Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Autostrada A1 w Polsce - dokąd

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 27.06.2014 21:31

krutom napisał(a):
ART74 napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Można też kupić tam winietę na Austrię. W zeszłym roku kosztowała (po przeliczeniu ok 9 Eu) praktycznie tyle co w Austriii. Pomijalna różnica wynikała z przeliczenia kursów. Mała rzecz a cieszy, nie trzeba po wjeździe do Austrii kombinować.

O, a to jest ciekawa informacja
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 28.06.2014 14:16

tutaj coś odpowiedniego na wakacje dotyczącego również autostrady A1

Obrazek
Grochiczko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grochiczko » 28.06.2014 17:47

dzięki Zbyszko666
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2014 18:19

Zbyszko666 napisał(a):tutaj coś odpowiedniego na wakacje dotyczącego również autostrady A1

ciekawie, a właściwie nieciekawie wygląda koszt A4 Kat-Kr z A2 Kon-Świ :roll:
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 28.06.2014 18:40

te kiero napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):tutaj coś odpowiedniego na wakacje dotyczącego również autostrady A1

ciekawie, a właściwie nieciekawie wygląda koszt A4 Kat-Kr z A2 Kon-Świ :roll:

Najdroższa jest Kato-kr prawie 30gr za kilometr, dokładnie widać to w kierunku na Wrocław prawie 3 razy więcej a taniej o 2 złote:)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2014 18:44

Bo to zabytek, pamiętający tamtą epokę :)
ale ważne że jest... choć łatwo go ominąć w całości lub części
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 29.06.2014 10:46

Jackar napisał(a):
krutom napisał(a):
ART74 napisał(a):
cronaturki napisał(a):
Można też kupić tam winietę na Austrię. W zeszłym roku kosztowała (po przeliczeniu ok 9 Eu) praktycznie tyle co w Austriii. Pomijalna różnica wynikała z przeliczenia kursów. Mała rzecz a cieszy, nie trzeba po wjeździe do Austrii kombinować.

O, a to jest ciekawa informacja

Potwierdzam
11.06 za gotówkę kupiłem winietę na Czechy 1 miesiąc a za Austriacką 10 dniową dopłaciłem kartą 248 KC co bank przeliczył mi na 39,16 PLN
Po postoju na tym Shellu dojechałem bez potrzeby stawania do Maca na kurczaka w Grazu :mrgreen:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 14:23

te kiero napisał(a):Bo to zabytek, pamiętający tamtą epokę :)
ale ważne że jest... choć łatwo go ominąć w całości lub części

No właśnie ja się tym zabytkiem przejechałem w październiku - i oczom nie wierzyłem. Jak 10 lat temu to remontowali, tak nadal remontują - i korek na zwężce był potężny. Zdążyłem się rozpędzić spod bramek w Katowicach, wrzucić piątkę - już było hamowanie i 40 minut w plecy! :twisted: :twisted:

Dlatego w tym roku omijam to przez Olkusz.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2014 15:39

+ korki na bramkach jak źle trafisz;

Olkuską DK94 masz również w remoncie, od Dąbrowy Górniczej do Sławkowa (tzn kilka km wcześniej przy stacji BP) jest jedna nitka puszczona i również się korkuje, nie wiem kiedy będziesz jechał, ale jak co to jeszcze coś skrobnę, jak to wygląda
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.06.2014 16:14

te kiero napisał(a):+ korki na bramkach jak źle trafisz;

Olkuską DK94 masz również w remoncie, od Dąbrowy Górniczej do Sławkowa (tzn kilka km wcześniej przy stacji BP) jest jedna nitka puszczona i również się korkuje, nie wiem kiedy będziesz jechał, ale jak co to jeszcze coś skrobnę, jak to wygląda

Będę tamtędy przejeżdżał 15 lipca późnym wieczorem (21-22), więc chyba powinno być bez problemów.

Dzięki za info. :D
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 30.06.2014 18:49

cronaturki napisał(a):na przykład na stacji Shell po przejechaniu granicy polsko-czeskiej.

Jadąc autostradą A1 z Poslki w stronę Ostravy trzeba się bardzo starać by tą stację przeoczyć.

Kupowanie w innych miejscach i nadrabianie kilometrów jest wg mnie dziwactwem.

SZEROKOŚCI

Dzieki za info ale po przejechaniu granicy nie jest za późno? W końcu kawałek przejadę bez winiety :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.06.2014 19:07

Daniellos76 napisał(a):
Dzieki za info ale po przejechaniu granicy nie jest za późno? W końcu kawałek przejadę bez winiety :D

NIE JEST ZA PÓŹNO!!!! Do zjazdu Ostrava Rudna Czeska D1 jest bezpłatna!!! :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 30.06.2014 19:22

dids76 napisał(a):
Daniellos76 napisał(a):

NIE JEST ZA PÓŹNO!!!! Do zjazdu Ostrava Rudna Czeska D1 jest bezpłatna!!! :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

Thanx, teraz jasne jak słońce w Cro 8)
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 02.07.2014 07:13

Czy po naszej stronie granicy(w stronę Ostravy) kupię komplet winiet?
Jak jeszcze nie było mostu(czyli nie dawno) jadąc objazdem chyba na Wodzisław była taka budka w której można było kupić komplet (CZ,A,SLO).
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 02.07.2014 08:21

Rafał78 napisał(a):Czy po naszej stronie granicy(w stronę Ostravy) kupię komplet winiet?
Jak jeszcze nie było mostu(czyli nie dawno) jadąc objazdem chyba na Wodzisław była taka budka w której można było kupić komplet (CZ,A,SLO).
'
Po prawej stronie na wyskokości zjazdu na Żory jest duży bilbord na nim piszę gdzie dokładnie po
Polskiej stronie dostaniesz winiety ale czy nie lepiej podjechać na Czeską stronę i na Shellu kupić na CZ a Potem kolejne na A i SLO wyjdzie napewno taniej a kilka minut cię nie zbawi .
Zawsze możesz zamówić sobie w PZMocie i po kłopcie troszkę przepłacając :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Autostrada A1 w Polsce - dokąd - strona 93
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone