Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 15.07.2014 21:54

Miły1 napisał(a): A co do tego, że pierwszy odcinek autostrady w Czechach jest bezpłatny to dopiero od Ciebie się dowiaduję w tym wątku.

żenada....
Użytkownik co nie czytał FAQ
"Reklama jak drut"
Miły1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miły1 » 15.07.2014 22:40

Trudno w ciągu kilku dni ogarnąć wszystkie wątki i posty na forum, zwłaszcza, że wcześniej jakoś nie przyszło mi do głowy szczegółowo interesować się od jakiego odcinka w CZ autostrady są płatne (wiedziałem, że na a terenie CZ mam mieć naklejkę i już) więc proszę wyluzować trochę z tymi ocenami.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 15.07.2014 22:44

Miły1 napisał(a):Trudno w ciągu kilku dni ogarnąć wszystkie wątki i posty na forum, zwłaszcza, że wcześniej jakoś nie przyszło mi do głowy szczegółowo interesować się od jakiego odcinka w CZ autostrady są płatne (wiedziałem, że na a terenie CZ mam mieć naklejkę i już) więc proszę wyluzować trochę z tymi ocenami.

No właśnie. Nie ogarnąłeś i uważasz, że tylko Twój sposób na podróż do Chorwacji jest słuszny i właściwy. I jeszcze krytykujesz Usera, który podczas podróży jest w stanie zastąpić każdą nawigację. :D
Miły1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miły1 » 15.07.2014 23:10

Proszę wskaż mi proszę zdanie, w którym uważam, że mój sposób na podróż jest jedyny i właściwy i narzucam komuś cokolwiek? Poza tym żyjemy w wolnym kraju, ja nikogo nie obrażam a ponieważ wspomniany User nie stał się na razie moim guru (wolę jednak póki co swoją nawigację) więc odpowiedziałem na jego niepotrzebną zaczepkę :) .
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 16.07.2014 05:57

Dids A jak tam MOP Mszana? Otwarli?
Na SSC jakoś cicho w temacie ...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.07.2014 08:33

faziolot napisał(a):Dids A jak tam MOP Mszana? Otwarli?
Na SSC jakoś cicho w temacie ...

Jechałem wczoraj, jak na razie na A1 czynne tylko MOP Wieszowa i Rowień. W Rowniu ceny nie najgorsze jak na autostradę, benzyna po 5,59 (przy 5,47 na stacjach w Raciborzu)
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 16.07.2014 09:21

faziolot napisał(a): A jak tam MOP Mszana? Otwarli?

Jeszcze daleko. Na razie postawili potężny znak BP.
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 16.07.2014 09:40

Witam wszystkich forumowiczów :D
Jutro wyjazd do Nemiry :D :D :D I pierwszy raz przez Czechy Austrię Słowenię
Do granicy PL.-CZ pojedziemy A1 i tu mam pytanie :w którym miejscu w Polsce jest ostatnia stacja paliw interesuje mnie SHEL albo BP.?
Chciałem zatankować do pełna za złotówki a następne tankowanie w Cro.
Z góry dzięki za pomoc :D :D :D :D
Pozdrawiam.
croaman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croaman » 16.07.2014 09:44

akurat wczoraj na a1 bylo otwarcie BP 3 km przed granica czeska w miejscowosci Mszana wiem bo mieszkam niedaleko wiec sposkojnie mozecie zatankowac przed sama granica. Udanego wypoczynku !!! :)
arek71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek71 » 16.07.2014 09:47

croaman napisał(a):akurat wczoraj na a1 bylo otwarcie BP 3 km przed granica czeska w miejscowosci Mszana wiem bo mieszkam niedaleko wiec sposkojnie mozecie zatankowac przed sama granica. Udanego wypoczynku !!! :)

Dzięki .
Rafi_1_2_3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi_1_2_3 » 16.07.2014 15:25

croaman napisał(a):akurat wczoraj na a1 bylo otwarcie BP 3 km przed granica czeska w miejscowosci Mszana wiem bo mieszkam niedaleko wiec sposkojnie mozecie zatankowac przed sama granica. Udanego wypoczynku !!! :)

Czy to ta stacja w Mszanie, o której mówią, że jest nadal w budowie (Dids) ?? Czy coś innego?
Pozdrawiam
croaman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) croaman » 16.07.2014 16:15

no tylko jedna tam jest wiec pewnie tak... Na pewno jest czynna juz bo mieszkam nie daleko a moja znajoma zaczela tam wczoraj pierwszy dzien pracy po zatowarowaniu juz itp. Tylko wiadomo ze bedzie nieco drozej jak chcesz zaoszczedzic kilka zl to na zjezdzie w Mszanej mozna zjechac na Jastrzebie Zdroj odbijasz 3km i tez jest BP
adi_tiger
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_tiger » 16.07.2014 19:36

croaman napisał(a):no tylko jedna tam jest wiec pewnie tak... Na pewno jest czynna juz bo mieszkam nie daleko a moja znajoma zaczela tam wczoraj pierwszy dzien pracy po zatowarowaniu juz itp. Tylko wiadomo ze bedzie nieco drozej jak chcesz zaoszczedzic kilka zl to na zjezdzie w Mszanej mozna zjechac na Jastrzebie Zdroj odbijasz 3km i tez jest BP

Aktualnie nie polecam. Robią drogę i jest ruch w jedną stronę. sporo czekana na swiatłach.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.07.2014 01:19

adi_tiger napisał(a):
croaman napisał(a):no tylko jedna tam jest wiec pewnie tak... Na pewno jest czynna juz bo mieszkam nie daleko a moja znajoma zaczela tam wczoraj pierwszy dzien pracy po zatowarowaniu juz itp. Tylko wiadomo ze bedzie nieco drozej jak chcesz zaoszczedzic kilka zl to na zjezdzie w Mszanej mozna zjechac na Jastrzebie Zdroj odbijasz 3km i tez jest BP

Aktualnie nie polecam. Robią drogę i jest ruch w jedną stronę. sporo czekana na swiatłach.

Tu racja , choć niedługo koniec prac na odcinku "drogi południowej", ale i tak trzeba odczekać swoje na w/w światłach.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 17.07.2014 04:46

Jeśli chodzi o MOP Mszana widziałem ceny się wyświetlały ale czy jest otwarty głowy niedam se uciąć.Wiem że na pewno pierwszy Mop po przejechaniu granicy w kierunku na Gliwice jest zamknięty.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 97
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone