie Ty w Niemczech byłeś
Belvoir napisał(a):Punkt widzenia zależy od punktu zamieszkania
Na pewno wprowadzenie winiet w województwie śląskim by uderzyło kierowców po kieszeni.
A dodatkowo bardzo by wzrósł ruch na drogach równoległych do autostrad i ekspresówek, czyli byłoby więcej korków i więcej wypadków.
Bo sporo ludzi by oszczędzało na winietkach.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi