Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2012 09:25

Bo FUX w ubiegłym roku skosztował Racibórz - Chałupki i mu się spodobało. ;) :D
Ja zresztą też polecam tą trasę.
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 02.08.2012 09:47

No to będzie trzeba chyba przetestować, bo opcja z A1 mnie zaczęła drażnić.
Mam rodzinę w Raciborzu, ale nie pamiętam - droga z Krapkowic do Raciborza w porządku?

dids76, bo Ty widzę z Raciborza - coś wczoraj widziałem na na [url]routes.tomtom.com[/url], że niby jakieś roboty drogowe przez środek miasta - prawda to, czy TT ściemnia?
Pozdrawiam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2012 10:36

Droga z Krapkowic do Raciborza w porządku, dosyć dużo odcinków wyremontowanych. Ostatnio jechałem pod koniec czerwca, do przejechania w 45 do godziny. Po drodze niema żadnych miast, a w samym Raciborzu do przejechania jedno rondo i trzy skrzyżowania (z czego dwa ze światłami).
W samym Raciborzu robót nie zauważyłem, ostatnio widziałem już za Raciborzem w m. Tworków (wymiana nawierzchni) ale korków żadnych.

Edit. Właśnie wróciłem z Centrum, jest remont na drodze 45 przed "rondem" na wjeździe do Raciborza od Krapkowic. Wymiana nawierzchni, korków na godz. 12 brak ;) .
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 02.08.2012 12:32

dids76 napisał(a):Edit. Właśnie wróciłem z Centrum, jest remont na drodze 45 przed "rondem" na wjeździe do Raciborza od Krapkowic. Wymiana nawierzchni, korków na godz. 12 brak ;) .

oo, właśnie! To Tomtom pokazywał! Skubany, jednak coś tam pokazuje :D
Dzięki!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.08.2012 14:36

dids76 napisał(a):Bo FUX w ubiegłym roku skosztował Racibórz - Chałupki i mu się spodobało. ;) :D
Ja zresztą też polecam tą trasę.

Właśnie się zastanawiam, czy nie jechać właśnie tak.
Wodzisław idzie do remontu. W niedzielę pewnie nie będą frezowali ale w co dzień na pewno...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2012 14:41

No i przed Sośnicą, w punkcie poboru opłat często tworzą się korki, przy zjeździe na Krapkowice raczej ich nie spotkasz.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.08.2012 14:44

Mam via toola, ale w RP jeszcze nie wydzielono pasów dla posiadaczy tego sprzętu....
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.08.2012 14:49

Dosyć często jeżdżę ta trasą i czasowo najbardziej mam wyliczony odcinek Racibórz - Wrocław Bielany (śmiećdonald). Przeważnie na tej trasie jadę Lupinką żony (1,2TDI), i zajmuje mi 1godz 30 minut. I to są raczej dwie równe połowy 45min Wrocław - Krapkowice i drugie 45 min Krapkowice - Racibórz
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 03.08.2012 22:28

steja napisał(a):
Freddie napisał(a):Akurat ten krótki odcinek Kościelnej do zjazdu na Połomię i Mszanę jest w miarę dobrym stanie, więc (mam nadzieję...) powinni go rozkopać na końcu. W końcu muszą wyznaczyć jakiś objazd z A1 na Wodzisław.

Proponowana przez Ciebie droga Żory > Gotartowice > Rybnik > Wodzisław to też nie najlepszy pomysł.
Aktualnia obie drogi: 935 Żory-Rybnik przez Gotartowice i 78 Rybnik-Wodzisław są totalnie rozkopane przez niejaką firmę HAK Construction. Prace wleką się niemiłosiernie i co kilka dni są inne objazdy, zakazy, jednokierunkowe, wahadła itp.

No to dobrze wiedzieć - co do Kościelnej
No i źle wiedzieć - co do proponowanego objazdu przeze mnie :wink:
Już mnie zaczyna denerwować temat tej A1 i reszty, więc albo Głupczyce - Krnov, albo Racibórz - Chałupki :twisted: :evil:

Już wiadomo, że podczas remontu droga 932 z A1 (węzeł w Świerklanach) do Wodzisławia będzie przejezdna (wahadło)
http://www.tuwodzislaw.pl/wiadomosci,kiedy-ruszy-remont-dw-932-laczacej-wodzislaw-ze-swierklanami-,wia5-3266-4587.html
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 05.08.2012 10:20

Witaj damianołódź
podaj szczegóły (Twoje punkty w NAVI) tej trasy: "zawsze śmigamy Cz, A, objazd autostrady w Słowenii i dalej autostradami w Cro..."

Ja tez lecę z Łodzi w okolice Omisa, dokładnie Pisak :D . To już Nasz trzeci wyjazd, zawsze śmigamy Cz, A, objazd autostrady w Słowenii i dalej autostradami w Cro, do zjazdu sestanovac. Navi już przygotowana, punkty charakterystyczne wbite, mamy 1390 km. Mam serdeczną prośbę, po przyjeździe na miejsce do Omisa, wrzuć na Forum króciutkie dane o trasie. Ile Wam zajęła, z jaką średnią prędkością podróżowaliście, jak ogólne wrażenia, natężenie ruchu, chciałbym porównać z moją trasą.
Szerokości i miłego wypoczynku[/b][/quote]
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 15.08.2012 07:06

To dokąd aktualnie dojadę naszą A1, jadąc z Łodzi do CRO przez CZECHY?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.08.2012 07:09

Nic się nie zmieniło, zaczyna się w Pyrzowicach a kończy w Świerklanach :(
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 15.08.2012 07:11

dids76 napisał(a):Nic się nie zmieniło, zaczyna się w Pyrzowicach a kończy w Świerklanach :(

no to bieda... :(
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.08.2012 07:14

Nie jest tak źle, od zjazdu do autostrady w Czechach masz ok 30km.
Kiedy ruszasz?
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 15.08.2012 07:15

w sobotę
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone