Pani minister od klimatu zapowiedziała na cały weekend "otwarcie bramek", więc wychodzi na to, że w obie strony będzie darmowa.
Ale ja bym im nie ufał
Vjetar napisał(a):dids76 napisał(a):ogi napisał(a):Czy orientujecie się jak wygląda sprawa "otwartych bramek" na a1 w kierunku południowym. Czy w weekendy są otwarte, czy tylko droga na północ jest za friko?
W Polsce południowy odcinek A1 jest bezpłatny
A odcinek północny w kierunku południowym?
Czy żeby za darmo pokonać ten dystans muszę dopiero w niedzielę wieczorem jechać?
kodens79 napisał(a):A1 nad morze jest bez płatna tyczy się to jazdy na Południe i Północ .
Przejazd darmowy obowiązuje od Piątku od 16:00 do Pólnocy w Niedzielę .
Jedyny wyjątek to najbliższy week czyli od Czwartku od 16 do Pólnocy w Niedzielę
Z tego co mi znajomy opowiadał na bramkach zasłonięte są znaki informujące o płaceniu i oczywiście szlabany w górze .
rocker napisał(a):Jak tam końcowy odcinek A1, słyszałem o jakiś remontach już czy innych pracach co powoduje zwężenia w odcinku za Świerklanami
raffiu napisał(a):A i jeszcze jedna prośba do osób lejących vervę lub v-powera...opłaca się na trasę lać bogatsze w oktany paliwo? Zamortyzuje się różnica w cenie? Nie potrzebuję osiągów patrzę jedynie na spalanie?