steja, a gdzie wyczytałeś że start w połowie sierpnia?
Ja tylko znalazłem info, że koniec ma być w połowie listopada br.
Sztyrlic69 napisał(a):Witam
Planowany przedmiotowy remont nie ma nic wspólnego z drogą A1 w kierunku granicy z Czechami. Będą remontować ulicę Kościelną w środku miasta.
Pozdrawiam
Sztyrlic69 napisał(a):Witam
Planowany przedmiotowy remont nie ma nic wspólnego z drogą A1 w kierunku granicy z Czechami. Będą remontować ulicę Kościelną w środku miasta.
Pozdrawiam
Sztyrlic69 napisał(a):Planowany przedmiotowy remont nie ma nic wspólnego z drogą A1 w kierunku granicy z Czechami. Będą remontować ulicę Kościelną w środku miasta.
W połowie sierpnia ma rozpocząć się długo oczekiwany remont ulicy Kościelnej w Świerklanach. To droga wojewódzka, która od czasu otwarcia węzła na autostradzie A1 przeżywa prawdziwe oblężenie. Tysiące tirów tą drogą dociera do Wodzisławia, a potem do granicy z Czechami. Mieszkańcy ulic Kościelnej narzekają, że budynki nie wytrzymują wstrząsów i pękają. Dlatego też remont jest konieczny.
rescue napisał(a):Witam!
W sobotę wyjeżdżam w okolice Splitu. Wymyśliłem sobie, że dla komfortu nie pojadę przez Boboszów tylko A4 do A1 i przez Chałupki dalej autostradą. Czytając forum troszkę zgłupiałem więc proszę o aktualne info. A1 kończy się w Świerklanach Górnych i co dalej...? 932 przez Marklowice do Wodzisławia Śląskiego i dalej 78
Freddie napisał(a):Akurat ten krótki odcinek Kościelnej do zjazdu na Połomię i Mszanę jest w miarę dobrym stanie, więc (mam nadzieję...) powinni go rozkopać na końcu. W końcu muszą wyznaczyć jakiś objazd z A1 na Wodzisław.
Proponowana przez Ciebie droga Żory > Gotartowice > Rybnik > Wodzisław to też nie najlepszy pomysł.
Aktualnia obie drogi: 935 Żory-Rybnik przez Gotartowice i 78 Rybnik-Wodzisław są totalnie rozkopane przez niejaką firmę HAK Construction. Prace wleką się niemiłosiernie i co kilka dni są inne objazdy, zakazy, jednokierunkowe, wahadła itp.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi